Πρίγιοβιτς, ο... Ζλάταν του Champions League!

Πρίγιοβιτς, ο... Ζλάταν του Champions League!

bet365

Τον... έμαθε και ο Ιμπρα! Γκολάρα, ασίστ κι εμφανίσεις για τ΄ αστέρια! Ο Σάσα Πρίγιοβιτς μιλά στο FourFourTwo του Gazzetta.gr για τον βασιλικό άθλο, το χαστούκι με τη Ντόρτμουντ και τον απίθανο Sokratis!


Το FourFourTwo του Gazzetta.gr φιλοξενεί τον... Ζλάταν της Λέγκια, τον παίκτη που έστειλε τους Πολωνούς στο Europa League. Η ομάδα του πέρασε από τον όμιλο του... θανάτου και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μιλά για τις ομοιότητες του με τον Σουηδό θρύλο, τον εφιάλτη της εξάρας, τη... βασιλική ισοπαλία με τη Ρεάλ, αλλά και τον παίκτη που... έσβησε τον Λεβαντόφσκι, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι γονείς του ήθελαν να τον δουν γιατρό ή δικηγόρο, τον πίεζαν να αφήσει τα γήπεδα και να ασχοληθεί με τα μαθήματά του. Ο έρωτάς του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλος, κάθε μέρα ξεχνούσε την τσάντα του, αλλά όχι τη μπάλα του. Οι γονείς του το κατάλαβαν και τον στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. «Θα τους ευγνωμονώ» τονίζει.

Δυο φορές βρέθηκε κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο, την πρώτη όταν ήταν 11 ετών κι έπαιξε άσχημα απέναντι σε μεγαλύτερούς του και η δεύτερη όταν ήταν στη Σιόν και το ξεκίνημά του αποδείχθηκε εφιαλτικό «Ο πατέρας μου με στήριξε αρκετά και είναι σημαντικό γιατί κατάφερα από μικρός να ξεπερνώ τις αδυναμίες μου. Πήρα μεγάλη βοήθεια για να χτίσω δυνατό χαρακτήρα».

Τα χρόνια πέρασαν, ο Σάσα με τις σέρβικες ρίζες μεγάλωσε, έμαθε καλή μπάλα κι... έμοιαζε ολοένα περισσότερο στον Ζλάταν, στην εμφάνιση πάντα. Πόσες φορές στις βόλτες του στη Στοκχόλμη με το σικελιανό μαστίφ δε στάθηκαν αρκετοί να ζητήσουν αυτόγραφό από τον... Ζλάταν. Ο ίδιος αν και παίκτης της Τζουγκάρντεν... καμάρωνε γι αυτή την ομοιότητα. «Ο Ζλάταν είναι θρύλος. Με τιμά αρκετά το γεγονός να με συγκρίνουν ποδοσφαιρικά μαζί του, όχι όμως κι εμφανισιακά. Είμαι καλύτερος» τονίζει ο Σάσα και δε σταματά να γελά!

Το 2016 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την καριέρα του, πρόλαβε να παίξει μόλις... 300 λεπτά στο Champions League, αλλά κατάφερε να κάνει τη διαφορά, να αποθεωθεί για τα τέρματά του και να μπει στη μεταγραφική λίστα αρκετών ομάδων. Πέτυχε δυο γκολ, μοίρασε ασίστ κι έστειλε τη Λέγκια στο Europa League. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Ανρτρζέι Ντούντα βρέθηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια μετά το ματς με τη Σπόρτινγκ, άρα κάτι εξαιρετικό είχε συμβεί... «Είμαι ενθουσιασμένος για όσα έχουν συμβεί. Αισθάνομαι δικαιωμένος που ήρθα στη Λέγκια και πραγματικά ζω ένα όνειρο με όσα έχουν γίνει φέτος. Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτά που συνέβησαν, πιστεύω ακόμα περισσότερο στις δυνατότητές μου».


Οταν η ποδοσφαιρική Ευρώπη έστρεψε το βλέμμα της στη Βαρσοβία... σοκαρίστηκε δυο φορές, στην πρεμιέρα του Champions League, όταν η Λέγκια διαλύθηκε με 6-0 από τη Ντόρτμουντ και στο 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πως έφτασαν όμως οι Πολωνοί από την καταστροφή στην αποθέωση; «Με τη Ντόρτμουντ ζήσαμε έναν εφιάλτη. Σα να ήμασταν μικρά παιδιά... Ωστόσο, το ξεπεράσαμε άμεσα αυτό το σοκ. Είμαστε μια επιθετική ομάδα, με ένα εξαιρετικό πλάνο και παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Ο προπονητής μας στήριξε, μας βοήθησαν όλοι να ξεπεράσουμε το σοκ. Απέναντι στη Ρεάλ και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δυο γκολ, αρκετοί πάγωσαν, πίστεψαν πως βρισκόμαστε κοντά σε έναν διασυρμό...

Οχι, ο προπονητής μας είπε να μην αγχωθούμε, να παίξουμε επιθετικά και να βγάλουμε το πλάνο μας. Πίεση, γρήγορο ποδόσφαιρο κι έτσι φτάσαμε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη νίκη στη σύγχρονη ιστορία μας. Ηταν απίθανο, μοναδικό αυτό που καταφέραμε. Σκεφτείτε πως ήμασταν... απογοητευμένοι που χάσαμε τη νίκη. Το 0-6 ήταν ένα μεγάλο χαστούκι που μας βοήθησε να ξυπνήσουμε. Κοιτάζοντας τώρα τι συνέβη ενθουσιάζεσαι όταν διαπιστώνεις πως βγήκες ζωντανός από τον... όμιλο του θανάτου».

Η γκολάρα του με τη Ντόρτμουντ ήταν στις κορυφαίες της χρονιάς και ο Σέρβος δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που πήρε τη μπάλα στα πόδια του «Είχα τεράστια αυτοπεποίθηση, μου βγήκε και ήθελα τόσο πολύ να σκοράρω που τα κατάφερα. Ηταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα μου και το πιο σημαντικό...».

Η Λέγκια στο Europa Legue, Ρεάλ και Ντόρτμουντ συνεχίζουν. Τις αντιμετώπισε, κέρδισε το σεβασμό τους, αλλά από τις δυο διαλέγει τη... Βασίλισσα. Θα την παρακολουθεί στην τηλεόραση και θα θυμάται τα εκπληκτικά που συνέβησαν στις 2 Νοεμβρίου «Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και ο Κριστιάνο ο κορυφαίος όλων. Είναι μια εντυπωσιακή ομάδα που έχει και το πάνω χέρι για το φετινό Champions League. Δεν θα ξεχάσω όμως πως απέναντι τους κάναμε μια απίθανη ανατροπή. Δεν το έχει κάνει άλλος (ενημερώθηκε πως και η ΑΕΚ είχε κάνει την ανατροπή με τη Βασίλισσα). Ρεάλ από μικρό παιδί και συνεχίζω να την υποστηρίζω».

Είδε Κριστιάνο, Ομπαμεγιάνγκ, αλλά και... Sokratis. Ο Πρίγιοβιτς αποθέωσε τον Ελληνα αμυντικό και του έβγαλε το καπέλο για όσα αντίκρισε στο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Μπάγερν «Τον γνωρίζω, έχει χτίσει ένα εξαιρετικό όνομα και τον θυμάμαι πόσο καλός ήταν στη Βαρσοβία. Είχε σκοράρει... Αυτός ο παίκτης είναι αμυντικός;;; Δε νομίζω... Βρίσκεται παντού, στην άμυνα στο κέντρο, στην επίθεση. Θα κόψει, θα μοιράσει... Πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Είχα δει και το ντέρμπι με τη Μπάγερν, κατάφερε να κρατήσει τον σούπερ Λεβαντόφσκι στο μηδέν. Εξαιρετικός παίκτης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...