Οι 100 καλύτεροι του 2016 (40-31)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (40-31)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την έκτη δεκάδα από το 40 μέχρι το 31.

40. Ντιμίτρι Παγιέ (Γουέστ Χαμ)

Το 2016 ήταν εκπληκτικό για τον Παγιέ. Μπορεί να ξεκίνησε με τον ίδιο τραυματία και εκτός εθνικής, όμως εξελίχθηκε σε κάτι ιδιαίτερο. Κάποια εκπληκτικά φάουλ, κάποιες μαγικές στιγμές γεμάτες δημιουργικότητα και δικαίως έγινε ο πρώτος παίκτες της Γουέστ Χαμ από το 1978 που βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της PFA. Ο Ντεσάν τον κάλεσε και εκείνος τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Ακόμη και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν που η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ο Παγιέ ξεχωρίζει.

39. Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)

Κάθε σεζόν η άμυνα της Γιουβέντους δείχνει να ξεπερνάει τον εαυτό της και ο Κιελίνι είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που συμβαίνει αυτό. Μπορεί τα προβλήματα τραυματισμών να τον δυσκολεύουν, όμως όποτε παίζει δείχνει την ποιότητά του.

38. Γιαν Ομπλάκ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Είναι το... πρώτο τούβλο στο τείχος της άμυνας της Ατλέτικο. Ο Ομπλάκ απέδειξε στο 2016 ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Πέρυσι, δέχθηκε 18 γκολ στη σεζόν στην Ισπανία, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1994. Έχει τα πάντα και σε ηλικία 23 ετών ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

37. Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Στην πρώτη του σεζόν στην Premier League πέρασε κάπως απαρατήρητος. Στη δεύτερη σάρωσε τα πάντα. Ο Αλγερινός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επική σεζόν της Λέστερ, που έφτασε μέχρι την κατάκτηση της κορυφής. Καλύτερος παίκτης της σεζόν στην Αγγλία μέχρι την τελευταία ψήφο.

36. Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Ο Βιδάλ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο μαχητή της Μπάγερν στη μεσαία γραμμή. Από τους πρωταγωνιστές των Βαυαρών στην περσινή πορεία στο Champions League, ο Χιλιανός προσαρμόστηκε άμεσα και ήδη βρίσκει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Αντσελότι.

35. Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Παίκτης-κλειδί για την Ρεάλ, παίκτης των μεγάλων αγώνων. Το απογοητευτικό EURO ήταν το μοναδικό μελανό σημείο στο 2016 για τον Ισπανό αμυντικό, που με την Ρεάλ τα πηγαίνει περίφημα.

34. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)

Τον Ιανουάριο θα κλείσει τα 39 του χρόνια, όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Παραμένει ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του πλανήτη και θέλει να συνεχίσει μέχρι το Μουντιάλ του 2018. Ο Μπουφόν μέχρι και σήμερα συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

33. Τόμπι Άλντερβαϊρελντ (Τότεναμ)

Η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι για την Τότεναμ έρχεται από τα αποτελέσματα των Λονδρέζων χωρίς εκείνον στην ενδεκάδα. Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός στο 2016. Ένας μοντέρνος αμυντικός, δυναμικός, πλήρης.

32. Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Πάντα σταθερός από σεζόν σε σεζόν, πάντα από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Σίτι. Η παρουσία του Ντε Μπρόινε στους πολίτες έκλεψε λίγη από τη δόξα του, όμως με τον Γκουαρδιόλα ο Ισπανός έχει ξανά πολύ σημαντικό ρόλο. Εκπληκτικός πασέρ, βρίσκει τους κενούς χώρους και είναι ικανός να ανοίξει οποιαδήποτε άμυνα με μία του ενέργεια.

31. Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ψηφίστηκε παίκτης της προηγούμενης σεζόν από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι. Χωρίς αμφιβολία από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, πλέον, εντυπωσιάζει με τις αποκρούσεις, την ηρεμία και την ικανότητά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα