Οι καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη

Gazzetta team
Οι καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τις ομάδες που έχουν τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Κλισέ ή όχι, αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας. Ακόμα και αν στα μάτια κάποιων δεν αποτελεί θέαμα, η αμυντική λειτουργία και οι επιδόσεις μιας ομάδας από τη μέση προς τα πίσω είναι αυτά που της χαρίζουν τις όποιες επιτυχίες. Με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων να έχουν δώσει τη θέση τους σε εκείνους των πρωταθλημάτων, πάμε να δούμε ποια είναι τα κλαμπ που έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται λιγότερες φορές στις top λίγκες της Ευρώπης. Η Γερμανία είναι η κορυφαία χώρα της λίστας καθώς εκπροσωπείται από 3 ομάδες, ενώ από ένα κλαμπ έχουν Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία. Χωρίς συμμετοχή έμειναν οι Ιταλοί που είναι παραδοσιακά, μετρ του είδους...

6 | Μπάγερν Μονάχου
Σαφώς το πιο δυνατό όνομα. Γενικά, αλλά και στις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το κλαμπ έχει πλέον στον πάγκο τον Κάρλο Αντσελότι και παρότι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν αφήνει εύκολα βαθμούς στην Bundesliga, παραμένει αήττητο και έχει την καλύτερη άμυνα. Οι Βαυαροί προσέθεσαν τον Ματς Χούμελς στο δυναμικό τους το καλοκαίρι από την Ντόρτμουντ, είναι πλέον ακόμα πιο δυνατοί στα μετόπισθεν και ύστερα από 10 αγωνιστικές στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι αήττητοι έχοντας 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και παθητικό 6 γκολ. Μόνο κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης η Μπάγερν είδε την εστία της να παραβιάζεται πάνω από μία φορά (2-2).

6 | Τότεναμ
Αν και πέρυσι τερμάτισε 3η σε μία μάχη για 2, όπως έγραψαν οι οπαδοί της Λέστερ, η Τότεναμ δείχνει και φέτος εξαιρετικά συμπαγής. Επιθετικά, λόγω και της απουσίας του star-striker, Χάρι Κέιν, για σημαντικό διάστημα, παρουσιάζει προβλήματα, όμως η άμυνά της είναι εκπληκτική και την έχει κάνει να είναι η μοναδική αήττητη στην Premier League ύστερα από 11 αγώνες. Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Μαουρίσιο Ποκετίνο έχει δεχθεί μόλις 6 τέρματα, όμως, όπως φαίνεται, αυτό δεν αρκεί για να είναι στα ψηλά, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο5 της αγγλικής λίγκας, 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ.

7 | Βιγιαρεάλ
Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε το πρωτάθλημα εκπληκτικά. Πριν έναν χρόνο τέτοιο καιρό πάτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της La Liga και φέτος βρίσκεται στην 3η θέση, πίσω μόνο από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Οι Amarillos χώρισαν λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν με τον επί χρόνια προπονητή, Μαρθελίνο Γκαρθία, ο οποίος έκανε την προετοιμασία, όμως και με τον νέο coach, Φραν Εσκριμπά, η ομάδα πάει τρένο και έχει μόνο μία ήττα, από την Εϊμπάρ (2-1). Αν και πούλησε τον Μπαγί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Κίτρινο Υποβρύχιο παραμένει πολύ σταθερό αμυντικά, σε τέτοιο βαθμό που το παθητικό του είναι καλύτερο και από εκείνο της άριστης τακτικά, Ατλέτικο Μαδρίτης (8).

7 | Λειψία
«Αν συνεχίσουμε να χάνουμε βαθμούς, η Λειψία μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα». Τα λόγια του Ματς Χούμελς της Μπάγερν Μονάχου μπορεί να έχουν δόση υπερβολής, όμως δείχνουν το τι έχει κάνει στο ξεκίνημα της φετινής Bundesliga η Λειψία. Η ομάδα του Αυστριακού τεχνικού, Ραλφ Χάσενχιλτ, έχει ακριβώς ίδιες επιδόσεις με τους Βαυαρούς και βρίσκεται μαζί τους στην πρώτη θέση του πίνακα έπειτα από 10 αγώνες. Μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και είναι αήττητη, όπως και η Μπάγερν, και έχει ήδη περάσει στα βιβλία της ιστορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, σαν η νεοφώτιστη με το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών.

7 | Κολονία
Εκτός από τις Μπάγερν Μονάχου και Λειψία, που είναι και οι πρωτοπόροι της Bundesliga, η τρίτη της λίστας είναι η Κολονία, η οποία μπορεί να έχει μπροστά τον Αντονί Μοντέστ, που κάνει... παπάδες, όμως διακρίνεται και για τις αμυντικές της επιδόσεις. Η ομάδα του Πέτερ Στέγκερ, έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και με τα μόλις 7 γκολ που έχει δεχθεί κερδίζει την παρουσία της ανάμεσα σε πολύ πιο δυνατά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Στέγκερ είχε την ομάδα από τότε που αγωνιζόταν στην Zweite Liga και φέτος «απάντησε» γρήγορα σε όσους είχαν προτέξει να πουν ότι παίζει βαρετό ποδόσφαιρο.

7 | Παρί Σεν Ζερμέν
Πιο εύκολο έργο από όλες τις υπόλοιπες έτσι ώστε να βρίσκεται εδώ είχε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η απόλυτη κυρίαρχος του γαλλικού ποδοσφαίρου και μόνιμη πρωταθλήτρια και τιτλούχος τα τελευταία χρόνια παρά την αλλαγή προπονητή, δεν έχει πρόβλημα να διακρίνεται. Η PSG, που έδωσε τον Νταβίντ Λουίζ στην Τσέλσι, και αντικατέστησε τον Λοράν Μπλαν με τον Ουνάι Εμερι, παρά το δύσκολο ξεκίνημα και το ότι δεν είναι πρωτοπόρος στην Ligue1 έχει κρατήσει χαμηλά το παθητικό της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα