Special Βαλένσια με σφραγίδα Μουρίνιο!

Gazzetta team
Special Βαλένσια με σφραγίδα Μουρίνιο!

bet365

Το... Special πείραμα πέτυχε και ο Αντόνιο Βαλένσια μετατράπηκε σε «εργαλείο» για την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο τον πίστεψε και ο διεθνής από το Εκουαδόρ πήρε με το σπαθί του το νέο συμβόλαιο.

Ο Αντόνιο Βαλένσια, θα παραμείνει στον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε η οψιόν επέκτασης του συμφωνητικού που τον δεσμεύει με την ομάδα, για τον επόμενο χρόνο. Μετρά 271 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, έχει σκοράρει 21 φορές και έχει πανηγυρίσει έξι τίτλους, από το 2009, όταν κι έκανε το βήμα από τη Γουίγκαν στο «Ολντ Τράφορντ».

Εκπληξη; Καμία... Η αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ από τον Οκτώβριο κι έπειτα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στον εξτρέμ, μέσο, δεξιό μπακ, Αντόνιο Βαλένσια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμούσε την απόκτηση ενός δεξιού μπακ για το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο η εικόνα του διεθνή από το Εκουαδόρ τον έβαλε ξανά σε έντονες σκέψεις. Δεν θα είναι εύκολο να τον αποχωριστεί. Η δίψα του για σκληρή δουλειά, τα τρελά τρεξίματά του και το γεγονός πως δεν θα «τεμπελιάσει» ούτε στιγμή μέσα στο ματς τον κρατάνε βασικό και αναντικατάστατο. Αλλωστε, από αμυντικός μετατρέπεται σε έναν βοηθητικό εξτρέμ στο άψε – σβήσε και δίνει φουλ λύσεις. «Αλλη μια χρονιά που δίνω τα πάντα για την καλύτερη ομάδα του κόσμου τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι ευτυχισμένος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου μέχρι τι 2018» τόνισε ο Βαλένσια.

Ενα πολυεργαλείο για τη Γιουνάιτεντ κι ελάχιστες φορές από το 2009 που μετακόμισε στην ομάδα έχει χάσει τη θέση του από την ενδεκάδα. Μετρά ήδη 271 εμφανίσεις, αλλά δεν ήταν όλες στη φυσική του θέση. Πλέον, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Ζοσέ Μουρίνιο. Η λατρεία του Πορτογάλου για τον διεθνή από το Εκουαδόρ γνωστή, αφού ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει. «Δεν έπαιζε στο παρελθόν ως μπακ, σκέφτηκα πως θα μπορούσε να το κάνει. Είχε τη θέληση, αλλά και τον τρόπο για να το πετύχει. Από τη Γιουνάιτεντ μου είπαν πως δεν έχει καμία τύχη...» τόνισε ο Μουρίνιο. Οσοι τον ξέρουν όμως δεν εξεπλάγησαν με τις εμφανίσεις του. Μπορεί οι τραυματισμοί να τον κράτησαν εκτός, αλλά δεν τον επηρέασαν. Ηταν η σωστή επιλογή γι αυτή τη θέση, ήταν αυτός που θα μπορούσε να δώσει τα πάντα και να βελτιώσει το επιθετικό ποδόσφαιρο της Γιουνάιτεντ.

Εξάλλου, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες σέντρες από οποιαδήποτε άλλο παίκτη στην Premier League. Μετρά 26 σωστές σέντρες εντός στόχου, όταν ο Ντε Μπρόινε των δεκάδων εκατομμυρίων έχει 24. Αλλωστε, από τη δική του ασίστ προήλθε η γκολάρα του Ζλάταν, που έσωσε το βαθμό για τη Γιουνάιτεντ. Η ποσότητα δε σημαίνει απαραίτητα και ποιότητα, ωστόσο στην περίπτωσή του το πράγμα αλλάζει, ο Βαλένσια είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η διοίκηση δεν μπορούσε να το αρνηθεί νέο συμβόλαιο. Ο 31χρονος εξελίχθηκε σε κορυφαίο μπακ της φετινής Premier League και οι φίλοι της Μάντσεστερ αναγνωρίζουν τις απίθανες εμφανίσεις του. Αλλωστε, τον ελέλεξαν παίκτη του μήνα για τον Νοέμβριο!

 

Τελευταία Νέα