Μπαρτσελόνα, χατ-τρικ, Champions League

Μπαρτσελόνα, χατ-τρικ, Champions League

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Μπαρτσελόνα, χατ-τρικ, Champions League

bet365

Ο Αρντά Τουράν έκανε χατ τρικ κόντρα στην Γκλάντμπαχ και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα χατ-τρικ της Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της 10ετίας, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο 4 φορές και έχει χαρίσει στον κόσμο στιγμές μαγείας με αστέρια που ξεσηκώνουν τους πάντες. Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει την παράδοση με τα πολλά γκολ και εκτός από τη μυθική τριπλέτα των Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ, κι άλλοι παίκτες της τραβούν τα βλέμματα με τα γκολ τους. Στο πρόσφατο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League οι Καταλανοί διέλυσαν 4-0 την Γκλάντμπαχ στο Camp Nou, με τον Αρντά Τουράν να μπαίνει στη λίστα των παικτών που έχουν πετύχει χατ-τρικ με τους Blaugrana στην κορυφαία διοργάνωση. Ο 31χρονος έγινε ο 3ος Τούρκος που σημειώνει τριπλέτα μετά τους Τουντσάι Σανλί (Φενερμπαχτσέ) και Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατασαράι), όμως είναι ο πρώτος που το κάνει με τη φανέλα κλαμπ εκτός της πατρίδας του. Ο Αρντά έγινε μόλις ο 6ος παίκτης που κάνει χατ τρικ με την Μπαρτσελόνα στο CL και πάμε να θυμηθούμε τους υπόλοιπους που έχουν κάνει κάτι ανάλογο στο (πρόσφατο) παρελθόν...

2000 | Ριβάλντο
Αν και στο δεύτερο φάουλ του Ριβάλντο στο San Siro η μπάλα πάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του Κριστιάν Αμπιάτι για να καταλήξει στα δίχτυα, κάποιες εταιρίες στατιστικών εξακολουθούν να το δίνουν σαν χατ-τρικ. Ο Βραζιλιάνος μάγος, υπό τις οδηγίες του Λορένθο Σέρα Φερέρ, πέτυχε (έστω κι έτσι) το πρώτο χατ-τρικ των Blaugrana στη διοργάνωση στη φάση των ομίλων σε αγώνα κόντρα στην Μίλαν, ο οποίος τελείωσε 3-3. Για τους Ροσονέρι σκόραρε δύο φορές ο Ντεμέτριο Αλμπερτίνι και μία ο Χοσέ Μάρι στο παιχνίδι της 18ης Οκτωβρίου του 2000.


2005 | Ροναλντίνιο
Πέντε χρόνια αργότερα ήταν η σειρά ενός άλλου Βραζιλιάνου παικταρά να κάνει χατ-τρικ για την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Σε αγώνα για τη φάση των ομίλων της σεζόν 2005-06 ο Ροναλντίνιο νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πλασέ μέσα από την περιοχή και πέναλτι τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις της Ουντινέζε στο τελικό 4-1 των Καταλανών στο Camp Nou στις 27 Σεπτεμβρίου του 2005. Για τους Friuliani είχε ισοφαρίσει ο Φελίπε.


2005 | Σαμουέλ Ετό
Μερικές εβδομάδες αργότερα, η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε στο πλαίσιο του ομίλου τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ γνωρίζοντας την ήττα με 5-0 στο Camp Nou. Αφού ο Μαρκ Φαν Μπόμελ άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό, ο Σαμουέλ Ετό έβαλε τρία γκολ (14', 40', 65') στον Μάριο Γκαλίνοβιτς με κεφαλιά, αριστερό σουτ και πλασέ-λόμπα όνειρο εκτός περιοχής. Ενδιάμεσα, ένας 18χρονος με το όνομα Λιονέλ Μέσι είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στο Champions League με τους Καταλανούς.


Λιονέλ Μέσι | 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016 (2)
Πέντε χρόνια αργότερα, αυτός ο μικρός είχε γίνει από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και από το 2010 μέχρι σήμερα πετυχαίνει κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα χατ-τρικ, έχει φτάσει τα 7 και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς των προημιτελικών, η Αρσεναλ προηγήθηκε με γκολ του... Lord, Μπέντνερ, όμως στη συνέχεια οι Gunners γνώρισαν την οργή του Λιονέλ Μέσι που με καρέ γκολ άρχισε μια σειρά παραστάσεων στο Champions League (4-1). Την επόμενη χρονιά ήταν ώρα για την πρώτη εκτός έδρας τριπλέτα σε βάρος της Βικτόρια Πλζεν στη φάση των ομίλων και το 2012 η ταρίφα ανέβηκε στα 5 τέρματα για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν σε εκείνο το 7-2 στα νοκ-άουτ. Το 2013 ήταν ο Αγιαξ που είδε 3 φορές την μπάλα στα δίχτυα του από τον Μέσι στην Βαρκελώνη (4-0) και το 2014 το ίδιο έπαθε στην έδρα του ο ΑΠΟΕΛ στη φάση των ομίλων (0-4). Ο Μέσι έφτασε τα 7 χατ-τρικ φέτος, κάνοντας ακόμα δύο στα group, ένα σε βάρος της Σέλτικ (7-0) και ένα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (4-0).


2013 | Νεϊμάρ
Την 6άδα πριν τον Αρντά Τουράν, συμπληρώνει ο Νεϊμάρ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, όπως και ο Μέσι, πλήγωσε την Σέλτικ εντός έδρας, με τον Βραζιλιάνο να το κάνει στις 11 Δεκεμβρίου του 2013 σε κενό τέρμα, με ωραίο αριστερό ύστερα από ομαδική προσπάθεια και με τελείωμα από κοντά ύστερα από εξαιρετική ντρίμπλα σε εκείνο το 6-1 κόντρα στους Καθολικούς στο Camp Nou.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης