Με τον Αλέξις, δεν βγάζεις άκρη... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Με τον Αλέξις, δεν βγάζεις άκρη... (vids)

bet365

Η περίπτωση του Αλέξις Σάντσες, είτε αρέσει, είτε όχι στους προπονητές του, είναι ανίατη. Το παιδί, θέλει να παίζει κάθε μέρα μπάλα. Αυτός που θα πρέπει να το συνηθίσει πλέον, είναι ο Αρσέν Βενγκέρ... Γράφει στο FourFourTwo του gazzetta.gr ο Κώστας Ζάλιαρης.

Άφησε την Άρσεναλ να τσακώνεται με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής, τον Αρσέν Βενγκέρ να κρατάει τα νεύρα του για να τον «στολίσει» μόλις εκείνος επιστρέψει στο Λονδίνο κι έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε.

Γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Αλέξις Σάντσες ήθελε να παίξει κόντρα στην Ουρουγουάη, πολύ περισσότερο και από τον ομοσπονδιακό του προπονητή που όφειλε να σκεφτεί την κατάσταση του ποδοσφαιριστή του και το ενδεχόμενο ν' αποκομίσει ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα που θα τον άφηνε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίπτωση υποτροπής.

Ο Αλέξις, έκανε προπονήσεις με δεμένο σφιχτά, το δεξί του πόδι, στο ύψος του μηρού, πίεσε τον οργανισμό του και από τη στιγμή που παρά τις ενοχλήσεις και τους πόνους που έφευγαν, σκέφτηκε εκείνος πρώτος απ' όλους ότι θα μπορούσε να παίξει, το έκανε.

Κι όχι μόνο έπαιξε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη, αλλά πέτυχε και δύο γκολ, ολοκλήρωσε την ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για τους κατόχους των δύο τελευταίων Κόπα Αμέρικα και το ένα από τα δύο γκολ ήταν εκπληκτικό, με ωραίο ελιγμό και δυνατό δεξί σουτ λίγο από τα όρια της περιοχής. Ναι, με το δεξί, το πονεμένο του πόδι. Αυτό που τις προηγούμενες μέρες το είχε συνεχώς με τον επίδεσμο.

Ο Αλέξις Σάντσες είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή με τον οποίο... δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Είναι παικταράς, είναι τρομερά σημαντικός τόσο για την Άρσεναλ όσο και για την εθνική ομάδα της πατρίδας του, το ξέρει καλά αυτό, αλλά δεν το βλέπει αυστηρά επαγγελματικά. Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που μόλις αισθανθούν έναν πόνο θα εισηγηθούν να μην παίξουν ή να προπονηθούν πιο προσεκτικά για να μη χειροτερέψουν. Αντ' αυτού θα πιεστεί, γιατί... έτσι έμαθε. Ή γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Σκέφτεται πιο ρομαντικά, σαν παιδί το άθλημα και ακόμα δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις που θα μπορούσαν να τον ωφελήσουν πολύ περισσότερο σε συγκεκριμένες συνθήκες και περιστάσεις. Δεν σκέφτεται τα πράγματα όπως το έκαναν οι Γκουαρδιόλα και Βενγκέρ που τον έχουν μάθει πλέον καλά και είχαν τα... θέματά τους μαζί του.

Ο Ισπανός προπονητής τον είχε... κράξει σε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν, γνωρίζοντας όμως και ο ίδιος πως είχε ευθύνη για τον τραυματισμό που αποκόμιζε εκείνη τη στιγμή ο Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός άσος ήθελε να παίξει, το έκανε, αλλά δεν του βγήκε σε καλό. Ο Γκουαρδιόλα ενδεχομένως να πείσμωσε και να τον χρησιμοποίησε, αλλά δεν παρέλειψε να του πει το κλασσικό και... οδυνηρό, για όποιον το ακούει εκ του αποτελέσματος όταν τα πράγματα δεν έχουν έρθει όπως τα φανταζόταν, «στα 'λεγα εγώ...».

Θυμηθείτε στο βίντεο πως χτυπιόταν ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι όταν είδε τον ποδοσφαιριστή του να μην μπορεί πλέον να συνεχίσει και του φώναζε «Για τον Θεό Αλέξις! Επιτέλους, χρησιμοποίησε το μυαλό σου»!

Εκείνος ο... εξάψαλμος (με ό.τι θ' ακολούθησε στ' αποδυτήρια αλλά και τις συμβουλές στις επόμενες προπονήσεις προκειμένου να μην επαναληφθεί τέτοια “χαζομάρα”, αν είναι δόκιμος ο όρος, τουλάχιστον για όσους βλέπουν το παιχνίδι από τη σκοπιά του προπονητή) όχι μόνο δεν αποτυπώθηκε στο μυαλό του Σάντσες, αλλά κάνει τα ίδια.

Το έκανε και το ξανακάνει και... μάλλον δεν θα σταματήσει να το κάνει.

Τέτοια εποχή, πέρυσι, με την Άρσεναλ, με τον Νοέμβριο να είναι ο ... καταραμένος μήνας για τον σύλλογο και τους προληπτικούς να σκέφτονται τα χειρότερα για την παραμικρή αρνητική εξέλιξη, είτε αυτή αφορά κάποιον παίκτη, είτε το αγωνιστικό κομμάτι, είτε το βαθμολογικό, ο Αλέξις, είχε φερθεί ξανά... αντιεπαγγελματικά.

Έπαιξε σε ματς απέναντι στη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ», υπερέβαλε εαυτόν σε φάση που δεν χρειαζόταν και εν συνεχεία, αναγκάζεται να μείνει εκτός δράσης για ένα δίμηνο, επιστρέφοντας πλέον στα μέσα Ιανουαρίου του 2016, σε ένα χρονικό σημείο που πάλι η λίστα των τραυματιών για τους «κανονιέρηδες» περιελάμβανε αρκετά ονόματα...

Τότε, είχε δεχθεί αυστηρή κριτική από τους οπαδούς της ομάδας, με τον Αρσέν Βενγκέρ να κρατάει χαμηλότερους τόνους και να προσπαθεί να διαχειριστεί γι' ακόμα μια σεζόν, μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Φέτος, ο Αλσατός ... ξέφυγε. Δεν ήθελε ούτε να διανοηθεί ότι δεν θα έχει διαθέσιμο τον Αλέξις για το ντέρμπι του Σαββάτου απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Ολντ Τράφορντ».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό μέσω της Ομοσπονδίας της Χιλής πως ο παίκτης αντιμετωπίζει μυϊκές ενοχλήσεις, με το τράβηγμα να είναι όμως πρώτου βαθμού και να μη συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ο Βενγκέρ έστειλε μήνυμα επιστροφής του διεθνή άσου στο Λονδίνο. Αυτό απορρίφθηκε, ο παίκτης έκανε κάποιες ατομικές προπονήσεις, συμμετείχε σε πρόγραμμα όσο του το επέτρεπαν οι δυνατότητές του, φρόντιζε λίγο παραπάνω τον δεξιό του μηρό, αυτός τον «τσιμπούσε» τα ξημερώματα στο ματς με την Ουρουγουάη, αλλά άντε να του πεις ότι θα τον αφήσεις εκτός σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με τέτοιο αντίπαλο.

Όχι μόνο δεν το σκέφτηκε, αλλά πέτυχε και δύο γκολ, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή για το τελικό 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ν' αποτελεί επίδειξη τεχνικής και δυνάμεων, αφού με την πίεση δύο αντίπαλων αμυντικών, δεν έχασε τον έλεγχο της μπάλας και πλάσαρε για να σκοράρει και να... βροντοφωνάξει ξανά «εγώ είμαι εδώ!».

 

Τελευταία Νέα