Χουλκ: «Το καλύτερό μου γκολ»

Gazzetta team
Χουλκ: «Το καλύτερό μου γκολ»

bet365

Ο Χουλκ διάλεξε το καλύτερο γκολ στην καριέρα του για λογαριασμό του FourFourTwo. Ήταν με τη φανέλα της Πόρτο το 2012.

Ο Χουλκ έχει πετύχει κάποια πολύ εντυπωσιακά γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Κανένα, όμως, δεν πρέπει να είναι καλύτερο από την... ρουκέτα, με την οποία είχε σκοράρει στο ντέρμπι της Πόρτο με την Μπενφίκα.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή, όταν η Πόρτο ταξίδευε στο «Ντα Λουζ» στο τέλος της σεζόν 2011-12. Μόλις 7’ μετά τη σέντρα ο Χουλκ πήρε την μπάλα στα δεξιά, βρήκε ελάχιστο χώρο και... μπουμ! Παρά το γεγονός ότι η γωνία ήταν δύσκολη, το σουτ του δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρτούρ. Η ταχύτητα μετρήθηκε στα 67 μίλια ανά ώρα.

«Οι τερματοφύλακες δεν περιμένουν ότι θα σουτάρεις από εκεί. Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρεις πολύ γρήγορα, ώστε να τους αιφνιδιάσεις», λέει ο Χουλκ στο FourFourTwo. Δύο παίκτες που τώρα βρίσκονται στην Μάντσεστερ Σίτι συμμετείχαν στο γκολ, με τον Φερνάντο να δίνει την ασίστ, τη στιγμή που ο Νολίτο ήταν ο παίκτης της Μπενφίκα που προσπάθησε να σταματήσει τον Βραζιλιάνο.

«Ο Φερνάντο μου έδωσε την μπάλα και προσπάθησα να ντριμπλάρω. Γρήγορα, όμως, άλλαξα την απόφασή μου και σούταρα», αποκαλύπτει ο Χουλκ, που πλέον παίζει στην Κίνα. «Αν προσέξετε στο video, όταν παίρνω την μπάλα, οι οπαδοί αρχίζουν να φωνάζουν ρατσιστικά. Η στιγμή, όμως, που εκείνη καταλήγει στα δίχτυα ήταν εκπληκτική. Οι οπαδοί της Μπενφίκα σίγησαν. Τέτοια ήταν η αίσθηση».

Η Πόρτο έφτασε στη νίκη με 3-2, κατακτώντας το πρωτάθλημα. «Εκείνο το παιχνίδι ήταν τρελό», θυμάται ο Χουλκ. «Μετά το γκολ μου δεχθήκαμε δύο, όμως καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Ήταν παιχνίδι-κλειδί για τον τίτλο. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ίσως μιλάμε για το καλύτερό μου γκολ».

 

Τελευταία Νέα