Χάτζι: «Τα ματς της ζωής μου» (vids)

Gazzetta team
Χάτζι: «Τα ματς της ζωής μου» (vids)

bet365

Το κορυφαίο 10άρι των Βαλκανίων, ο Γκεόργκι Χάτζι, θυμάται για λογαριασμό του «FFT» τα τέσσερα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας του.

Στεάουα Βουκουρεστίου – Ντιναμό Κιέβου 1-0 (24/02/1987)
«Ηταν το Σούπερ Καπ Ευρώπης, η στιγμή που άλλαξε την καριέρα μου. Η Στεάουα είχε κατακτήσει το Πρωταθλητριών κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι εγώ μόλις είχα πάει στην ομάδα. Ημουν 22 ετών και στο πρώτο μου ματς έβαλα το μοναδικό γκολ, που μας χάρισε τον τίτλο και μάλιστα με εκτέλεση φάουλ. Ηταν ένα όνειρο που έβγαινε αληθινό για μένα και εκείνη η συνολκή εικόνα μου με έκανε διάσημο με το καλημέρα στην Ευρώπη. Μετά από εκείνο το γκολ με έβαλαν σε μία λίστα με τους τρεις πιο ελπιδοφόρους παίκτες της ηπείρου. Πλέον άπαντες γνώριζαν ποιος ήμουν. Ενα παιδί που λίγες βδομάδες πριν φορούσε τη φανέλα της Σπορτούλ».


Βραζιλία – Μικτή Κόσμου 1-2 (31/10/1990)
«Ο Πελέ γινόταν 50 ετών και αυτό ήταν ένα παιχνίδι προς τιμήν του στο “Σαν Σίρο”. Αισθάνθηκα τεράστια υπερηφάνεια όταν με κάλεσαν να αγωνιστώ με την Μικτή Κόσμου. Κάποια στιγμή κερδίσαμε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Αμέσως έτρεξαν και μαζεύτηκαν γύρω από τη μπάλα τεράστιοι θρύλοι του ποδοσφαίρου. Εγώ όμως είχα το θράσος να πάρω τη μπάλα και να το εκτελέσω, αφήνοντας τους όλους να με κοιτάζουν έκπληκτοι. Και το έβαλα με υπέροχο τρόπο. Το λατρεύω εκείνο το γκολ και εκείνη παραμένει μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου».


Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα 5-2 (12/01/1992)
«Δεν ήταν η μοναδική φορά που το έκανα. Το ίδιο συνέβη και με τις Μπαρτσελόνα, Γαλατάσαραϊ. Ωστόσο, εκείνο με τη Ρεάλ ήταν υπέροχο. Παίζαμε εντός με την Οσασούνα και είχα τη μπάλα στο κέντρο. Προχώρησα λίγο, σήκωσα το κεφάλι και είδα ότι ο τερματοφύλακας δεν ήταν στην σωστή θέση. Χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, εξαπέλυσα το σουτ και και έβαλα τη γκολάρα από τα μισά του γηπέδου. Από τα πιο εντυπωσιακά που έχω βάλει ποτέ».


Ρουμανία – Κολομβία 3-1 (18/06/1994)
«Εκείνη η ομάδα ήταν πραγματικά καταπληκτική και ήμουν τόσο τυχερός που έπαιξα μαζί τους. Τρομερό ταλέντο σε όλες τις θέσεις και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα ψηλότερα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Το παιχνίδι που κάναμε απέναντι στην Κολομβία ήταν από τα κορυφαία μας. Κινήθηκα αριστερά πάνω στη γραμμή και σούταρα από 30 μέτρα, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τον τερματοφύλακα. Επίσης είχα συμμετοχή και στα άλλα δύο γκολ, με την ομάδα να φτάνει σε μία εκπληκτική νίκη. Εάν λοιπόν εκείνο το γκολ στο Σούπερ Καπ το 1987 με έκανε γνωστό ανά την Ευρώπη, αυτό με τη Κολομβία έφερε τον θαυμασμό όλου του κόσμου».

 

Τελευταία Νέα