Μεταγραφές που σόκαραν (50-46)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (50-46)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την δεύτερη πεντάδα.

50. Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς (από Φενέρμπαχτσε στην Γαλατάσαραϊ το 2011)

Κόστος: ελεύθερος

«Ζούσα σε μία κακόφημη περιοχή στο Ανατολικό Λονδίνο. Έτσι, με το να αλλάξω ομάδα κανένας δεν πρόκειται να με σκότωνε», είχε πει ο Ρίτσαρντς στο FFT. Ήταν λογικό το 2011 να ξεσηκώσει τους οπαδούς της Φενέρ και της Γαλατά, παίρνοντας μεταγραφή από την πρώτη στη δεύτερη.

Είχε περάσει 3,5 χρόνια στην Φενέρ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League και κέρδισε την κλήση του στην Τουρκία, όμως το τέλος ήταν ξαφνικό, καθώς έλυσε το συμβόλαιό του. Λίγες ημέρες αργότερα πέρασε τα στενά του Βοσπόρου. «Θα ήμουν χαζός αν δεν το έκανα», αποκάλυψε αργότερα. Οι οπαδοί αρχικά τον υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό, όμως τα πρώτα του γκολ τους... γλύκαναν και τον αποδέχθηκαν.

49. Ρόι Κιν (από Νότιγχαμ Φόρεστ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1993)

Κόστος: 3,75 εκατ. λίρες

Μία Παρασκευή τον Ιούνιο του 1993 ο Κένι Νταλγκλίς ήταν έτοιμος να απολαύσει το Σαββατοκύριακό του, πιστεύοντας ότι η μεταγραφή του Κιν δεν πρόκειται να ναυαγήσει. Ο τεχνικός της Μπλάκμπερν είχε δώσει τα χέρια με τον Κιν και την Φόρεστ, προετοιμάζοντας την μεταγραφή-ρεκόρ για την εποχή των 4 εκατ. λιρών.

Οι υπογραφές θα έπεφταν το πρωί της Δευτέρας, όμως το τηλέφωνο του Κιν χτύπησε νωρίτερα. «Ρόι, είμαι ο Άλεξ Φέργκιουσον. Έχεις υπογράψει ή ακόμα;», τον ρώτησε. Όταν έλαβε αρνητική απάντηση, τον ρώτησε: «Γιατί δεν έρχεσαι μέχρι το Μάντσεστερ να συζητήσουμε πριν το κάνεις;». Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σνούκερ ο Φέργκιουσον τον έπεισε, κάτι που προκάλεσε το ξέσπασμα του Νταλγκλίς.

48. Πολ Γκασκόιν (από Νιούκαστλ στην Τότεναμ το 1988)

Κόστος: 2,2 εκατ. λίρες

Η Γιουνάιτεντ είχε φτάσει σε προφορική συμφωνία με τη Νιούκαστλ για τον Γκασκόιν τον Ιούλιο του 1988, όμως από το πουθενά οι κόκκινοι διάβολοι ανακάλυψαν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τότεναμ. Ο λόγος; Οι Λονδρέζοι προσέφεραν ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο στους γονείς του συν ένα... σολάριουμ στην αδερφή του.

Αργότερα, ο ίδιος ο Γκασκόιν παραδέχθηκε ότι πιθανότητα η καριέρα του θα ήταν καλύτερη αν υπέγραφε τότε στην Γιουνάιτεντ, ενώ ο Φέργκιουσον ότι απογοητεύτηκε πολύ, καθώς τον ήθελε σαν τρελός και είχε μεγάλα σχέδια για εκείνον.

47. Γκάρεθ Μπέιλ (από Τότεναμ στην Ρεάλ το 2013)

Κόστος: 86 εκατ. λίρες

Τη σεζόν 2012-13 ο Μπέιλ είχε πετύχει 21 γκολ στο πρωτάθλημα, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα. Όλος ο Τύπος στην Ευρώπη, λοιπόν, περίμενε την μεγάλη μεταγραφή. Ο Ουαλός αναδείχθηκε φυσιολογικά καλύτερος παίκτης στην Premier League και η Τότεναμ πήρε αυτά που ήθελε για να τον πουλήσει. Οι φήμες για ενδιαφέρον της Ρεάλ είχαν ξεκινήσει μήνες νωρίτερα και την ήθελαν να σπάει το ρεκόρ μεταγραφής. Τελικά, όλα έγιναν όπως είχαν προβλεφθεί...

46. Άλαν Σίρερ (από Μπλάκμπερν στη Νιούκαστλ το 1996)

Κόστος: 15 εκατ. λίρες

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της Premier League και βδομάδες μετά το Euro ο Σίρερ αποφάσισε να αφήσει την Μπλάκμπερν. Οι 15 εκατ. λίρες ήταν, φυσικά, ποσό ρεκόρ, ενώ 15.000 οπαδοί της Νιούκαστλ βρέθηκαν στο St James' Park απλά για να δουν από κοντά το νέο απόκτημα της ομάδας τους.

Οι προσπάθειες της Μπλάκμπερν να τον πείσουν να μείνει έφεραν μέχρι και την πρόταση να γίνει προπονητής (!) έπεσαν στο κενό, καθώς ο Σίρερ είχε πάρει την απόφασή του. Μέχρι και την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέρριψε για τα μάτια της Νιούκαστλ, την οποία υποστήριζε από μικρό παιδί. Αρχικά, η τελευταία είχε ενδοιασμούς για το μεγάλο κόστος, όμως οι χορηγοί έσπευσαν γρήγορα να δώσουν τη λύση.

*Δείτε εδώ την πεντάδα 55-51.

 

Τελευταία Νέα