Η σπουδαιότερη «μεταγραφή» της Σαπεκοένσε

Η σπουδαιότερη «μεταγραφή» της Σαπεκοένσε

Γιώργος Καραμάνος
Η σπουδαιότερη «μεταγραφή» της Σαπεκοένσε

bet365

Το Ρεάλ-Εσπανιόλ και ένα υπέροχο σπίτι στα χρώματα της αδικοχαμένης ομάδας, είναι τα δώρα για τον 15χρονο Τζον Ραμίρες, που βοήθησε πρώτος τους επιζώντες στην μοιραία πτήση και έγινε ισόβιο μέλος του βραζιλιάνικου club.

Σε δύο δωμάτια έμεναν πέντε άτομα. Ο Γιοάν ή Τζον, όπως του αρέσει να τον φωνάζουν, ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέρφια της οικογένειας Ραμίρες, ήταν εκείνος που μέσα από το δράμα και την καταστροφή, άλλαξε τον τρόπο διαβίωσης των δικών του. Συνέβη όμως έπειτα από το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσε να στήσει η ζωή, καταστρέφοντας πολλές άλλες οικογένειες και στιγματίζοντας για πάντα την ιστορία ενός ποδοσφαιρικού club.

Οταν έπεσε η μοιραία πτήση με την αποστολή της Σαπεκοένσε, ο 15χρονος Κολομβιανός βρισκόταν στα 300 μέτρα στην περιοχή Σέρο Γόρδο. «Είδα το αεροπλάνο να πέφτει, άκουσα τον πιο τρομαχτικό ήχο που μπορεί να ακούσει άνθρωπος και για λίγο πάγωσα. Το αμέσως επόμενο που έκανα, ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη να τρέξω προς τα εκεί. Γνωρίζω το μέρος, είναι δύσκολο, αλλά παρά τον τρόμο για αυτό που θα αντίκριζα, έτρεξα».

Κάπως έτσι εξιστορούσε τα γεγονότα ο πιτσιρικάς, καθώς βραβευόταν από την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο Τζον Ραμίρες βρέθηκε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια μαζί με τον δήμαρχο του Μεντεγίν, εκπροσωπώντας αυτούς που (πολίτες, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες) έσπευσαν να βοηθήσουν στο κατεστραμμένο αεροπλάνο. Ο μικρός ήταν εκείνος που βρήκε τους πρώτους νεκρούς, αλλά και δύο από εκείνους που έζησαν το θαύμα και κρατήθηκαν στη ζωή: τους Τζάκσον Φόλμαν και Ελιο Νέτο.

Ακουσε τις φωνές του πρώτου και οδήγησε εκεί τα σωστικά συνεργεία, αφού πρώτα μπόρεσε να του δώσει λίγο νερό και αυτό τον έκανε ήρωα, καθώς επέδειξε θάρρος, που δεν δίστασε να βρεθεί πρώτος στο συμβάν. Τώρα απολαμβάνει αυτή τη «μακάβρια» δόξα του. «Στην Σαπεκοένσε τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και αυτό θα ισχύει για πάντα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Πίνιο Νταβίντ Ντε Νες, που του χάρισε μία ταυτότητα ισόβιου μέλους και τον έχρισε πρεσβευτή του συλλόγου, εξηγώντας ότι πρόκειται για την σπουδαιότερη μεταγραφή που θα μπορούσαν να κάνουν, καθώς χτίζουν ξανά το μέλλον.

Το καλύτερο όμως το club το είχε φροντίσει νωρίτερα. Εκείνο το φτωχικό δεν υπάρχει πια. Στη θέση του η Σαπεκοένσε έχτισε ένα εκπληκτικό σπίτι και μάλιστα βαμμένο στα δικά της χρώματα, το άσπρο και το πράσινο, έχοντας και ένα τεράστιο κτήμα μπροστά του. Μετά απ' όλα αυτά ο Τζον Ραμίρες πρόκειται να δει με τα μάτια του κάτι εκπληκτικό. Τον είχαν ρωτήσει ποιο ήταν το όνειρο του και εκείνος είχε απαντήσει ότι ήθελε να δει κάποια στιγμή από κοντά έναν αγώνα της Ρεάλ.

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, καθώς θα βρεθεί ως υπέρτατος καλεσμένος και θα θαυμάσει από κοντά τους αγαπημένους του σούπερ σταρ κόντρα στην Εσπανιόλ. Μόνο που το πραγματικό αστέρι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα είναι ο ίδιος. Εστω και για τους τους πιο θλιβερούς λόγους...

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα