Οι 100 καλύτεροι του 2016 (90-81)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (90-81)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε τη δεύτερη δεκάδα από το 90 μέχρι το 81.

90. ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ - ΕΒΕΡΤΟΝ
Ο Λουκάκου έχει διχάσει κάπως φίλαθλο κοινό και αναλυτές. Άλλοι μιλούν για έναν all around φορ που είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα μετά την Έβερτον. Άλλοι πως θέλει ακόμα χρόνο και ότι χρειάζεται και άλλη δουλειά. Υπάρχουν όμως και αδιάσειστα και αδιάψευστα στοιχεία: είναι ένας από μόλις πέντε παίκτες που πριν τα 23 του χρόνια έχει 50 γκολ στην Πρέμιερ!

Η συχνότητα του σκοραρίσματός του είναι σε επίπεδα Φάουλερ, Φέρντιναντ και Ντρογκμπά και ενώ ξεπερνάει τους Γιορκ, Ανελκά και Κέβιν Φίλιπς.

89. ΚΑΛΙΜΠΟΥ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ - ΝΑΠΟΛΙ
Μετά από μία πρώτη χρονιά στη Νάπολι όπου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή του η έλευση νέου τεχνικού, του Μαουρίτσιο Σάρι δεν βοήθησε τον Σενεγαλέζο σέντερ μπακ. Η Νάπολι είχε το χειρότερό της αμυντικό ρεκόρ από το 1997 / 1998 και μετά και τα πράγματα δεν έδειχναν καλά... Ωστόσο ο νέος τεχνικός αποφάσισε να στηρίξει την υπάρχουσα άμυνα. Μέσα στους επόμενους 9 μήνες η Νάπολι έκανε μία από τις κορυφαίες της σεζόν, με τον Κουλιμπαλί να έχει τον πλέον ενεργό ρόλο. Δέχθηκε η άμυνά της μόλις 32 γκολ. Η τοπ επίδοση από το 1990 που είχαν κερδίσει τότε πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι οι πληροφορίες έδιναν και έπαιρναν για μεταγραφή του στην Πρέμιερ για 50 εκατ. λίρες. νέο πενταετές συμβόλαιο.

88. ΑΝΤΡΙΕΝ ΡΑΜΠΙΟ - ΠΑΡΙ
Ο Ραμπιό αρχικά θεωρήθηκε υπερτιμημένος. Ωστόσο το πιτσιρίκι με το παράξενο κούρεμα και την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική... κοψιά έκανε πολύ καλά ματς και με τον Μπλαν και τώρα με τον Έμερι, αφήνοντας εκτός το νέο απόκτημα, Κρισόβιακ. Τα μακριά του πόδια, οι αμυντικές του ικανότητες και το χάρισμά του να διαβάζει και να απλώνει το παιχνίδι με εξαιρετικό passing game τον κάνουν πολύτιμο. Παρότι υπήρχαν οι Ματουιντί, Βεράτι και Μότα, ο Ραμπιό εντυπωσίασε και εντυπωσιάζει, έττσι του άνοιξε και η πόρτα της Εθνικής. Δεν του λείπει τίποτα. Είναι ένας εξαιρετικός και σύγχρονος χαφ.

87. ΦΕΛΙΠΕ ΛΟΥΙΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ
Ο Μουρίνιο και η Τσέλσι ακόμα...χρεώνονται τα 15.8 εκατ. λίρες που δαπανήθηκαν για το χατήρι του το 2014 και ενώ είχε επτά ματς βασικός στην Premier, δύο εκ των οποίων αφού είχε τελειώσει η υπόθεση - τίτλος. Ο διεκδικητής του τίτλου για κορυφαίος αριστερός μπακ του κόσμου τότε αναγεννήθηκε στην συνέχεια με την επιστροφή του στο Βιθέντε Καλδερόν. Ο 31χρονος άσος έχει όλα όσα απαιτεί ένας ακραίος αμυντικός της εποχής μας. Δυνατός στα τάκλιν και τις μονομαχίες, αμυντικά σταθερός και εξαιρετικός στις προωθήσεις και την επιθετική βοήθεια. Εξαιτίας του βελτιώθηκε τόσο ο Γιανίκ Καράσκο όσο και οι άλλοι συμπαίκτες του.

86. ΣΑΝΤΙ ΚΑΘΟΡΛΑ - ΑΡΣΕΝΑΛ
Στους περισσότερους είχε επικρατήσει μία αίσθηση και άποψη πως ο Καθόρλα ήταν πολύ κοντός και μικρόσωμος για να μπορεί να λειτουργεί ως κεντρικός χαφ. Ήταν πιο διαφορετικός, ευέλικτος, λιγότερο σωματώδης από τους άλλους, αλλά τεχνίτης και με τρομερά δημιουργικά χαρίσματα. Η άφιξη των Οζίλ και Σάντσες για πολλούς σήμανε το τέλος της καριέρας του στην Άρσεναλ.

Όμως ο Καθόρλα εξελίχθηκε σε έναν σούπερ deep lying playmaker. Έναν εξαιρετικό οργανωτή που έφτιαχνε από πίσω το παιχνίδι. Ο Σάντι Καθόρλα αποδεικνύεται και τώρα παίκτης - κλειδί για τους Λονδρέζους.


85. ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΑΡΤΣΑΛΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Κάθε χρόνο ο Μπαρτσάλι παρουσιάζεται... ξεγραμμένος και κάθε χρόνο καταφέρνει να εκθέτει αρκετούς. Δείχνει σε όλους το πόσο λάθος έχουν κάνει. Το συμβόλαιό του φτάνει προς το τέλος του αλλά με την αξία του και τις επιδόσεις του άπαντες είναι σίγουροι για επέκταση για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Ο Μπαρτσάλι παρότι δίπλα του είχε τους Κιελίνι και Μπονούτσι και κίπερ τον Μπουφόν, ήταν πέρυσι ο κορυφαίος και πιο σταθερός αμυντικός στην κατηγορία. Κλήθηκε στην Εθνική από τον παλιό τεχνικό του, Αντόνιο Κόντε. Τον Ιανουάριο του 2011 η Γιούβε είχε δώσει 300.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Από τότε έχει κερδίσει πέντε σερί πρωταθλήματα. Και σίγουρα αυτό έχει σχέση με τον Μπαρτσάλι...

84.ΤΣΙΤΣΑΡΙΤΟ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Τώρα, στη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, οι επιδόσεις στο σκοράρισμα του Τσιτσαρίτο είναι εντυπωσιακές, αφού πέτυχε 33 γκολ σε 58 εμφανίσεις για τη Λεβερκούζεν. Είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο Μεξικό! Μπορεί να άφησε τον Σεπτέμβριο του 2014 τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο η αναλογία του γκολ ανα λεπτό παραμένει η τέταρτη καλύτερη στην Premier League πίσω από τους Σέρχιο Αγουέρο, Τιερί Ανρί και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Εκρηκτικό το ξεκίνημά του στο 2016-17 με επτά γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του. Μπορεί η Μπάγερν να μην πείθει, αλλά ο ίδιος φαίνεται έτοιμος να συνεχίσει κάπου αλλού με μεγαλύτερο συμβόλαιο. Οι «ασπιρίνες» τον θεωρούν «ασφάλεια ζωής» και θα κάνουν τα πάντα να τον κρατήσουν στη Μπάι Αρίνα.


83. ΚΕΪΛΟΡ ΝΑΒΑΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

O Kέιλορ Νάβας κράτησε 14 φορές την εστία του στη Ρεάλ ανέπαφη σε 38 ματς, έχοντας δεχθεί 34 γκολ. Ενα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντας κράτησε τον Κοσταρικανό γκολκίπερ εκτός Copa America Centenario, αλλά με την επιστροφή του αντικατέστησε άμεσα τον Κίκο Κασίγια. Επέστρεψε στην Εθνική και τα πήγε περίφημα στα προκριματικά, αφού δε δέχθηκε γκολ σε τρία ματς προκριματικών με Τζαμάικα, Τρίνιδαδ και ΗΠΑ. Τα απίστευτα αντανακλαστικά του και τα δυνατά χέρια του τον κατατάσουν στους κορυφαίους γκολκίπερ. Εξαιρετικός στις εξόδους και σε τετ α τετ, συνεχίζει το δρόμο της ανόδου, εντυπωσιάζοντας με Ρεάλ και Κόστα Ρίκα.

82. ΤΖΕΪΜΙ ΒΑΡΝΤΙ - ΛΕΣΤΕΡ
Αφήστε στην άκρη το δύσκολο ξεκίνημα της φετινής σεζόν... Ο Βάρντι ήταν ασταμάτητος την περασμένη σεζόν, τελείωσε τη χρονιά με 24 γκολ, κορυφαίος παίκτης της χρονιάς και βασικός... υπεύθυνος για τα μαγικά πράγματα που έζησε πέρσι το Νησί! Εσπασε το ρεκόρ στην Premier League με τα γκολ του σε 11 διαδοχικά ματς, αφήνοντας πίσω του τον Φαν Νίστελροϊ. Οι οπαδοί στο King Power ήταν σίγουροι, πως όποτε του δινόταν η ευκαιρία θα σκόραρε.

Ηταν επίσης το έτος, κατά το οποίο ο ίδιος καθιερώθηκε στην Εθνική Αγγλίας, σκοράροντας σε διαδοχικά ματς με Γερμανία, Ολλανδία και Τουρκία. Απέρριψε την πρόταση της Αρσεναλ για να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του.

81. ΟΥΓΚΟ ΓΙΟΡΙΣ - ΤΟΤΕΝΑΜ
Αρχηγός στην Εθνική Γαλλίας και στην Τότεναμ, ο Γιορίς έφτασε μια ανάσα από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του. Με τους Σπερς έχτισε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην Premier League και με τη Γαλλία βρέθηκε στο... προτελευταίο σκαλί. Μπορεί να μην πήρε τίτλο στο Νησί, μπορεί να έχασε την ευρωπαϊκή κούπα, αλλά αξίζει μια υποψηφιότητα για τη Χρυσή μπάλα. Μπορεί φέτος η Τότεναμ να γνώρισε αποκλεισμό - σοκ από τη συνέχεια του Champions League, αλλά αυτά που έκανε ο Γιορίς με τη Λεβερκούζεν και τη Μονακό δεν ξεχνιούνται... Επόμενο βήμα για τον εντυπωσιακό γκολκίπερ η κατάκτηση μιας μεγάλης κούπας.

Διαβάστε την πρώτη δεκάδα (100-91)

 

Τελευταία Νέα