Eπτά παίκτες που έλαμψαν κόντρα στην ομάδα που τους απέκτησε

Gazzetta team
Eπτά παίκτες που έλαμψαν κόντρα στην ομάδα που τους απέκτησε

bet365

Διαβάστε στο FourFourTwo την ιστορία 7 παικτών που έκαναν το ‘μπαμ’ σε βάρος της ομάδας η οποία στο μέλλον τους αγόρασε.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
«Τον έβαλα στην ομάδα και τώρα το μετανιώνω» είπε ο προπονητής της Εθνική Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, πέρυσι λίγο μετά την κατάκτηση του Euro 2016. Ο Σάντος μιλούσε για τον Ρονάλντο και τον αγώνα του 2003 που ουσιαστικά έκλεισε τη μεταγραφή του 18χρονου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 12.2 εκατ. λιρών. Ο Σάντος ήταν τότε προπονητής στην Σπόρτινγκ και το ταλέντο του είχε διαλύσει τον Τζον Ο’ Σέι στο φιλικό προετοιμασίας που έληξε 3-1. «Εκείνο το βράδυ έπαιξα εκπληκτικά» είπε αργότερα ο Ρονάλντο. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είχαν εντυπωσιαστεί και ο Ρίο Φέρντιναντ προσπαθούσε μετά το ματς να ψήσει τον Φέργκιουσον να πάρει τον πιτσιρικά. Ο Σερ Αλεξ φυσικά ήξερε ήδη για τον Ρονάλντο αλλά αυτή τη εμφάνιση τον έκανε να τον πάρει εκείνη την ημέρα και ο Σάντος επωφελήθηκε 13 χρόνια αργότερα.

2. Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Το 1952 η εμφάνιση ενός παίκτη σε ένα ματς οδήγησε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σε μάχη και η ιστορία άλλαξε. Εκείνος ο παίκτης ήταν ο Ντι Στέφανο και το παιχνίδι ήταν η νίκη-έκπληξη της Μιγιονάριος της Κολομβίας κόντρα στους Blancos, με την ‘ξανθιά σαΐτα’ να σκοράρει δύο φορές. Η Μπάρτσα έκανε την πρώτη κίνηση, καθώς μίλησε με την Ρίβερ Πλέιτ, ομάδα η οποία κατείχε τα δικαιώματά του (αφού ο παίκτης είχε βρεθεί στην Κολομβία ύστερα από απεργία των Αργεντινών ποδοσφαιριστών). Την ίδια στιγμή όμως, η Ρεάλ είχε έρθει σε επαφή με την Μιγιονάριος. Η Ισπανική Ομοσπονδία βρέθηκε στη μέση και στράφηκε στην FIFA, η οποία αποφάσισε ο Ντι Στέφανο να παίξει και στις δύο ομάδες, αρχίζοντας από την Ρεάλ Μαδρίτης, εξέλιξη που έκανε την Μπαρτσελόνα να εγκαταλείψει την υπόθεση. Ο Ντι Στέφανο κατέκτησε 8 πρωταθλήματα Ισπανίας και 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών με την Ρεάλ.

3. Γουίλιαν (Τσέλσι)
Ο Γουίλιαν βρέθηκε ενδιάμεσα σε άλλη ομάδα πριν αποκτηθεί από την Τσέλσι αντί 37 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2013 αφού έπαιξε στην Ανζί λίγο μετά τις δύο τρομερές εμφανίσεις με την Σαχτάρ Ντόνετσκ κόντρα στους Μπλε στο Champions League. Η Τσέλσι έχασε 2-1 από τους Ουκρανούς τον Οκτώβριο του 2012 με τον Γουίλιαν να δίνει την ασίστ για το νικητήριο γκολ στον Φερναντίνιο και να βάζει δύο τέρματα στην ρεβάνς του Stamford Bridge. Οταν η Ανζί πούλησε όλα τα αστέρια της, ο Γουίλιαν βρέθηκε στα γραφεία της Τότεναμ για να υπογράψει, όμως όταν η Τσέλσι και ο Ζοσέ Μουρίνο μπήκαν στο παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά.

4. Λίαμ Μπρέιντι (Γιουβέντους)
Το 1980 η 16χρονη απαγόρευση στα ιταλικά κλαμπ να αγοράζουν ξένους παίκτες έλαβε τέλος από την ομοσπονδίας. Υστερα από δύο χρόνια χωρίς τίτλο στην Serie A, ο προπονητής της Γιουβέντους, Τζιοβάνι Τραπατόνι, έδωσε 500.000 λίρες για τον Ιρλανδό μέσο της Αρσεναλ. Ο Μπρέιντι έκανε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1979-80 κόντρα στην Γιουβέντους, μία εμφάνιση που τράβηξε το βλέμμα του Τραπατόνι. Ηταν πρωταγωνιστής στο ματς στο οποίο οι Gunners νίκησαν με 0-1 στο Τορίνο και στη συνέχεια έγινε κάτοικος της πόλης κατακτώντας σερί τίτλους.

5. Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο Γκιγκς έπαιξε σε 963 ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 24 χρόνια μιας εκπληκτικής καριέρας, η οποία από μια λεπτομέρεια δεν ήταν διαφορετική. Στα 13 του, ο Ουαλός ήταν στη λίστα της Μάντσεστερ Σίτι. Τον είχε ανακαλύψει ο scout, Ντένις Σόφιλντ, σαν έναν σταρ για το μέλλον, όμως το κλαμπ περίμενε μέχρι να γίνει 14 και να μπορεί να τον αποκτήσει με youth contract. Δυστυχώς για τους Πολίτες, τον Γκιγκς είχε εντοπίσει επίσης ο Χάρολντ Γουντ, steward στο Old Trafford, ο οποίος ενημέρωσε τον Αλεξ Φέργκιουσον. Ο Γκιγκς κλήθηκε για trial και έπαιξε με την Σάλφορντ Μπόις κόντρα στην under-15 της Γιουνάιτεντ πετυχαίνοντας χατ-τρικ. «Ηταν σαν ένας χρυσοθήρας να πετυχαίνει φλέβα χρυσού» είπε αργότερα στην Telegraph ο Φέργκιουσον.

6. Μοχάμεντ Σαλάχ (Τσέλσι)
Πως σταματάς έναν παίκτη που σκοράρει συστηματικά σε βάρος της ομάδας σου; Τον αγοράζεις. Η Τσέλσι το έκανε τον Ιανουάριο του 2014 όταν πήρε τον Μοχάμεντ Σαλάχ από την Βασιλεία αντί 13 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο καλοκαίρι, το Stamford Bridge έκανε πάρτι για την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως στο πρώτο ματς στο Stamford Bridge, ο Σαλάχ έκανε τον Πορτογάλο να χάσει 1-2 στην έδρα του στο Champions League. Εναν μήνα μετά, ο Αιγύπτιος το επανέλαβε, χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στην Βασιλεία. Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ο Σαλάχ ήταν Μπλε. «Πρώτα απ’ όλα, δεν θα σκοράρει ξανά σε βάρος μας, κάτι το οποίο είναι καλό» είπε ο Πορτογάλος, αν και τελικά δεν έπαιξε ουσιαστικά ποτέ στην Τσέλσι.

7. Λούσιο (Ιντερνασιονάλ)
Πριν κατακτήσει την Bundesliga, την Serie A και το Champions League στην Ευρώπη με Μπάγερν Μονάχου και Ιντερ, ο Λούσιο έκανε το μπαμ στην Βραζιλίας κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Στα 18 του ο σέντερ μπακ έπαιζε δανεικός στην Γουάρα από την Πλαναλτίνα. Στον προκριματικό γύρο του Copa do Brasil του 1997 η ομάδα του έχασε από την Ιντερνασιονάλ σε ένα 90λεπτο που οι αμυντικοί θα ήθελαν να ξεχάσουν. «Με παρακολουθούσαν σε αγώνα που χάσαμε 7-0 από την Ιντερ» είπε στο περιοδικό, Placar, ο Λούσιο. «Είναι κάτι που το εκτίμησα». Η Ιντερνασιονάλ απέκτησε τον πιτσιρικά ύστερα από αυτή την εμφάνιση και στην καριέρα του έφτασε τις 105 συμμετοχές με την Βραζιλία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002.

 

Τελευταία Νέα