Οι 100 καλύτεροι του 2016 (30-21)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (30-21)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την έκτη δεκάδα από το 30 μέχρι το 21.

30. Ν'Γκολό Kαντέ

Ουσιαστικά μιλάμε για σκάνδαλο που δεν πήρε ατομικό βραβείο για τον ρόλο του, τη συμμετοχή και τη συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League με τη Λέστερ. Η Ένωση των δημοσιογράφων ανέδειξε τον Τζέιμι Βάρντι και η Ένωση των παικτών προτίμησε τον Ριγιάντ Μαχρέζ. Οι Βάρντι και Μαχρέζ ήταν πολύτιμοι για Λέστερ, όμως κανένας εξ αυτών δεν είχε τα αποθέματα ενέργειας, την συνεισφορά και τις αντοχές του Καντέ. Είτε ακόμα και ως στόπερ είτε σε άλλη θέση είτε στην φυσική του ως αμυντικός χαφ, αυτός ο παίκτης αξίας 6 εκατ. λιρών συνέβαλλε τα μέγιστα και στο κομμάτι των αντεπιθέσεων. Ο δε Ντιντιέ Ντεσάν «έχτισε» πάνω του την Εθνική Γαλλίας.

29. Ζεράρ Πικέ

Το στιλ το είχε πάντα. Την ηρεμία. Κι επίσης την αγάπη για να κάνει χαβαλέ κι αστεία. Όμως μέσα στο 2016 εξελίχθηκε σε μία ακόμα πιο σημαντική μονάδα. Ο Καταλανός "έσβησε" τις όποιες αμφιβολίες του Λουίς Ενρίκε για την μελλοντική του παρουσία στην ομάδα. Έμελλε να γίνει ένας από τους πιο... πιστούς του "στρατιώτες" στο γήπεδο. Φέτος έχασε 4 ματς κυρίως λόγω τραυματισμών αλλά με την επιστροφή του συνέχισε με 90λεπτα. Ο Πικέ μαζί με Μπουσκέτς και Ινιέστα υπήρξαν πέρσι καθοριστικοί παίκτες. Κι όλα αυτά παρότι κάποιες στιγμές μπορεί να μην θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, κάνοντας τα γνωστά του αστεία. Ο Πικέ έχει το στιλ, την δύναμη και την μεγάλη αποφασιστικότητα. Έχει κερδίσει επτά από τα εννέα πρωταθλήματα που έχει διεκδικήσει τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με Γιουνάιτεντ το 2007 / 2008. Χωρίς πολλά άλλα λόγια δεν γίνεται να μη θέλεις τον Πικέ στην ομάδα σου!

28. Νταβίντ Αλάμπα

Από τη μία πλευρά το 2016 είναι μία απογοητευτική χρονιά για τον Αλάμπα. Η Μπάγερν Μονάχου πήρε κι άλλον τίτλο, αλλά απέτυχε να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι με τον Γκουαρντιόλα. Σε επίπεδο Εθνικής η Αυστρία διασύρθηκε στο Euro 2016. Μόλις έναν πόντο στα ματς με Πορτογαλία, Αυστρία και Ισλανδία. Παρόλα αυτά ο Αλάμπα παρέμεινε ένα αγωνιστικό πολυεργαλειο για κάθε προπονητή. Παίζοντας ως ακραίος αμυντικός, κεντρικός χαφ και όπου αλλού χρειάζεται. Προσαρμόζεται σε τόσες θέσεις και τόσο καλά και με τρομερή αντίληψη του ματς και εξαιρετική τεχνική ποιότητα και όχι μόνο. Η... άνθισή του ως παίκτη είναι μεγάλη.

27. Εντεν Αζάρ

Οι εμφανίσεις του Αζάρ την προηγούμενη σεζόν έβλαψαν την Τσλέλσι, άλλα και τον εαυτό του. Ο Βέλγος όμως δήλωσε πως δεν ήθελε να αφήσει τους Μπλε παρά την κακή σεζόν. Μέσα από την Εθνική του ομάδα βρήκε ξανά τη φόρμα του κι έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στην ομάδα του στο 3-4-3 του Κόντε. Η τακτική αλλαγή και προσέγγιση του Ιταλού απελευθέρωσε τον Αζάρ και του επέτρεψε να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Τα δυνατά του πόδια, η κατάρτισή του και ο τρόπος που κινείται τον εξελίσσει ως έναν... 2ο Κριστιάνο Ρονάλτο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μην συγκριθεί με τον Πορτογάλο.

26. Ιβάν Ράκιτιτς

Ένας παίκτης που άλλοτε έχει υποτιμηθεί και άλλοτε έχει υπερτιμηθεί. Στην Μπαρτσελόνα δείχνει να έχει βρει τον ρόλο του και να έχει εξελιχθεί σε παίκτη - κλειδί. Η ενέργειά του και ο δυναμισμός και η αντοχές του με τα τρεξίματά του έχουν βοηθήσει αισθητά τους Καταλανούς. Συμβάλλει αμυντικά, ενώ στην επίθεση πολλές φορές μοιράζει σωστά την μπάλα κι ανεβάζει εξαιρετικά την ομάδα του. Ο Τσάβι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ωστόσο στο πρόσωπο του Ράκιτιτς η ομάδα του Λούις Ενρίκε έχει βρει έναν πολύ καλό παίκτη. Μαζί με τον Λούκα Μόντριτς είναι επίσης εμβληματικές προσωπικότητες για την Εθνική Κροατίας που εμπνέουν την ομάδα τους και αποτέλεσαν βασικά γρανάζια της ομάδας του '16. Ο Ράκιτιτς δεν έχει κάνει βήματα προόδου αλλά... άλματα.

