Premier League: οι σπεσιαλίστες στα στημένα (vids)

Gazzetta team
Premier League: οι σπεσιαλίστες στα στημένα (vids)

bet365

Σκαλίσαμε τους αριθμούς για να βρούμε τους καλύτερους εκτελεστές στημένων της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία από το 2013 και έπειτα.

Υπάρχει άραγε κάτι πιο όμορφο από τα γκολ με απευθείας φάουλ στο ποδόσφαιρο; Το FFT πιστεύει πως όχι, γι' αυτό και έψαξε τα στατιστικά της Opta, αναζητώντας τους καλύτερους εκτελεστές. Η βαθμολογία των παικτών αρχικά αφορά τα γκολ που έχουν πετύχει από φάουλ από το ξεκίνημα της σεζόν 2013/14 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, αφορά το ποσοστό επιτυχίας τους (Ο Πέναντ και ο Νεγρέδο θα μπορούσαν να είναι στην κορυφή αν κρίναμε με βάση μόνο το ποσοστό, καθώς έχουν ένα γκολ σε μία προσπάθεια). Απολαύστε, λοιπόν, τους κορυφαίους!

10. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 29 (ένα γκολ κάθε 9.67 προσπάθειες)

Τρία από τα 38 γκολ του Ρούνεϊ στην περίοδο που εξετάζουμε έχουν προέλθει από εκτελέσεις φάουλ και είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν μια θέση στον αρχηγό της Γιουνάιτεντ στο Top 10. Ίσως πλέον να μην είναι αναντικατάστατος στην 11άδα των Κόκκινων Διαβόλων, αλλά ο Ρούνεϊ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι από τους πιο αξιόπιστους εκτελεστές στη χώρα.


9. Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 28 (ένα γκολ ανά 9.33 προσπάθειες)

Ο Σουάρες είναι στη λίστα, παρότι έφυγε από τη Λίβερπουλ για τη Μπαρτσελόνα πριν δύο χρόνια. Οι 28 προσπάθειες του Ουρουγουανού διεθνή το 2013/14 είναι περισσότερες από κάθε άλλου παίκτη σε μία σεζόν, βρίσκοντας δίχτυα στις τρεις από αυτές.

8. Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον)

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 27 (ένα γκολ κάθε 9 προσπάθειες)

Ο Μιραλάς είχε μια όχι και τόσο καλή τελευταία σεζόν στο Goodison Park, έχοντας μόλις 10 εμφανίσεις ως βασικός και έξι προσπάθειες από στημένα. Το ρεκόρ του ωστόσο από τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τρία γκολ από 21 εκτελέσεις, τον βάζει στη δεκάδα.


8. Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 27 (ένα γκολ ανά 9 προσπάθειες)

Ο επιθετικός της Άρσεναλ έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με τον Μιραλάς, σκοράροντας τρεις φορές από 27 προσπάθειες. Ο Χιλιανός ειδικεύεται σε πιο κοντινά σουτ, χρησιμοποιώντας συχνά το εσωτερικό φάλτσο για να την περάσει πάνω από το τείχος και να τη στείλει στην πάνω γωνία.


6. Στίβεν Τζέραρντ

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 20 (ένα γκολ κάθε 6.67 προσπάθειες)

Ο Τζέραρντ σκόραρε συνολικά οκτώ απευθείας φάουλ στην καριέρα του στη Λίβερπουλ, τρια εκ των οποίων ήρθαν στην Premier League το 2013/14 και το 2014/15. Ο πρώην αρχηγός των Ρεντς μπορούσε να συνδυάζει τη δύναμη με την ακρίβεια, ένας συνδυασμός που έκανε τα σουτ εξαιρετικά δύσκολα για τον αντίπαλο τερματοφύλακα όταν έβρισκαν στόχο.


5. Τζέισον Πάντσεον (Κρίσταν Πάλας)

Γκολ: 3 Προσπάθειες: 9 (ένα κάθε τρεις προσπάθειες)

Ο μέσος της Πάλας ξεκάθαρα δεν φοβάται να τεστάρει το πόδι του απέναντι στους μεγάλους, καθώς οι τρεις επιτυχίες του από όταν πήγε στους Λονδρέζους το 2013 έχουν έρθει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Σίτι και τη Λίβερπουλ.


4. Γκίλφι Σίγκουρτσον (Σουόνσι)

Γκολ: 4 Προσπάθειες: 32 (ένα κάθε 8 προσπάθειες)

Ο Σίγκουρτσον είναι ένας από τους κορυφαίους σπεσιαλίστες στα στημένα της Premier League, σκοράροντας τέσσερις φορές από τον Αύγουστο του 2013. Το καλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο φάουλ του ήταν απέναντι στην Άρσεναλ τον Νοέμβριο του 2014, όταν ο Ισλανδός τιμώρησε το φάουλ του Γκιμπς στον Μπάροου, στέλνοντας από απόσταση τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ.


3. Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Γκολ: 4 Προσπάθειες: 23 (ένα ανά 5.75 προσπάθειες)

Όλα τα γκολ του Τουρέ στην περίοδο που εξετάζουμε ήρθαν τη σεζόν 2013/14, με τον μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει φτάσει το ποσοστό του στο 57%. Ο Ιβοριανός διεθνής καταφέρνει να δημιουργεί εκπληκτικό φάλτσο στις εκτελέσεις του, με τους ανήμπορους τερματοφύλακες να βλέπουν ότι απλά δεν φτάνουν την μπάλα.

2. Χουάν Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Γκολ: 4 Προσπάθειες: 18 (ένα γκολ κάθε 4.5 προσπάθειες)

Το ποσοστό γκολ ανά προσπάθεια του Μάτα είναι ένα από τα κορυφαία στην Premier League, με τον αριστεροπόδαρο δημιουργό να χρειάζεται κατά μέσο όρο λιγότερα από 5 σουτ από το 2013/14 και έπειτα. Ενώ ο Ισπανός τείνει να μην βάζει τόση δύναμη στα χτυπήματά του, προτιμώντας να χτυπήσει τη μπάλα με το εσωτερικό, στην πραγματικότητα η σωτηρία τους μπορεί να αποδειχθεί αδύνατη όταν βρουν στόχο.


1. Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ)

Γκολ: 6 Προσπάθειες: 61 (ένα γκολ ανά 10.17 προσπάθειες)

Ο Δανός playmaker των Σπερες είναι επίσημα ο πρώτος σκόρερ φάουλ στην Premier League από όταν πήγε στην Τότεναμ στο ξεκίνημα της σεζόν 2013/14. Ο Έρικσεν έχει εκπληκτική τεχνική στα στημένα, γεγονός που τον καθιστά μια πραγματική ιδιοφυΐα στον τομέα!

 

Τελευταία Νέα