Ποιο είναι το κορυφαίο γκολ στο Champions League; (Poll)

Gazzetta team
Ποιο είναι το κορυφαίο γκολ στο Champions League; (Poll)

bet365

Ανάψτε τσιγάρο, βάλτε ποτό, μαλώστε με την καλή σας που περιμένει να πάτε βόλτα, ξαναδείτε και ψηφίστε το πιο όμορφο γκολ στην ιστορία του σεντονιού.

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, να σου πάλι με αυτά τα ίδια διλήμματα. Ωραία όμως. Ετσι για να τα θυμόμαστε, να τα βλέπουμε ξανά και να μαλώνουμε για το καλύτερο. Μην νομίζετε και εμείς τα πετάμε κάθε τόσο, επειδή δεν τα χορταίνουμε. Αφορμή ζητάμε και ξανά και ξανά.

Τα τοποθετήσαμε λοιπόν με μία αντίστροφη σχετική σειρά προτίμησης. Ο λόγος δικός σας. Ανάψτε τσιγάρο, βάλτε ποτό, μαλώστε με την καλή σας που περιμένει να πάτε βόλτα και ψηφίστε το κορυφαίο γκολ στην ιστορία του Champions League.

Μόνο που εκτός από τα 10 κορυφαία, βάλαμε εκτός συναγωνισμού και μία… καψούρα!


Ούγκο Αλμέιδα, Ιντερ-Πόρτο 2-1 (2005-’06)
Τέτοια βολίδα από φάουλ δεν έχει άλλην στη λίστα. Το ξερό αριστερό του Ούγκο Αλμέιδα παραμένει μνημειώδες. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Πόρτο το τράβηξε από τα 30 μέτρα και το έστειλε να αναπαυτεί στο δεξί παράθυρο της Ιντερ.


Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντερλεχτ –Παρί 0-5 (2013-’14)
Δεκάδα χωρίς Ζλάταν δεν γίνεται να υφίσταται. Και με το δίκιο του δηλαδή ο Σουηδός παικταράς θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτήν την διεκδίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα με το εκπληκτικό μονοκόμματο ξερό του προς την εστία της Αντερλεχτ. Η μοναδική απορία είναι, πώς και δεν σκίστηκε το δίχτυ.


Φιλίπ Μεξές, Αντερλεχτ-Μίλαν 1-3 (2012-’13)
Δεν είναι να βάζει γκολ αυτό το παλικαράκι από την Γαλλία. Ένα κι ένα είναι όλα του τα τεμάχια. Πραγματικά τι μπορεί να σκέφτηκε, όταν κοντρόλαρε με το στήθος και ανάποδα από την εστία και εκτός περιοχής απογειώθηκε για ψαλιδάκι; Απλά δεν γίνεται. Καμένο και υπέροχο.


Ζορζ Γουεά, Μπάγερν-Παρί 0-1 (1994-’95)
Το φοβερό είναι ότι δεν τα έκανε σε τίποτα τυχαίους. Τον Ματέους και τους σούπερ σταρ της Μπάγερν προσπερνούσε σαν σταματημένους ο κορυφαίος Αφρικανός φορ. Και στο ξεκίνημα και στη συνέχεια και στο φινάλε. Εκείνος το δημιούργησε, το κάρφωσε και χόρεψε πανηγυρίζοντας.


Κριστιάνο Ρονάλντο, Πόρτο-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1 (2008-’09)
Την στιγμή που πανηγυρίζει, ψάχνεις να δεις που κρατάει το χειριστήριο. Μόνο έτσι πιστεύεις ότι θα μπορούσε ακόμα και ο CR7 να καθοδηγήσει το τόπι με αυτόν τον τρόπο που το έκανε από τα 30 μέτρα, για να το αναπαύσει στο δεξί παράθυρο της Πόρτο.


Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0 (1993-’94)
Χωρίς κοντρόλ, δεύτερη σκέψη ή τον Θουμπιθαρέτα να έχει βγει από τα δοκάρια του. Απλή, νέτη, σκέτη μαγεία από έναν υπέροχο Βαλκάνιο βιρτουόζο μίας άλλης εκπληκτικής εποχής και μάλιστα σε τελικό, κόντρα σε έναν τεράστιο αντίπαλο: την «Dream Team» του Γιόχαν Κρόιφ.


Λαρς Ρίκεν, Ντόρτμουντ-Γιουβέντους 3-1 (1996-’97)
Το ταχύτερο γκολ σε τελικό από παίκτη που μπαίνει αλλαγή και δεν θυμόμαστε να βλέπουμε ποτέ ξανά σε άλλην εμφάνισή του. Στην κούρσα και στο βολές της ζωής του ο πιτσρικάς Γερμανός απλά έκοψε τις ελπίδες της Γιουβέντους, που πίεζε για την ισοφάριση.


Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Ιντερ-Σάλκε 2-5 (2010-’11)
Ο νεαρός πορτιέρο με το όνομα, Μάνουελ Νόιερ, βγήκε από την περιοχή και έδιωξε φοβερά με ψαράκι. Την ίδια στιγμή ακριβώς στο κέντρο ο πονηρός Σέρβος έβαζε τεμπεσίρι στο δεξί του. Ευθυγράμμισε, ζυγοστάθμισε όπλισε για το πιο μακρινό τέρμα της λίστας.


Ζινεντίν Ζιντάν, Λεβερκούζεν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (2001-’02)
Τι να πεις εδώ, απλά το διασημότερο ίσως γκολ μετά το σλάλομ και το χέρι του Θεού του Μαραντόνα και το βολέ του Φαν Μπάστεν στον τελικό του EURO. Δες το από όσες διαφορετικές γωνίες θες…


Μάουρο Μπρεσάν, Φιορεντίνα-Μπαρτσελόνα 3-3 (1999-’00)
Τι έβαλες τότε ρε Μπρεσάν; Απλά τι έβαλες; Τι σήμα έφαγες και απογειώθηκες από τόσο μακριά. Εμπνευση ή πράξη απόγνωσης να φύγει η ρημάδα κι όπου πάει; Ο,τι και να είναι δεν μας αφορά. Η στιγμή και η κατάληξη είναι που θα σε εξυμνούν για πάντα στην ποδοσφαιρική ιστορία.


+1
Δεν ανήκει στην δεκάδα και δεν μπαίνει στην μάχη. Αυτό είναι το σωστό. Δεν γίνεται όμως να μην το χωρέσουμε κάπου, κάπως. Γιατί έχουμε κάψει κάμποσα… βίντεο για να χαζεύουμε εις τον αιώνα τον άπαντα το τακουνάκι-ντρίμπλα της καψούρας με το όνομα Ρεδόνδο.

 

Τελευταία Νέα