Ο... Ιρανός Μέσι που θέλει η Λίβερπουλ

Gazzetta team
Ο... Ιρανός Μέσι που θέλει η Λίβερπουλ

bet365

Ο Hamed Momeni γράφει για τον Σερντάρ Αζμούν, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Λίβερπουλ για τον Ιανουάριο.

Ο Αζμούν ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 9 ετών, όμως θα μπορούσε εύκολα να τα παρατήσει πολύ νωρίς. Παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί στην U12 του Ιράν, έκανε διάλλειμα ενός έτους μόλις έναν χρόνο αργότερα, προτιμώντας το... βόλεϊ! Ήταν ένα άθλημα στο οποίο η οικογένειά του διέπρεπε, με τον πατέρα του, μάλιστα, να είναι διεθνής.

Ευτυχώς για τον Αζμούν η οικογένειά του δεν είχε κανένα πρόβλημα να του επιτρέψει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Οι scouts τον εντόπισαν πολύ γρήγορα, υπέγραψε στην τοπική ομάδα και οι κλήσεις στην U17 και στην U19 δεν άργησαν νε έρθουν. Ο νεαρός είχε συμμετάσχει στο Commonwealth Cup, που διεξήχθη στη Ρωσία το 2012, κάτι που οδήγησε στην μεταγραφή του στην Ρουμπίν Καζάν τον Ιανουάριο του 2013.

Sardar Azmoun, Bayern Munich

Ο Ιρανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη στα προκριματικά του Europa League με την Μόλντε, όμως ποτέ δεν εξελίχθηκε σε βασικό, με αποτέλεσμα στις αρχές του 2015 να δοθεί δανεικός στη Ροστόβ. Βοήθησε την τελευταία να μείνει στην κατηγορία, σκοράροντας στα μπαράζ με την Τόσνο, όμως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Με τον Αζμούν στις τάξεις της η Ροστόβ έκανε την μεγάλη έκπληξη και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο, για να μείνει τελικά στη 2η θέση. Ο νεαρός επιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9 γκολ, πριν υπογράψει στη Ροστόφ, καταγγέλλοντας μονομερώς τη σύμβαση με την Ρουμπίν.

Πρόσφατα, αναφέρθηκε το θερμό ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για την απόκτησή του, με τους κόκκινους να προσθέτουν το όνομά τους στη λίστα με τους ενδιαφερόμενους, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η Έβερτον, η Άρσεναλ, η Λεβερκούζεν, η Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ. Από τον Μάιο του 2014 μέχρι σήμερα ο Αζμούν έχει 16 γκολ σε 22 συμμετοχές με την εθνική! Σημάδι της ραγδαίας εξέλιξής του.

Δυνατά σημεία

Στο Ιράν, ήδη τον συγκρίνουν με τον Μέσι. Έχει εξαιρετική ντρίμπλα, κοντρόλ και το ένστικτο του σκόρερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πολύ τυχερός που μπόρεσε να δουλέψει με τον Κάρλος Κεϊρόζ. Παρά το γεγονός ότι είχε μείνει εκτός αποστολής για το Μουντιάλ του 2014, παραδέχθηκε ότι έμαθε πολλά από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αδυναμίες

Ο Αζμούν έχει παραδεχθεί ότι στη Ρωσία έχει έρθει αντιμέτωπος με παίκτες πολύ πιο δυνατούς από εκείνον. Είναι ένα πρόβλημα, που μπορεί να διορθώσει. Ήδη το αποδεικνύει με τις εκπληκτικές τοποθετήσεις του και την βελτίωση που δείχνει στον αέρα.

Sardar Azmoun goal against Atletico Madrid

Είπαν

Ο ατζέντης του, Μεχντί Χαγκιτάλι, τόνισε ότι ο πελάτης του, προς το παρόν, είναι ευτυχισμένος στη Ροστόβ, όμως παραδέχθηκε ότι έχει τα αυτιά του ανοιχτά για προτάσεις. «Διάβασα για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Σέρνταρ, όμως προς το παρόν μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχουν επίσημες προτάσεις. Αυτή τη στιγμή στόχος του είναι να γίνει ο καλύτερος επιθετικός στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Μπερντίεβ είναι σαν πατρική φιγούρα για εκείνον και θα ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται μαζί του. Αν, όμως, έρθει κάποια πρόταση, θα την εξετάσουμε», σχολίασε.

Ξέρατε ότι

Ο Αζμούν προέρχεται από την επαρχία Γκολεστάν και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην πατρίδα του. «Όταν σκόραρα στο παιχνίδια με την Μόλντε, όλοι στην πατρίδα μου πανηγύριζαν», αποκάλυψε ο νεαρός επιθετικός. Το νούμερο 69, που έχει επιλέξει, έρχονται από τον αριθμό της πινακίδας των αυτοκινήτων στην επαρχία του.

Sardar Azmoun

Τι ακολουθεί

Οι μεγάλοι σύλλογοι άρχισαν να παρακολουθούν την εξέλιξή του από το Ασιατικό Κύπελλο το 2015 και αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον του πιθανότατα θα είναι στην Premier League, κάτι που αποτελεί και το δικό του όνειρο. «Ως παίκτης, μία από τις φιλοδοξίες μου είναι να παίξω στην Αγγλία. Πάντα είχα όνειρο να βρεθώ στην Άρσεναλ υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο να αναδεικνύει το ταλέντο νεαρών παικτών», είχε αποκαλύψει ο Αζμούν στο FourFourTwo.

 

Τελευταία Νέα