Οι «αγαπημένοι» του Κριστιάνο

Οι «αγαπημένοι» του Κριστιάνο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα πέντε ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποτελούν τους αγαπημένους συμπαίκτες του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ναι, είναι ένας από τους πιο αντιπαθητικούς ποδοσφαιριστές στον πλανήτη και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο όσα έγραψε για εκείνον ο Βασίλης Σαμπράκος στο άρθρο του με τίτλο «Ο 1ος Ευρωπαίος σε Χρυσές Μπάλες είναι 1ος και σε αντιπάθειες». Ακόμη κι αυτός ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, είχε να πει μια καλή κουβέντα για όλους όσους τον βοήθησαν να κατακτήσει πριν από λίγες μέρες την τέταρτη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. Τετριμμένο, «προκάτ» ή ό,τι άλλο, ο Πορτογάλος ευχαρίστησε – μεταξύ άλλων – τους συμπαίκτες του σε Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας για όσα πέτυχαν ΜΑΖΙ μέσα στο 2016. Κι επειδή αυτό το «μαζί» είναι μια κουβέντα που σπάνια βγαίνει από το στόμα του εγωπαθή Κριστιάνο, το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, που θεωρούνται οι αγαπημένοι συμπαίκτες του. Γιατί με το «εγώ» του τόσο ψηλά, δεν είναι και πολλοί.

Πέπε
Είναι πιο παλιός από τον Κριστιάνο στην Ρεάλ Μαδρίτης και μαζί με τον Φάμπιο Κοεντράο, οι τρεις τους απαρτίζουν την πορτογαλική «παροικία». Εκτός από τη «βασίλισσα», Πέπε και Ρονάλντο είναι συμπαίκτες και στην εθνική Πορτογαλίας για σχεδόν μία δεκαετία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν πανηγυρίσει μαζί δεκάδες τίτλους και ο ένας έχει να πει για τον άλλον μόνο καλά λόγια. «Εκτός από κορυφαίος αμυντικός, είναι ένας πραγματικός μαχητής. Δίνει πάντα το 100% στο γήπεδο και είναι ο συμπαίκτης που θέλω να έχω δίπλα μου στον... πόλεμο», είναι τα λόγια του Ρονάλντο για τον Πέπε. Όσο για το αντίστροφο; «Χωρίς να θέλω να δείξω ασέβεια προς οποιονδήποτε, ο Κριστιάνο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πορτογαλίας, πάνω ακόμη και από τον Εουσέμπιο». Τάδε έφη Πέπε για τον Ρονάλντο...

Νάνι
Οι δυο τους αποτελούν τους σούπερ σταρ της εθνικής Πορτογαλίας την τελευταία δεκαετία και φυσικά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη φετινή κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παίκτες, που ξεκίνησαν από τα «φυτώρια» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια βρέθηκαν μαζί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη διετία 2007-2009. Μάλιστα, όταν πρωτοπήγε ο Νάνι στην Αγγλία, ο Ρονάλντο τον φιλοξένησε στο σπίτι του, μέχρι εκείνος να μείνει σε δικό του. Από το 2009 μέχρι και σήμερα μπορεί να συνεργάζονται μόνο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, όμως η φιλία τους παραμένει βαθιά. Ενδεικτικό είναι πως ο Κριστιάνο χάρισε στο συμπαίκτη του το «Ασημένιο Παπούτσι» στο πρόσφατο Euro, αφού και οι δύο είχαν πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων (3). Και η αλήθεια είναι πως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δε δίνει εύκολα τα βραβεία του...

Καρίμ Μπενζεμά
Κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, ακούγεται το σενάριο της αποχώρησης του Γάλλου επιθετικού από το Σαντιάγο Μπερναμπέου, όμως όχι μόνο παραμένει στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι πάντα ο βασικός επιθετικός της. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν world class σέντερ φορ, ο Μπενζεμά βρίσκεται μόνιμα στις πρώτες επιλογές, επειδή δεν έχει αυτόν τον «εγωισμό», που διαθέτουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στη θέση του. Παίζει πολύ για την ομάδα, για τους συμπαίκτες του και συγκεκριμένα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γάλλος δεν έχει πρόβλημα να... θυσιαστεί για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και αυτό αυτομάτως τον κάνει αγαπητό στον CR7, ο οποίος ενδιαφέρεται ΚΑΙ για τις προσωπικές του επιδόσεις, εκτός από τις διακρίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γουέιν Ρούνεϊ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την άνεση να μιλήσει ακόμη και για... τρίχες, όταν αναφέρεται στον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Είναι πολύ καλύτερος τώρα με μαλλιά», είχε πει ο Πορτογάλος λίγο καιρό μετά την εμφύτευση του Γουέιν Ρούνεϊ. Πέντε χρόνια υπήρξαν συμπαίκτες στο Ολντ Τράφορντ και εκτός από μία τέλεια μεταξύ τους συνεργασία, σήκωσαν το 2008 το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρονάλντο μιλάει ακόμη και σήμερα με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του, τον οποίο χαρακτηρίζει ηγέτη τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια. Μάλιστα, σε μία περίοδο που ο Ρούνεϊ δεν ήταν αγωνιστικά στα καλύτερά του, ο Πορτογάλος είχε σπεύσει να τον στηρίξει, δηλώνοντας πως θα ήθελε μια μέρα να αγωνιστεί και πάλι μαζί του.

Μαρσέλο
Είναι... μακράν του δεύτερου ο καλύτερος φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο από το χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, κάθε φορά που ο Πορτογάλος δέχεται τα «πυρά» των φιλάθλων ή του τύπου, ο Βραζιλιάνος μπακ είναι ο πρώτος που σπεύδει να τον υπερασπιστεί. Αν και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν, σε ένα φιλικό Βραζιλία-Πορτογαλία, είχαν μία αψιμαχία εντός αγωνιστικού χώρου, όταν βρέθηκαν μαζί στην Ρεάλ Μαδρίτης... έδεσαν. Από τις φάρσες και τις πλάκες που κάνουν ο ένας στον άλλον στις προπονήσεις της «βασίλισσας», μέχρι τα κόλπα στους πανηγυρισμούς εντός αγωνιστικού χώρου (ο Μαρσέλο είναι πάντα ο πρώτος που τρέχει να αγκαλιάσει τον Ρονάλντο, όταν σημειώνει κάποιο γκολ), αποδεικνύεται εμπράκτως πως οι δυο τους είναι «αυτοκόλλητοι». Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω βίντεο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα