Μαλάνγκ Σαρ: Το νέο διαμάντι της Νις

Μαλάνγκ Σαρ: Το νέο διαμάντι της Νις

Gazzetta team
Μαλάνγκ Σαρ: Το νέο διαμάντι της Νις

bet365

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν είναι ο μόνος που κλέβει τις εντυπώσεις στη Νις, με τον 17χρονο Σαρ να εντυπωσιάζει στην άμυνα.

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα αυτή που μένει. Και ο Σαρ δύσκολα θα μπορούσε να είχε ονειρευτεί καλύτερο ντεμπούτο. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-17, ο 17χρονος πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει ο δεύτερος νεότερος που σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Ligue 1.

Ένας παίκτης από τις ακαδημίες πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του. Αφιέρωσε, μάλιστα, εκείνο το τέρμα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στη Νίκαια λίγους μήνες νωρίτερα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κυανή Ακτή, πέρασε την πόρτα των ακαδημιών της Νις σε ηλικία 5 ετών. Ο Λουσιέν Φαβρ, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι, είδε κάποια στιγμιότυπα από τα παιχνίδια του με την U19 και τον κάλεσε αμέσως στους άντρες.

Έλαβε μέρος στην προετοιμασία και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Η Νις διεκδικεί στα ίσα τον τίτλο με τον πιτσιρικά στην άμυνά της. Μετά από κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις, οι νισουά έσπευσαν να τον δέσουν με το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς πολλές μεγάλες ομάδες τον έβαλαν στις λίστες τους.

Malang Sarr, Mario Balotelli

Το να βρίσκεις ποιοτικούς αμυντικούς σε μικρές ηλικίες είναι δύσκολο, καθώς το λάθος στοιχίζει. Ο Σαρ, όμως, είναι σταθερός και έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της Νις. Σε μία περίοδο αλλαγών στην Allianz Riviera, η ικανότητα προσαρμογής του νεαρού αμυντικού είναι εντυπωσιακή. Ελάχιστοι τον ήξεραν πριν ξεκινήσει η σεζόν και μία μέτρια παρουσία με την U17 έδειχνε ότι δεν ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Η κατάσταση, όμως, άλλαξε πολύ γρήγορα.

Δυνατά σημεία

Για κάποιον στη δική του ηλικία, η ωριμότητα είναι ζητούμενο. Και την δείχνει. Διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι, εφαρμόζει την τακτική του Φαβρ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει τα περισσότερα κοψίματα ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Δυνατό κορμί, γρήγορη σκέψη, μπορεί να παίξει είτε στο κέντρο της άμυνας είτε αριστερά. Η ικανότητά του στον αέρα επίσης είναι μεγάλο συν.

Αδυναμίες

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σαρ είναι μόλις 17 ετών και μετράει ελάχιστα ματς σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχει δουλέψει πολύ, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του χωρίς την μπάλα, όπως και την ταχύτητα του να παίρνει αποφάσεις. Είναι όλα θέμα υπομονής και δουλειάς.

Malang Sarr

Είπαν

Ο Λουσιέν Φαβρ πάντα προσπαθεί να προστατεύσει τους νεαρούς παίκτες, έχοντας δημιουργήσει μία από τις νεότερες ομάδες στην κατηγορία. «Το γεγονός ότι σκόραρε είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Έχει τις δυνατότητες να κάνει μεγάλη καριέρα, όμως έχει πολλή δουλειά μπροστά του σε πολλούς τομείς. Υπάρχουν αυτοί που τα καταφέρνουν και αυτοί που δεν έχουν αυτό που χρειάζεται. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, οπότε σας παρακαλώ να μην ασχολείστε τόσο πολύ με εκείνον», τόνισε ο προπονητής του μετά την πρεμιέρα.

Ξέρατε ότι...

Παρά το γεγονός ότι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ο Σαρ είναι πολύ προσγειωμένος. Δεν έχει αλλάξει τις συνήθειες του, που τον έφεραν μέχρι την πρώτη ομάδα. Αρνήθηκε να αφήσει το σπίτι του και να αγοράσει καινούριο.

Τι ακολουθεί

Η Άρσεναλ ήλπιζε να τον κλέψει πριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, όμως η Νις κατάφερε να τον κρατήσει. «Ήταν όνειρό μου να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο εδώ. Τώρα πραγματοποιήθηκε και μου άφησε ιδιαίτερη γεύση», τόνισε ο Σαρ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Lucien Favre

Σύμφωνα με τις φήμες υπάρχει ρήτρα 50 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του. Προς το παρόν, όμως, δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει τη Νις και απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο, όμως, ότι τα επόμενα χρόνια οι νισουά θα πρέπει να δώσουν μάχη, για να τον κρατήσουν.

 

Τελευταία Νέα