Ρουσέσκου: «Δε θα νικήσει η τρομοκρατία...»

Ρουσέσκου: «Δε θα νικήσει η τρομοκρατία...»

bet365

Οσμανλίσπορ, η σταχτοπούτα που έκανε τη διαφορά στο Europa League. O ηγέτης της, Ραούλ Ρουσέσκου μιλά στο gazzetta.gr για την ομάδα... σπέσιαλ, αλλά και την τρομοκρατία που «πρωταγωνιστεί» στην Τουρκία.

Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, μένοντας αήττητη κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-2, 2-1). Η Οσπανλίσπορ μπορεί να μην έχει τη στλήριξηη των ποδοσφαιρόφιλων της Άγκυρας, αφού προτιμούν τις Ανκαραγκουτσού και Γκεντσλερμπιρλιγκί, ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της, την τελευταία διετία. Η διοίκηση φιλοξοδεί να την δει στην κορυφή, αν και σε πρώτη φάση επιθυμεί πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό. «Αυτή η ομάδα έχει κάτι το... σπέσιαλ τονίζει στο FourFourTwo του Gazzetta.gr, o σταρ της, ο Ρουμάνος επιθετικός Ραούλ Ρουσέσκου! Τους τελευταίους 18 μήνες η τρομοκρατική δράση στην Τουρκία, άσχετα με τα κίνητρα και το πολιτικό της υπόβαθρο έχει προκαλέσει: τουλάχιστον 25 χτυπήματα, περισσότεροι από 420 νεκροί. Πρέπει να ανησυχεί ο Ολυμπιακός; Πως ζουν οι παίκτες;

Πως υποδεχθήκατε το αποτέλεσμα της κλήρωσης;
Θα είναι πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια για μας. Μετέχουμε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή μας ιστορία σε νοκ άουτ ΜΑΤς της φάσης των «32» του Europa League και θα βρεθούμε απέναντι σε μία ομάδα με τις παραστάσεις και την εμπειρία του Ολυμπιακού. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν καλύτερα…

Απογοητευμένοι;
Αν είχαμε μια ομάδα με μικρότερη εμπειρία θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως απογοητευθήκαμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Είμαστε μια νέα απίθανη ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για rusescu osmanlispor

Απίθανη ομάδα; Ο λόγος;
Εχουμε πετύχει πολλά πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα και το μέλλον μας ανήκει. Βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά κάναμε εξαιρετικές εμφανίσεις και πήραμε την πρωτιά. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε πάθος, έχουμε κάτι… σπέσιαλ που μας βοηθά μέσα στο γήπεδο να αποδίδουμε εξαιρετικά. Σπέσιαλ είναι το ρόστερ μας, ο προπονητής μας και αισιοδοξούμε πως θα συνεχίσουμε δυναμικά».

Πως θα παρουσιαστεί κόντρα στον Ολυμπιακό;
Παθιασμένη και διψασμένη για διάκριση. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση πιθανόν να βγει ενισχυμένη. Και κόντρα στον Ολυμπιακό θα παίξουμε για τη νίκη. Διασκεδάζουμε μέσα στο γήπεδο, δεν ξέρω πολλές ομάδες να το κάνουν. Εχουμε υψηλό κίνητρο διάκρισης και θέλουμε να πετύχουμε πράγματα.

Ενας αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό θα είναι αποτυχία για την Οσμανλίσπορ;
Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας τη Βιγιαρεάλ, έχουμε μια διοίκηση που μας στηρίζει κι ενισχύει την ομάδα. Αν και στόχος μας είναι βήμα – βήμα να χτίζουμε, δε θέλουμε να μείνουμε στους «32», αλλά να προχωρήσουμε. Είμαστε έτοιμοι.

Ποιος είναι το φαβορί;
Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο όνομα, συμμετέχει διαρκώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι εμπειρίες του δε συγκρίνονται με τις δικές μας. Εχει τον τίτλο του φαβορί, αλλά όλα θα παιχθούν στο γήπεδο. Εχουμε καλή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα στον πρώτο αγώνα. Θα δείτε πόσο αποφασισμένοι είμαστε. Όλα είναι πιθανά σε αυτό το ζευγάρι.

Τι ξέρετε για τον Ολυμπιακό;
Αυτό που ξέρουν όλοι, είναι η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, όπως δυο χρόνια πριν, αλλά θέλει πάντα τη διάκριση.

Φοβάστε μετά τα διαδοχικά χτυπήματα σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας;
Στην Αγκυρα η κατάσταση δεν είναι όπως στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει ανησυχία, αλλά δεν φοβόμαστε, ο κόσμος δε φοβάται. Υπάρχει ασφάλεια, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και είμαι σίγουρος πως δε θα συμβεί κάτι. Δεν πρέπει να φοβάται ο Ολυμπιακός.

Πως είναι να ζεις στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο;
Οι επιθέσεις μας έχουν συγκλονίσει. Το μυαλό μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους που χάνουν άδικα τη ζωή τους. Η προσοχή μας μας είναι στα νέα παιδιά που σκοτώνονται χωρίς καμία λογική. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να νικήσει. Το ποδόσφαιρο, αλλά και όλα τα αθλητικά γεγονότα πιστεύω πως θα έχουν ασφαλή στέγη στην Τουρκία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...