Η επίδραση του Ινιέστα

Η επίδραση του Ινιέστα

Gazzetta team
Η επίδραση του Ινιέστα

bet365

Ο Thore Haugstad γράφει για την επιστροφή του Ινιέστα και την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Οι πιθανότητες για τον τίτλο μπορεί να μειώθηκαν μετά το γκολ του Σέρχιο Ράμος, όμως η Μπαρτσελόνα δείχνει εμπνευσμένη από την επιστροφή του Ινιέστα. Ο τελευταίος επέστρεψε από τραυματισμό και οι Καταλανοί έδειξαν να βρίσκουν ξανά το... mojo τους.

Σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες και στο τέλος η Ρεάλ τους τιμώρησε, για να μείνει στο +6. Αν ο Ινιέστα δεν έλειπε τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα η ψαλίδα θα ήταν μικρότερη. Για την ακρίβεια, ακόμη και πριν τον τραυματισμό του, είχε φανεί πόσο σημαντικός είναι για την Μπαρτσελόνα. Είχε μείνει στον πάγκο στην ήττα από την Αλαβές, ενώ με την Θέλτα μπήκε στο ημίχρονο.

Το ματς με την Σοσιεδάδ, πάντως, ήταν η επιτομή, με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί με τίποτα να κρατήσει την μπάλα λόγω του πρέσινγκ των Βάσκων. «Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πέντε πάσες», είπε ο Λουίς Ενρίκε.

Η Μπάρτσα δεν ξεκίνησε πειστικά στο ντέρμπι. Πολλοί περίμεναν ότι ο Ινιέστα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όμως ο 32χρονος βρέθηκε δίπλα στον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο. Αυτό οδήγησε στον έλεγχο σε γενικές γραμμές της Ρεάλ στο πρώτο μέρος. Οι Μαδριλένοι ήταν συμπαγείς και η τακτική του Ζιντάν οδήγησε στον περιορισμό του MSN. Ο Μόντρις ήταν ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής και το μοναδικό σουτ της Μπαρτσελόνα εντός εστίας ήρθε με το φάουλ του Μέσι.

Ακόμη και μετά το γκολ των γηπεδούχων, δεν υπήρχε η γνωστή κινητικότητα από τη μέση και μπροστά. Στο 60’ ο Ινιέστα πέρασε στη θέση του Ράκιτιτς και δυναμική έδειξε να αλλάζει. Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία του Ινιέστα, όμως η διαφορά ήταν εμφανής. Η Μπαρτσελόνα κυριαρχούσε και η Ρεάλ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Ο Ινιέστα έπαιξε αριστερά στο 4-3-3 στον αγαπημένο του ρόλο, με τον Γκόμες να περνάει δεξιά. Ο Καταλανός μέσος ξεκίνησε να συνδυάζεται με τον Άλμπα και τον Νεϊμάρ και όλα βελτιώθηκαν. Σε αυτό το σημείο ο Ζιντάν αποφάσισε να κάνει πιο σφιχτή τη μεσαία του γραμμή, με τον Κασεμίρο να περνάει στη θέση του Ίσκο.

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες της, η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο και έδειχνε ότι θα κρατήσει τη νίκη. Ο Ινιέστα δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες για τους Νεϊμάρ και Μέσι μέσα σε 22’, όμως κανένας δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0.

Σε αυτά τα 30 τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν συνολικά καλύτεροι. Οι τέσσερις καλές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα το αποδεικνύουν.

Δυστυχώς για την Μπαρτσελόνα, οι υπόλοιπες αλλαγές του Λουίς Ενρίκε δεν του βγήκαν. Προς το τέλος οι Καταλανοί έχασαν τον έλεγχο, με τον Τουράν να κάνει αχρείαστο φάουλ, από το οποίο ήρθε η ισοφάριση του Ράμος. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της νίκης αμέσως μετά, όμως ο Κασεμίρο έσωσε στη γραμμή.

Αυτό άφησε μία πικρή γεύση στην Μπαρτσελόνα, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα στο δεύτερο μέρος, για να φτάσει στη νίκη. Τελευταία, οι μπλαουγκράνα έχαναν βαθμούς, επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και ήταν ευάλωτοι στο πρέσινγκ ψηλά. Με τον Ινιέστα όλα αυτά δείχνουν να αλλάζουν.

 

Τελευταία Νέα