Leonardo Bonucci

25. Λεονάρντο Μπονούτσι

Ο Ιταλός έχει βελτιωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του και μετατράπηκε σε έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο. Ο Κόντε κατανόησε αμέσως την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια και τον τοποθέτησε ανάμεσα στους δυο βετεράνους συμπαίκτες του, έτσι ώστε να μεταφέρει τη μπάλα στο κέντρο. Τα κατάφερε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σκοράρει, πασάρει υπέροχα, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός. Εξαιρετικός με τη μπάλα κάτω, πολύ δυνατός στον αέρα και σχεδόν πάντα στη σωστή θέση. «Είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες» τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά τις ματσάρες του με τη Μπάγερν. Υπήρχαν συζητήσεις της Τσέλσι και προσφορά 45 εκατ. ευρώ που όμως δεν προχώρησαν. «Η Γιουβέντους είναι το σπίτι μου και είμαι στην ευχάριστη θέση να παραμείνω. Το όνειρό μου ήταν να κερδίσω έναν τίτλο, στόχος μου να βελτιώνομαι και να γίνω ένας θρύλος της ομάδας».

24. Φίλιπ Λαμ

Ο αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα Γερμανίας, Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λαμ έχει πολλά να δώσει ακόμα, ανέβαλε την απόφαση για την αποχώρηση από την ενεργό δράση. «Δεν πιστεύω πως θα αποσυρθεί. Πιστεύω πως έχει ακόμα τέσσερα χρόνια» τόνισε ο συμπαίκτης του Χάβι Μαρτίνεθ ανακουφίζοντας έτσι τους οπαδούς της Μπάγερν. Το νέο αφεντικό της ομάδας, ο Κάρλο Αντσελότι πιστεύει πως έχουν μείνει πολλά καύσιμα στη μηχανή «Είναι ο πρώτος που θα φτάσει στις προπονήσεις και ο τελευταίος που θα φύγει. Είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να παίξει μέχρι τα 39 του» τονίζει ο Ιταλός.

23. Τόνι Κρόος

Είναι ο ιδανικός παίκτης για την τέλεια πάσα. Ο παίκτης με την αλάνθαστη ικανότητα να σπρώξει τη μπάλα σε επικίνδυνες περιοχές του γηπέδου με επιτυχία! Ο καλύτερος παίκτης της Γερμανίας στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά μόνος του δεν κατάφερε να κάνει το βήμα για τον τελικό! Είναι κι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης, με ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση του 11ου Champions League. Eξάλλου, έγινε ο πρώτος Γερμανός που κατέκτησε αυτή την κούπα με δυο διαφορετικές ομάδες. Το ποσοστό του στις σωστές μεταβιβάσεις ξεπέρασε το 93%, περισσότερο από κάθε άλλον στη La Liga. Mαζί με τον Μόντριτς αποτελούν την καρδιά των Μαδριλένων. Είναι από τους πιο αξιόπιστους παίκτες των Γερμανών, αλλά και της Ρεάλ και το μέλλον του ανήκει!

22. Σέρχι Μπουσκέτς

Είναι… μια φιλοφρόνηση προς τον Σέρχιο Μπουσκέτς που ο Λουίς Ενρίκε προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της Μπαρτσελόνα για τον μέσο αυτή τη σεζόν. Στόχων των ομάδων που θα βρεθούν στο Καμπ Νου είναι να εγκλωβίσουν τον Μπουσκέτς. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της πίεσης που δέχεται, ο Ισπανός έχει μια ικανότητα για τη διατήρηση κατοχής, αντιλαμβάνεται όσο λίγοι το χώρο και καταφέρνει να βγάζει την πίεση από την ομάδα.

O Mπουσκέτς με περισσότερα από 500 επαγγελματικά παιχνίδια, είναι ο ειδικός στη μεσαία γραμμή. Η Μπαρτσελόνα είναι ακόμα τόσο εξαρτημένη από τον Μπουσκέτς, κάτι που αποδεικνύει πόσο ποιοτικός παίκτης εξακολουθεί να είναι. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ψυχραιμία τα όπλα του 28χρονου.

21. Ντιέγκο Γοδίν

Η αναγέννηση της Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθε με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της, αλλά και παικταράδες όπως οι Φαλκάο, Κόστα, Γκριζμάν, Τουράν και Κόκε. Ωστόσο, σε αυτό που τα κατάφερε περίφημα ήταν στο να κρατά τη μπάλα μακρυά από την περιοχή της. Και πιο συνεπής αμυντικός του πλανήτη την τελευταία τριετία είναι ο Γοδίν. Η ιστορία είναι γραμμένη από τους νικητές και το όνομά του βρίσκεται στις λίστες των μεγαλύτερων ομάδων του πλανήτη. Αν κατακτούσε Champions League κι ένα τίτλο ακόμα τότε θα τον έβαζαν στην κατηγοριών των Νέστα και Βίντιτς. Η διάπλασή του, αλλά και η εμφάνισή του δε δίνουν την εντύπωση για έναν ελίτ αθλητή, αλλά πρόκειται για έναν αμυντικό χωρίς αδυναμίες. Εντυπωσιακός στον αέρα, άγρια όρεξη για τάκλιν και πολύ δυνατός στα στημένα. Πήρε την ύψιστη τιμή για αθλητή από το Κοινοβούλιο της Ουρουγουάης, αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στη La Liga, ήταν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα! «Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Μας δείχνει το δρόμο για την επιτυχία» τονίζει ο Σιμεόνε.

 

Τελευταία Νέα