Ο Κόουλι ξύπνησε τον... γίγαντα!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ο Κόουλι ξύπνησε τον... γίγαντα!

bet365

Λίνκολν και δεν... είναι καλά! Η ομάδα της National League διέσυρε τη Μπέρνλι και η πόλη έχει έναν νέο θρύλο, τον Ντάνι Κόουλι!

Η National League γράφει ιστορία και... σοκάρει το Νησί! Η Λίνκολν πήρε τη σκυτάλη, άφησε πίσω της τη Μπέρνλι και για πρώτη φορά ομάδα της κατηγορίας θα βρεθεί στα προημιτελικά από το 1914! Απίθανα, μοναδικά πράγματα που μόνο στην Αγγλία μπορούν να συμβούν! Το 1975 ήταν η Γουίμπλεντον, το 1986 η Ολτρινχαμ, το 2013 η Λούτον και τώρα η Λίνκολν, οι μοναδικές ομάδες από την ερασιτεχνική κατηγορία που κερδίζουν αντίστοιχες πάνω από τη Ligue 1.

Απίστευτες σκηνές στο Turf Moor, ο αμυντικός Σον Ράγκετ τροφοδοτήθηκε και με κεφαλιά στο 89ο έστειλε την ομάδα του στους «8». Η Μπέρνλι δεν είχε ηττηθεί εντός έδρας από τον Νοέμβριο, είχε αποσπάσει ισοπαλία από την Τσέλσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.


«Προημιτελικά στο κύπελλο Αγγλίας; Μου ακούγεται υπέροχο.... Δουλέψαμε σκληρά στα κόρνερ και στα φάουλ και είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για τους παίκτες. Είναι μια φανταστική μέρα, γιορτάζουν οι οπαδοί, οι παίκτες, οι οικογένειές τους» τονίζει ο μάνατζερ της Λίνκολν, Ντάνι Κόουλι.

Ολνταμ, Ιπσουιτς, Μπράιτον και τώρα... Μπέρνλι, αλλά η Λίνκολν θα πανηγυρίσει σήμερα κι από αύριο αρχίζει δουλειά για το επόμενο εμπόδιο «Είμαστε ταπεινοί και πατάμε στα πόδια μας. Γι αυτό άλλωστε καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το θαύμα» υποστηρίζει ο πρωτεργάτης της επιτυχίας. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε έρθει η τεράστια πρόκριση σε βάρος της Μπράιτον. Πέντε χρόνια μετά τον υποβιβασμό από τη League 2, ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή. «Τα κορίτσια στα γκισέ των εισιτηρίων έβαλαν τα κλάματα. Τους είπα ότι σύντομα θα ξεκουραστούν. Όλα θα τελειώσουν», αποκάλυψε ο τεχνικός Ντάνι Κόουλι, στον οποίον οφείλεται αυτή η επιτυχία. Δίπλα του ως βοηθός ο αδερφός του Νίκι.

Ποιοι είναι όμως οι δυο πρωταγωνιστές; Δάσκαλοι και οι δυο, αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα για την πρώτη full-time στο ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας τη Λίνκολν το περασμένο καλοκαίρι. Το στάτους του συλλόγου μπορεί να είναι ερασιτεχνικό, όμως η δουλειά που γίνεται εκεί άκρως επαγγελματική. Στο εκτός έδρας ματς με την Ίπσουιτς για τον προηγούμενο γύρο ταξίδεψαν περισσότεροι από 5.000 οπαδοί, ο μεγαλύτερος αριθμός αντιπάλων που γνώρισε το Portman Road! Είναι, επίσης, η μεγαλύτερη εκδρομή στο θεσμό από το 1978. Απίθανα πράγματα... Απόψε βρέθηκαν 3500 οπαδοί στο «Turf Moor», όχι επειδή δεν πίστεψαν στο θαύμα, απλά δεν μπορούσαν να πάρουν άλλα εισιτήρια. Ωστόσο, το Λινκολν ήταν στους δρόμους, στις παμπ, έξω από το
Sincil Bank Stadium, για να δουν στην τηλεόραση την επόμενη υπέρβαση της ομάδας τους.

Την πρώτη μέρα στο γραφείο ο Κόουλι έδειξε σε όλους το βίντεο από την ημέρα που η ομάδα είχε υποβιβαστεί πριν από πέντε χρόνια. «Μου φαινόταν ότι ο σύλλογος ακόμα θρηνούσε. Θέλαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το μηδέν», αποκάλυψε ο 37χρονος τεχνικός, που πρόσφατα επιβραβεύθηκε με νέο 5ετές συμβόλαιο.


Ολοι έλεγαν πώς ο Γκρέιαμ Τέιλορ είχε συνδέσει την ομάδα με την κοινότητα. Ο Κόουλι αντέγραψε αυτή την προσέγγιση. Ο νέος τεχνικός έγινε θρύλος, οδήγησε την Λίνκολν για πρώτη φορά στον πέμπτο γύρο και τα κατορθώματα του Τέιλορ το 1976 είναι ένα μακρινό παρελθόν «Ο σύλλογος είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Ήρθε η ώρα να τον ξυπνήσουμε» τονίζει ο κόουτς! Τα αδέρφια Κόουλι και η Λίνολ δείχνουν σύντομα θα μας απασχολήσουν και πάλι.

 

Τελευταία Νέα