Πώς μπορεί να παίξει η Ρεάλ χωρίς τον Μπέιλ

Gazzetta team
Πώς μπορεί να παίξει η Ρεάλ χωρίς τον Μπέιλ

bet365

Ο Kiyan Sobhani γράφει για τις απουσίες της Ρεάλ και το πώς μπορεί ο Ζινεντίν Ζιντάν να τις καλύψει.

Στο 80ό λεπτό του Clasico τον προηγούμενο Απρίλιο, στη νίκη της Ρεάλ με 2-1 στο Camp Nou, ο Μπέιλ είχε πηδήξει στον... Θεό, για να βρει την μπάλα μετά τη σέντρα του Ρονάλντο και να την στείλει στα δίχτυα. Ο Ουαλός πανηγύρισε μέχρι να καταλάβει ότι ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του για φάουλ στον Άλμπα.

Ήταν το δεύτερο ακυρωμένο του γκολ στο ίδιο γήπεδο σε δύο χρόνια. Η ικανότητα του Μπέιλ να επηρεάζει το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ισπανία σίγουρα θα λείψει από την Ρεάλ. Από τη στιγμή που μετακόμισε στη Μαδρίτη, ο Μπέιλ έχει γίνει ένας από τους παίκτες της βασίλισσας που κάνει τη διαφορά στα ματς με την Μπαρτσελόνα.

Η ταχύτητά του, η ικανότητά του στον αέρα και η ντρίμπλα του μπορούν να οδηγήσουν την άμυνα της Μπαρτσελόνα σε απόγνωση. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πάντα τα έβρισκαν σκούρα στις αντεπιθέσεις του Ουαλού. Το μόνο που μετριάζει την απώλειά του για την Ρεάλ είναι ότι έχει πάρει διαφορά έξι βαθμών στην κορυφή.

Gareth Bale

Οι μπλαουγκράνα δείχνουν χαμένοι χωρίς τον Ινιέστα, με τους Ράκιτιτς και Μπουσκέτς να ψάχνουν τα πατήματά τους χωρίς εκείνον στην ενδεκάδα. Μιλάμε, όμως, για το Clasico και το πλάνο σπάνια πηγαίνει όπως έχει σχεδιαστεί. Τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δείχνει να πηγαίνει σαν πληγωμένο θηρίο στο ντέρμπι, η Ρεάλ έχει να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες. Μπέιλ, Κρόος και Μοράτα έχουν τεθεί εκτός μάχης, ενώ ο Κασεμίρο είναι αμφίβολος. Πώς μπορούν, λοιπόν, οι Μαδριλένοι να καλύψουν όλα αυτά τα κενά;

Παρά το γεγονός ότι η απουσία του Μπέιλ πονάει πολύ τη βασίλισσα, η πιο εντυπωσιακή πρόσφατη νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα ήρθε χωρίς τον Ουαλό. Το 2014 στο Bernabeu η Ρεάλ του Αντσελότι είχε κερδίσει με 3-1, με τους Κρόος, Μόντριτς και Χάμες να κάνουν εντυπωσιακή εμφάνιση και να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή.

Εκεί είναι και η απάντηση στην απουσία του Μπέιλ. Το 2014 ο Ίσκο και ο Χάμες βρέθηκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και συνδυάστηκαν με τρόπο που κανένας δεν μπορούσε να είχε προβλέψει. Ο Χάμες βρέθηκε σε θέση επιθετικού, ο Ίσκο στη μεσαία γραμμή και το πρέσινγκ ήταν ανελέητο.

Marcelo, Isco

Χωρίς τον Κρόος, το στοίχημα του Ζιντάν είναι ο Κόβατσιτς σε ρόλο box to box. Ακόμη και αν ο Κασεμίρο δεν ξεκινήσει, τα ματς με Θέλτα και Σοσιεδάδ νωρίτερα στη σεζόν έδειξαν ότι ο Βραζιλιάνος έχει θέμα στο να σπάει το πρέσινγκ. Την ίδια στιγμή ο Κροάτης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει.

Το να έχεις φορτωμένη τη μεσαία γραμμή, δίνει περισσότερο χώρο στους επιθετικούς και ελευθερία. Φέρνει επίσης σταθερότητα αμυντικά και κρύβει τυχόν αδυναμίες. Η Ρεάλ έπαιξε με τέσσερις μέσους στο ματς με την Ατλέτικο και το πιθανότερο είναι ο Ζιντάν να πράξει κάτι ανάλογο. Η ιδέα μπορεί να μοιάζει παράδοξη πριν τη σέντρα με δεδομένο ότι ο Μπέιλ θα βοηθούσε αμυντικά και θα ήταν εξαιρετικός στο transition, δημιουργώντας ευκαιρίες για τον Ρονάλντο με την ταχύτητά του στο 4-4-1-1.

Η ρεαλιστική λύση θα ήταν ο Βάθκεθ να πάρει τη θέση του Μπέιλ, ανοίγοντας διαδρόμους για κάποιον σαν τον Ασένσιο. Σε αυτό το σύστημα ο πρώτος θα τα έβρισκε δύσκολα με την μπάλα στα πόδια, όμως αμυντικά θα προσέφερε πάρα πολλά.

Η άλλη επιλογή είναι ο Ζιντάν να μην αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3 τώρα που Κασεμίρο και Μπενζεμά επιστρέφουν, ειδικά από τη στιγμή που και η ισοπαλία θα ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ίσως, μάλιστα, αυτό θα ήταν λογικό να κυνηγήσει ο Γάλλος. «Πρέπει να αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και σίγουρα θα δείτε διαφορετική Μπαρτσελόνα στο Clasico», τόνισε ο Λουίς Ενρίκε μετά την απογοητευτική εμφάνιση και το 1-1 με την Σοσιεδάδ. «Οι μάχες θα είναι σημαντικές και αποφασιστικές. Είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε».

 

Τελευταία Νέα