Οι 100 καλύτεροι του 2016 (80-71)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (80-71)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την τρίτη δεκάδα από το 80 μέχρι το 71.

80. Κάρλος Μπάκα (Μίλαν)

Η εξαίρεση του κανόνα στην Μίλαν. Ο Μπάκα δεν είναι νεαρός, δεν είναι Ιταλός, ούτε προέρχεται από τις ακαδημίες των ροσονέρι. Στο Σαν Σίρο προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι καινούριο και ο Κολομβιανός τους κράτησε όρθιους σε πολλές περιπτώσεις στο 2016. Πέτυχε 26 γκολ σε 55 ματς, κρατώντας σταθερά το καλό του ρεκόρ στο σκοράρισμα (είχε 49 γκολ σε 108 ματς με την Σεβίλλη), παρά το γεγονός ότι η Μίλαν δυσκολεύεται στο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Άσχετα με το αν οι ροσονέρι βρέθηκαν σε άσχημη μέρα ή όχι, ο Μπάκα έβρισκε δίχτυα με την ίδια φονική συχνότητα.

79. Ιλκάι Γκουντογκάν (Ντόρτμουντ/Μάντσεστερ Σίτι)

Έμεινε δύο χρόνια εκτός λίστας μετά το εκπληκτικό 2013. Ο 26χρονος μέσος, όμως, είναι και πάλι στα καλά του και δεν μπορούσε να λείπει από το φετινό top 100, έχοντας εντυπωσιάσει και με την Γερμανία και στην Αγγλία. Για αρκετό καιρό φημολογούταν η αποχώρησή του από την Ντόρτμουντ, όμως ο Γκουαρδιόλα ήταν εκείνος που του έδωσε διέξοδο, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματίας. Βρήκε πέρυσι τον καλό του εαυτό στην Μπορούσια και συνεχίζει στη Σίτι. Έχει ήδη πετύχει 4 γκολ και δείχνει όλες εκείνες τις αρετές, που τον έκαναν να ξεχωρίσει στους Βεστφαλούς.

78. Κέβιν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη/Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ο Γάλλος ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το σκοράρισμα κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όμως τη σεζόν 2015-16 πέρασε σε άλλο επίπεδο. Ο Γκαμεϊρό πέτυχε 20 γκολ για την Σεβίλλη μετά την Πρωτοχρονιά, τα 8 εκ των οποίων ήρθαν στην πορεία προς την κατάκτηση του Europa League.

Πάντα αξιόπιστος στην αντίπαλη περιοχή, πέτυχε κρίσιμα γκολ, πριν σκοράρει και στον τελικό με την Λίβερπουλ. Ο 29χρονος ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και αυτό του εξασφάλισε την μεταγραφή στην Ατλέτικο για 32 εκατ. ευρώ, όπου συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό.

77. Σαμουέλ Ουμτιτί (Λυών/Μπαρτσελόνα)

Λίγοι από τους παίκτες που πήραν μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, κατάφεραν αμέσως να πάρουν φανέλα βασικού. Ο Ουμτιτί έκανε το ντεμπούτο του με την Γαλλία στα προημιτελικά του EURO χωρίς να κάνει μία λάθος από τις 76 του πάσες και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και το ίδιο κάνει τώρα και στην Μπαρτσελόνα. Τον Σεπτέμβριο ο Λουίς Ενρίκε έδειχνε ενθουσιασμένος από το πόσο γρήγορα κατάφερε να προσαρμοστεί. Η εξέλιξή του μάλλον είναι πιο γρήγορη από ότι και ο ίδιος θα περίμενε.

76. Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Μαρσέλο παραμένει ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Ρεάλ. Από τους πιο παλιούς παίκτες της βασίλισσας, η απόδοσή του είναι σταθερή όλα αυτά τα χρόνια. Από τους καλύτερους μπακ στον κόσμο επιθετικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

75. Ντέλε Άλι (Τότεναμ)

Όταν πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ δεν βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα, όμως από τότε όλοι μιλούν για εκείνον. Πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της προηγούμενης σεζόν (με την Κρίσταλ Πάλας) και παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος. Μπορεί να γίνει από τους καλύτερους στον κόσμο.

74. Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του Κλοπ. Παίζει ως «ψευτοεννιάρι», συνεργάζεται άψογα με τους Μανέ, Κουτίνιο και Λαλάνα και φέτος είναι ακόμη καλύτερος. Πρεσάρει, σκοράρει, πασάρει, κάνει τα πάντα.

73. Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους)

Ο Μαρκίζιο είναι αναμφίβολα ο αφανής ήρωας της Γιουβέντους. Ένας εξαιρετικός box to box μέσος, που μπορεί να μαρκάρει και να δημιουργήσει. Έχασε το ξεκίνημα της φετινής σεζόν λόγω τραυματισμού και η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά της χωρίς εκείνον στο γήπεδο.

72. Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Πέτυχε 25 γκολ τη σεζόν 2015-16, ταξίδεψε με την Αγγλία στο EURO, όμως στα γήπεδα της Γαλλίας δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ένα γκολ. Στην Premier League τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, με τα γκολ του να στέλνουν την Τότεναμ στην τρίτη θέση, την καλύτερή της εδώ και 25 χρόνια. Ένας τραυματισμός τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, όμως επέστρεψε δυναμικά.

71. Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

Τα καμώματά του εκτός αγωνιστικών χώρων τράβηξαν τα βλέμματα, όμως ο Ικάρντι έχει αποδείξει ότι πρέπει να τραβάει και στα γήπεδα. Οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα είναι εντυπωσιακές και αποδεικνύει ότι είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς της Serie A.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα