Μποϊκοτάζ στην Εθνική Αλβανίας!

Gazzetta team
Μποϊκοτάζ στην Εθνική Αλβανίας!

bet365

Οι οπαδοί στην Αλβανία... φωνάζουν για την υπερβολική βία της αστυνομίας και με σύμμαχο την αποχή ζητούν ηρεμία και όχι εκφοβισμό. .

Βία, εκφοβισμός και το ποδόσφαιρο... διώχνει τους οπαδούς από τα γήπεδα! Οι Αλβανοί φοβούνται και αποφάσισαν να μείνουν μακριά. Οι «Red and Blacks» ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Εθνικής Αλβανίας ανακοίνωσε ένα συνολικό μποϊκοτάζ όλων των αγώνων που διεξάγονται εντός έδρας, κι όλα αυτά ως απάντηση στην αστυνομία και στον εκφοβισμό της.

Περισσότερα από 5000 μέλη έχει ο σύνδεσμος, και σύντομα θα προωθήσουν το αίτημά τους στο Υπουργείο, ζητώντας περισσότερο σεβασμό στα γήπεδα. Οι οπαδοί κατηγορούν την αστυνομία για υπερ-ενίσχυση των εξουσιών της, αλλά και άσχημη συμπεριφορά στα εντός έδρας ματς της ομάδας. «Η πίεση και η βία της αστυνομίας εναντίον των Αλαβανών οπαδών άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Πορτογαλία είχε έρθει στη χώρας μας. Βαρεθήκαμε, φτάνει πια...» τονίζει ο πρόεδρος του συνδέσμου στα Τίρανα, Αλμπι Λαμάι.

Αποτέλεσμα εικόνας για albanian football fans

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με το Ισραήλ, όπου η αλβανική αστυνομία έλαβε πρωτοφανή μέτρα μετά τα όσα κυκλοφόρησαν για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο σύνδεσμός του σε Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Μαυροβούνιο δημοσιοποίησε τη θέση της και στόχος είναι αυτό το κύμα διαμαρτυρίας να εξαπλωθεί και στο πρωτάθλημα της χώρας.

«Καλούμε την κρατική αστυνομία με τα καλάσνικοφ και τα άλλα όπλα να είναι μαζί μας» ήταν το μήνυμα των οπαδών στο διαδίκτυο και χιλιάδες τάχθηκαν στο πλευρό τους. Ολοι αντιλαμβάνονται πως τα μέτρα που ζητά η FIFA από την Ομοσπονδία είναι σκληρά, αλλά η αστυνομία έχει προχωρήσει πέρα από κάθε κανονισμό και στο όνομα της ασφάλειας πιέζει τους οπαδούς. «Αντί να υποστηρίζει την Ομοσπονδία, η αστυνομία τα ελέγχει όλα με το δικό της τρόπο» φωνάζουν οι οπαδοί. «Ακολουθούμε ακριβώς τα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια τηρώντας τους κανονισμούς της FIFA για κάθε παιχνίδι στην Αλβανία. Για μας η ασφάλεια έρχεται πρώτη» απαντά η αστυνομία.

Αποτέλεσμα εικόνας για albanian football fans

Μερίδα του Τύπου θα βρεθεί στο πλευρό των οπαδών και θα επιβεβαιώσει πως γίνονται εναντίον τους πολλές αδικίες και πολλές φορές τα μέτρα της αστυνομίας είναι περιττά. Μάλιστα, συντάκτες τόνισε πως η απώλειά τους αναμένεται να κοστίσει αρκετά στην Εθνική τους. Η λύση είναι ο διάλογος, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή καμία από τις δυο πλευρές δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει το πρώτο βήμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα