Η άλλη πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Η άλλη πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο

bet365

Την ώρα που οι haters πανηγυρίζουν την πρωτοφανή απουσία γκολ, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πάτησε ακόμα μια κορυφή στο Champions League.

Φέτος βλέπεις από εκείνον πράγματα τα οποία δεν σε έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Προσπαθεί να κάνει ντρίμπλα ή κοντρόλ και βρίσκεται στο έδαφος, δεν είναι πουθενά πρώτος σκόρερ, δεν είναι φόβητρο για αμυντικούς και τερματοφύλακες και έχει να πετύχει γκολ στην κορυφαία διοργάνωση από τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Μετά τους τίτλους σε CL και Euro, η σεζόν ξεκίνησε με τραυματισμό για τον Πορτογάλο, ο οποίος παρότι πανηγύρισε την 4η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, μπήκε στο άγνωστο για εκείνον human-mode. Ομως ακόμα κι έτσι, είχε τον τρόπο να γράψει ιστορία. Δυστυχώς για τους πωρωμένους οπαδούς και ευτυχώς για τους haters, έχουν ξεχάσει τον πανηγυρισμό του στο Champions League, όμως εκείνος είχε και πάλι τρόπο να βρεθεί στο μοναδικό μέρος στο οποίο νιώθει καλά. Την κορυφή.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ή έγραψαν ότι έχει αρχίσει η πτώση και σίγουρα έχουν ένα point, όμως δύσκολα θα υπάρχει προπονητής που να μην ήθελε έναν 'τελειωμένο' που σε 23 ματς σε La Liga και CL έχει 16 γκολ. Τα σταστιστικά λένε ξεκάθαρα ότι δεν είναι ο υπερπαίκτης του πρόσφατου παρελθόντος, όμως ο 32χρονος βρίσκεται ξανά ψηλά. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους του αγώνα με την Νάπολι στο Santiago Bernabeu, πέρασε πολύ εύκολα τον Καλιντού Κουλιμπαλί από τα δεξιά και έκανε γύρισμα στον Τόνι Κροος που με το trademark φαλτσαριστό πλασέ έπιασε στα ανάποδα βήματα τον Πέπε Ρέινα για το 2-1. Η φάση αυτή ανήκει ήδη στην ιστορία.

Οχι επειδή ο Πορτογάλος έκανε κάτι το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά αλλά γιατί με αυτή την ασίστ πέρασε στην πρώτη θέση όλων των εποχών στην ιστορία του Champions League. Σε ένα από τα χειρότερα ίσως 6μηνα της μυθικής παρουσίας του στο άθλημα, ο Πορτογάλος άφησε για πάντα πίσω τον legend και επί 6 χρόνια συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, και εκτός από πρώτος σκόρερ με 95 γκολ έγινε και πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης φτάνοντας τις 31. Από τους εν ενεργεία παίκτες, Λιονέλ Μέσι και Μεσούτ Οζίλ έχουν από 24 ενώ πιο κάτω, Μπενζεμά, Ριμπερί, Ανρί, Λάμπαρντ είναι στις 18.

Στον πρώτο αγώνα των «16», ο Ρονάλντο μπορεί να έφτασε 523 λεπτά χωρίς γκολ στο CL, όμως κόντρα στην Νάπολι έκανε μια εντελώς 'playmaker' εμφάνιση. Εκτός από την ασίστ στον Κροος δημιούργησε 5 ευκαιρίες για γκολ, είχε 57 επαφές με την μπάλα, 5/7 επιτυχημένες ντρίμπλες και 88% στις πάσες. Εχοντας πετύχει 50+ σε όλες τις διοργανώσεις σε κάθε μία από τις 6 τελευταίες του σεζόν, ο Ρονάλντο ύστερα από μια ακόμα υπερ-χρονιά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σκοραρίσματος, όμως έδειξε με τους Partenopei ότι μπορεί να το διαχειριστεί και να παραμένει πολύτιμος.

Τα τελευταία χρόνια ο CR7 μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε επιθετικό περιοχής και απομακρύνεται από εκείνη του εξτρέμ, όμως κόντρα στην Νάπολι έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς και από τα πλάγια. Ο Πορτογάλος δημιούργησε προβλήματα κινούμενος κυρίως περιφερειακά μπροστά στους... απίθανους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία σε 82 αγώνες στο Champions League έχει 80 γκολ, 24 ασίστ και 2 τίτλους πρωταθλητή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης