«Τιμή» vs πρόκριση σημειώσατε... 1

«Τιμή» vs πρόκριση σημειώσατε... 1

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται περιπτώσεις από την τελευταία αγωνιστική ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, που μία βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα απέκλεισε μία άλλη από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ίσως το αποτέλεσμα που έκανε περισσότερο αίσθηση στο διήμερο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το εκκωφαντικό 6-0 της Ντιναμό Κιέβου απέναντι στην Μπεσίκτας. Όχι μόνο το σκορ (το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει ποτέ τελευταία ομάδα κάποιου ομίλου), αλλά από μόνη της η νίκη των Ουκρανών. Κι αυτό γιατί η Ντιναμό ήταν ήδη αποκλεισμένη και δεν είχε καν μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης, που οδηγούσε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα, οι Τούρκοι με δική τους νίκη θα έπαιρναν το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα γινόταν την ίδια ώρα στο Ντα Λουζ, στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με τη Νάπολι.

Ιστορικά, σε αυτές τις περιπτώσεις, νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που έχει το βαθμολογικό κίνητρο. Παρόλα αυτά, η Ντιναμό Κιέβου ήταν αυτή που επικράτησε (για την ακρίβεια, συνέτριψε), με την Μπεσίκτας να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μένοντας στην 3η θέση του ομίλου. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την «έκπληξη», το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, που μία ομάδα αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων από κάποια άλλη, που έπαιξε μόνο για το γόητρο.

Μπλάκμπερν – Ρόζενμποργκ 4-1 (1995-96)
Στη μοναδική της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, η τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε ήδη αποκλειστεί, πριν τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Είχε μόλις ένα βαθμό, αντίθετα με την Ρόζενμποργκ που ήταν στους 6 πόντους, έναν πίσω από τη δεύτερη Λέγκια Βαρσοβίας. Έτσι, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας ήθελε δική της νίκη στο Ίγουντ Παρκ και ισοπαλία ή ήττα των Πολωνών από την Σπαρτάκ Μόσχας (οι Ρώσοι είχαν 5 στα 5) ή δική της ισοπαλία και ήττα της Λέγκια από την Σπαρτάκ (στην ισοβαθμία υπερίσχυε η Ρόζενμποργκ). Και μπορεί η Σπαρτάκ Μόσχας να έκανε το «καθήκον» της, δουλεύοντας και για την Ρόζενμποργκ (νίκη με 1-0 και 6 στα 6 στον όμιλο), όμως οι Νορβηγοί γνώρισαν βαριά ήττα από την αδιάφορη Μπλάκμπερν με 4-1 (αυτό ήταν ήδη το σκορ πρώτου ημιχρόνου) και αποκλείστηκαν. Έστω «Χ» να είχε πάρει η Ρόζενμποργκ, θα είχε προκριθεί.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Γαλατάσαράι 1-0 (1998-99)
Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για τους Τούρκους την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Με δική τους νίκη απέναντι στην αποκλεισμένη Αθλέτικ θα ήταν κατά 99% πρώτοι στον όμιλο, αφού για να συμβεί το αντίθετο, θα έπρεπε την ίδια ώρα η ισόβαθμή της Ρόζενμποργκ να κάνει διπλό απέναντι στην Γιουβέντους (η οποία ήθελε νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης) και μάλιστα με περισσότερα τέρματα απ’ όσα θα σημείωνε η Γαλατάσαράι στην Ισπανία. Ακόμη, βέβαια, κι αν επαληθευόταν το τελευταίο σενάριο, η νίκη θα έδινε στη Γαλατά το εισιτήριο στην επόμενη φάση, ως μία από τις καλύτερες δεύτερες των ομίλων. Παρόλα αυτά, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έπαιξε για την τιμή της, νίκησε με 1-0 και έστειλε την Γιουβέντους στα προημιτελικά, καθώς την ίδια ώρα η «Μεγάλη Κυρία» επικρατούσε με 2-0 της Ρόζενμποργκ και με μία τριπλή ισοβαθμία (Γιουβέντους 8, Γαλατασαράι 8, Ρόζενμποργκ 8) έπαιρνε εκείνη την πρόκριση. Κάτι που σημαίνει, πως ακόμα και η ισοπαλία θα αρκούσε στην Γαλατασαράι για να προκριθεί.

Μποαβίστα – Ντόρτμουντ 1-0 (1999-00)
Τα πράγματα μπορεί να είχαν ξεκαθαρίσει, όσον αφορά την πρωτιά (Ρόζενμποργκ), όμως Ντόρτμουντ και Φέγενορντ πάλευαν για τη δεύτερη θέση. Οι Γερμανοί, ωστόσο, βρίσκονταν ένα βαθμό πάνω από τους Ολλανδούς (6 έναντι 5) και με δική τους νίκη την τελευταία αγωνιστική, δεν τους απασχολούσε τι θα έκανε η Φέγενορντ, η οποία υποδεχόταν στο Ντε Κάιπ την αδιάφορη Ρόζενμποργκ. Πράγματι, η Φέγενορντ νίκησε 1-0, όμως περίμενε να δει και την εξέλιξη στο ματς Μποαβίστα-Ντόρτμουντ. Προς έκπληξη όλων, η πορτογαλική ομάδα, που δεν είχε καν νίκη και είχε ήδη αποκλειστεί, επικράτησε με 1-0, στερώντας από την Μπορούσια την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ρόζενμποργκ – Λυών 1-1 (2002-03)
Σε «μύλο» είχε εξελιχθεί στο συγκεκριμένο όμιλο η υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση. Κι αυτό γιατί Ίντερ και Άγιαξ είχαν από 8 βαθμούς, ενώ ακολουθούσε η Λυών με 7. Οι δύο πρώτοι, όμως, έπαιζαν μεταξύ τους, οπότε αν η γαλλική ομάδα νικούσε την αδιάφορη και αποκλεισμένη Ρόζενμποργκ, τότε θα έπαιρνε σίγουρα το ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο Λέρκενταλ, μένοντας στο 1-1 με τους Νορβηγούς. Την ίδια ώρα, η Ίντερ νικούσε στην Άμστερνταμ Αρίνα και παρά το γεγονός πως Άγιαξ και Λυών ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με οκτώ πόντους, ο «Αίαντας» υπερίσχυε στην ισοβαθμία και προκρίθηκε.

Βαλένθια – Λυών 0-2 (2015-16)
Την περσινή σεζόν, στον όγδοο όμιλο, η Ζενίτ είχε κάνει το 5 στα 5 και ήταν σίγουρα πρώτη. Για τη δεύτερη θέση έριζαν η Γάνδη (7 βαθμοί) και η Βαλένθια (6 βαθμοί). Έτσι, οι «νυχτερίδες» ήθελαν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Μεστάγια, απέναντι στην Λυών, που είχε μόλις έναν πόντο και είχε αποκλειστεί, ώστε να ελπίζουν σε πρόκριση. Οι Γάλλοι, όμως, έκαναν την έκπληξη, επικρατώντας με 0-2 και ρίχνοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες της Βαλένθια. Ωστόσο, ακόμη και να νικούσε η ισπανική ομάδα, η Γάνδη θα έπαιρνε το εισιτήριο για τους «16», αφού την ίδια ώρα επικρατούσε της αδιάφορης Ζενίτ με 2-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα