Οι αριθμοί έκαναν… έξαλλο τον Μουρίνιο!

Οι αριθμοί έκαναν… έξαλλο τον Μουρίνιο!

Οι αριθμοί έκαναν… έξαλλο τον Μουρίνιο!

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέσπασε ακόμα μια φορά και οι... αριθμοί της Γιουνάιτεντ «δικαιολογούν» τη συμπεριφορά του Πορτογάλου.

Για ακόμη μία φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να αποβληθεί σε ματς της Γιουνάιτεντ στην Premier League. Ο Πορτογάλος τεχνικός κλώτσησε ένα μπουκάλι από τα νεύρα του και είδε το ματς με τη Γουέστ Χαμ από τις εξέδρες. Η Μάντσεστερ ήταν απογοητευτική ξανά και τα νεύρα είναι τεντωμένα. Δεύτερη αποβολή για τον Special One, στην 6η θέση της βαθμολογίας η ομάδα του και στο -11 από την κορυφή και την Τσέλσι. Κρίση, αδιέξοδο και στα τέλη Νοέμβρη οι φίλοι της Γιουνάιτεντ βλέπουν τον... περσινό εφιάλτη να καραδοκεί! Τι και αν δαπανήθηκαν 150 εκατ. λίρες το καλοκαίρι, η Μάντσεστερ δεν είναι σε θέση να βρίσκεται ούτε στο στόχο της τετράδας.

Οι αριθμοί δε λένε ψέματα, μάλλον αυτούς διάβασε ο Μουρίνιο κι έγινε έξαλλος. Είναι το χειρότερο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ τα 27 τελευταία χρόνια. Αλλωστε, είναι πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, απ ότι στην κορυφή! Εντεκα βαθμούς τη χωρίζουν από τους Μπλε και εννέα πάνω από την αδύναμη Χαλ. Παράλληλα, επιθετικά είναι χειρότερη κι από την ομάδα του Φαν Χάαλ. Εχει πετύχει 18 γκολ, μόλις 1.38 ανα παιχνίδι, ενώ μετρά 75 σουτ εντός στόχου!

Κι όμως, Μόγιες και Φαν Χάαλ χαμογελούν κρυφά βλέποντας τις επιδόσεις του Μουρίνιο στις πρώτες 13 στροφές. Εξάλλου, έχουν περισσότερους βαθμούς από αυτούς που έχει συγκεντρώσει η ομάδα του Special One. O Σκωτσέζος είχε 22 βαθμούς, όπως και ο Ολλανδός κόουτς.


Η ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ ήταν η πέμπτη στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και η τέταρτη σερί στο Ολντ Τράφορντ. Ετσι, έσπασε ακόμα ένα δικό της αρνητικό ρεκόρ, αφού είναι το μεγαλύτερο χωρίς εντός έδρας τρίποντο από τότε που άρχισε η Premier League.


Oι Κόκκινοι διάβολοι είχαν 91 σουτ στα τέσσερα πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά σημείωσαν μόλις τρία γκολ. Για μια ομάδα δεκάδων εκατομμυρίων λιρών δεν αποτελεί δικαιολογία η εξαιρετική παρουσία του Χίτον. Αλλωστε, από τα 161 σουτ που έχει επιχειρήσει αυτή τη σεζόν, μόλις τα 71 ήταν εντός στόχου. Απέναντι στον Μουρίνιο υπάρχει η ομάδα του Κλοπ με 32 τέρματα και κάπου εκεί τα νεύρα του Πορτογάλου φουντώνουν.

Δυο οι αποβολές του Special Οne, όσες και οι νίκες του στο Ολντ Τράφορντ. Ισως, στη διοίκηση πρέπει να καταλάβουν πως τα ξεσπάσματά του δε βοηθούν την ομάδα του, αφού η απουσία εντός ηγέτη στον πάγκο είναι αισθητή. Πως μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του, πως θα απαιτήσει πειθαρχία, όταν η δική του συμπεριφορά ξεφεύγει από κάθε όριο. Αλλωστε, οι Κόκκινοι έχουν υποπέσει σε 179 φάουλ και είναι στη… 18η θέση του fair play στην Premier League. Με 30 κίτρινες κάρτες και την κόκκινη του Ερέρα κόντρα στη Μπέρνλι, η πειθαρχία πήγε… περίπατο.

 

Τελευταία Νέα