Σκάνδαλο και στην Κροατία!

Gazzetta team
Σκάνδαλο και στην Κροατία!

bet365

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη πλήττεται από διαδοχικά φορολογικά σκάνδαλα και μετά την Ισπανία, τη σκυτάλη πήραν οι Κροάτες!

Στην Ισπανία οι αρχές δεν αστειεύονται… Αποδείχθηκε πρόσφατα στην υπόθεση του Ετό, ενώ ο Μέσι κινδύνευσε με φυλάκιση. Όταν προκύπτει ζήτημα φοροδιαφυγής, οι Αρχές παρουσιάζουν ξεχωριστή ευαισθησία! Τη… σκυτάλη πήρε ο Κριστιάνο, ακολούθησε και ο Μόντριτς! Ο Κροάτης άσος της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται να έχει αποκρύψει ποσό που εισέπραξε το 2013 και το 2014 από τη δημόσια εικόνα του.
Μαζί με τη σύζυγό του, πούλησε τα δικαιώματα σε εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο έτσι ώστε να γλιτώσει τη φορολογία που φτάνει σε επίπεδα πάνω από το 50% για υψηλόμισθους στην Ισπανία. Παρά τα όποια έσοδα είχε ο Λούκα Μόντριτς από τη συνεργασία του με κορυφαία αθλητική εταιρεία, δεν δήλωσε ποσό στην εφορία για το 2013 και το 2014!

Το σκάνδαλο από την Ισπανία μεταφέρθηκε στην Κροατία και… καίει! Μεγάλα ΜΜΕ της χώρας αποκαλύπτουν τι έχει συμβεί κι εμφανίζουν τον πρώην πρόεδρο της Ντιναμό ως «εγκέφαλο». Τον Νοέμβριο του 2015 ο Τσόριτς είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία Doyen Sports. Τρεις μήνες πριν είχε εμπλακεί το όνομά του σε ένα σκάνδαλο οικονομικών διαστάσεων που είχε να κάνει με εταιρείες του Μάμιτς. Μία υπόθεση όπου εμφανίζονταν χρήματα σε λογαριασμούς off shore τα οποία έβγαιναν από τη Ντιναμό και από συμβόλαια παικτών.

Το… story υποδηλώνει πως ο Τσόριτς ήταν με συμβόλαιο σε offshore εταιρεία ελέγχου του πρώην προέδρου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκεί μεταφέρθηκαν όλα τα δικαιώματα από τυχόν ζημίες και απώλειες από μελλοντικές αλλαγές της κατάστασης του παίκτη. Όλα αυτά για ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Ο Μάμιτς εκ μέρους της Ντιναμό τράβηξε παρανόμως σε offshore εταιρεία του το 50% ποσοστό από τις όποιες μελλοντικές μεταγραφές της Ντιναμό με σχετικό συμβόλαιο. Επίσης έκανε deal και για το υπόλοιπο 50% για να πηγαίνει πάλι σε αυτόν. Απίθανα πράγματα…

Αποτέλεσμα εικόνας για coric dinamo

Ετσι, φάνηκε σα να δανείζεται η Ντιναμό χρήματα από την εταιρεία στην οποία ήταν ο Τσόριτς. Το τι ακριβώς έχει γίνει με Doyen, εταιρεία Μάμιτς και Ντιναμό φαίνεται πως θα βγει άμεσα από το Football Leaks…

Σε αυτά τα έγγραφα η Doyen Sports φαίνεται τον Νοέμβριο του 2015 να έχει αγοράσει το 70% των δικαιωμάτων του Άντε Τσόριτς. Το ποσό των 2 εκατ. και 863.290 ευρώ δόθηκε ως εγγύηση συν άλλα 2 εκατ. ευρώ που θα δίνονταν.


Η ίδια εταιρεία φαίνεται να πήρε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 μέσα σε διάστημα έξι μηνών δάνειο…ως Ντιναμό 4 εκατ. ευρώ και μετά 550.000 ευρώ. Θα επέστρεφε μάλιστα τα 2 εκατ. ευρώ. H Doyen Sports ανήκει στη Doyen Group που έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Επενδύει σε υλικά οικοδομών και σε κτίρια. Αυτή κρύβεται πίσω από την μεταγραφή Φαλκάο από την Πόρτο στην Ατλέτικο, του Νεϊμάρ από Σάντος σε Μπαρτσελόνα αλλά και πίσω από Μοράτα, Νεγρέδο, Ρέγιες και άλλους...

 

Τελευταία Νέα