Τι… είπε η νίκη επί της Μπόρνμουθ για τις πιθανότητες τίτλου της Αρσεναλ

Τι… είπε η νίκη επί της Μπόρνμουθ για τις πιθανότητες τίτλου της Αρσεναλ

Gazzetta team
Τι… είπε η νίκη επί της Μπόρνμουθ για τις πιθανότητες τίτλου της Αρσεναλ

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor ήταν στο Emirates και παρακολούθησε τη νίκη της Αρσεναλ με 3-1.

Το καλοκαίρι έγινε φθινόπωρο, το φθινόπωρο χειμώνας και η Αρσεναλ είναι ακόμα αήττητη. Εκείνη η ήττα από την Λίβερπουλ στην πρεμιέρα μοιάζει μακρινή και πιθανότητες των Gunners για τίτλο είναι πιο ρεαλιστικές. Δεν είναι; Αν και δεν δεν γίνεται να αρνηθείς ότι η ομάδα του Βενγκέρ είναι εξαιρετική, δεν μπορείς κιόλας να κάνεις ότι δεν βλέπεις τις αδυναμίες της. Αν ο Εντινσον Καβάνι δεν είχε αυτά τα τελειώματα μεσοβδόμαδα, το σερί μάλλον θα είχε σπάσει, όπως θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το γκολ του Ζιρού στο τέλος του ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford. Η Αρσεναλ δεν είχε σπουδαία απόδοσή κόντρα στην Τότεναμ στις αρχές Νοεμβρίου, είχε πρόβλημα με την Μίντλεσμπρο στο Emirates τον Οκτώβριο, όμως καταφέρνει να είναι εντυπωσιακή ενώ δεν πείθει…

Η Μπόρνμουθ μπορεί να είναι τέλεια (νίκες με Εβερτον και Στόουκ) και να απογοητεύσει (ήττα εντός από Σάντερλαντ), η δεύτερη σεζόν της στην Premier League μοιάζει ίδια με την πρώτη. Εντός έδρας είναι πολλές φορές αξιοθαύμαστη και γεμάτη θέληση και αυτοθυσία παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, όμως μακριά από την έδρα της τα πόδια τρέμουν στις κρίσιμες στιγμές.

Στις δύο φετινές επισκέψεις στο Μάντσεστερ οι Cherries δέχθηκε 7 γκολ και πέτυχε 1, κάτι το οποίο μπορεί μπορεί να μην χαλά το γενικότερο επίτευγμα, όμως ο Χάου πρέπει να κάνει την ομάδα του να ξεπεράσει το σύνδρομο κατωτερότητας. Τι είδους τεστ έβαλαν στην Αρσεναλ; Σίγουρα όχι κάτι πολύ δυνατό. Η Μπόρνμουθ τρέκλιζε στα πρώτα 12 λεπτά, όταν ο Στιβ Κουκ έβγαλε τον Αλέξις Σάντσες τετ-α-τετ με τον Ανταμ Φεντερίτσι και ο Χιλιανός άνοιξε το σκορ.

Ηταν το τέλειο δώρο για την Αρσεναλ, η οποία είχε βασικό τον Ντεμπισί στη θέση του Μπεγιερίν, τους Τσάκα-Ελνενί στο κέντρο και τους Τσάμπερλεϊν-Γουόλκοτ να κάνουν τριπλέτα με τον Μεσούτ Οζίλ. Υστερα από μακρά απουσία ο Ντεμπισί δεν τα κατάφερε και έδωσε στο 15’ τη θέση του στον Γκάμπριελ αλλαγή που αποδιοργάνωσε τους Λονδρέζους, που ήδη δεν είχαν ρυθμό. Μερικά λεπτά μετά, ο Γουίλσον έπεσε ύστερα από επαφή «ώμο με ώμο», όπως είπε ο Βενγκέρ, με τον Μονρεάλ και ο ίδιος παίκτης της Μπόρνμουθ έκανε το 1-1 με πέναλτι.

Η συγκομιδή του Βενγκέρ είναι η χειρότερη τον μήνα Νοέμβριο, κάτι το οποίο δεν έχει ουσιαστικά εξήγηση. Οι τραυματισμοί, όπως του Καθόρλα, ήταν μια δικαιολογία στην έλλειψη ρυθμού, όμως με την Μπόρνμουθ φάνηκαν η αδυναμίες της Αρσεναλ. Η αλλαγή επηρεάσε τους Gunners, που δεν ήταν καλοί στις μεταβιβάσεις τους, δεν είχαν ρυθμό και χρειάστηκαν το δεύτερο μέρος για να αντιδράσουν. Ο Γουόλκοτ έκανε το 2-1 από γύρισμα του Μονρεάλ σε ένα γκολ όμως που σημειώθηκε σε βάρος μιας στατικής άμυνας.

Το πρόβλημα φαινόταν να είναι το κέντρο. Χωρίς τον Καθόρλα, η Αρσεναλ δεν έχει ποικιλία στο παιχνίδι της. Ελνένι και Τσάκα είναι εξαιρετικοί παίκτες όμως ο συνδυασμός των δύο δεν είναι καλός και δεν βοηθάει στη δημιουργία προς τους επιθετικούς. Σε άλλα σημεία ήταν και οι δύο αποτελεσματικοί, όμως η έλλειψη ευρυματικότητας και οι μπάλες που δεν έφταναν ποτέ στον Οζίλ ή τον Σάντσες ήταν πρόβλημα.

Η Μπόρνμουθ ήταν αυτό που είναι πάντα. Μαχητική, οργανωμένη και ικανή να κρατήσει την μπάλα. Κατάφερε να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε φιλοδοξία και ασφάλεια και μπόρεσε να πατήσει το τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η Αρσεναλ πήρε τους χώρους αλλά δεν έβαλε δύσκολα στα αντίπαλα σέντερ μπακ. Η διαφορά με όταν παίζει ο Καθόρλα είναι το ταμπεραμέντο.

Ενας παίκτης που έχει και τα δύο πόδια, είναι ισορροπημένος και με βελούδινη τεχνική, έχει τη δυνατότητα να βρει τους επιθετικούς σε θέσεις που μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Χωρίς την ικανότητα να μπορεί να βρει αυτές τις τρύπες, η Αρσεναλ έγινε πιο αργή και αναγκάστηκε να παίζει ουσιαστικά γύρω από την αντίπαλη άμυνα.

Ηταν ένα ματς το οποίο η Αρσεναλ άξιζε να κερδίσει και στο 90’ ο Αλέξις Σάντσες έκανε γκολ την ασίστ του Ζιρού για το 3-1. Σε εκείνο το σημείο βέβαια η Μπόρνμουθ είχε αναγκαστεί να ανοιχτεί και βρέθηκε εκτεθειμένη στις κόντρες. Η ομάδα του Βενγκέρ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και με τη νίκη που πήρε κατάφερε να μακιγιάρει τα αδύναμα σημεία της.

Ολα είναι σχετικά στην Premier League, οπότε η Αρσεναλ δεν μπορεί να ελπίζει στα δώρα των ομάδων όπως η Μπόρνμουθ. Αυτοί οι τρεις βαθμοί δεν θα είναι βάρος στους Gunners όμως θα είναι κάτι που δεν θα τονίζει την έλλειψη αξιοπιστίας. «Είναι μια νίκη που την κάνουν οι πρωταθλητές» είπε ο Αλσατός που έχει αυτή τη στιγμή μία ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά και πληγές για να γιατρέψει…

 

Τελευταία Νέα