Ο Εντιν Τζέκο στο Gazzetta.gr!

Ο Εντιν Τζέκο στο Gazzetta.gr!

bet365

Ο μεγάλος αρχηγός της Βοσνίας, ο Εντιν Τζέκο στο FourFourTwo του Gazzetta.gr! «Βοσνία δεν είναι ο... Τζέκο, αλλά μια ποιοτική ομάδα που έρχεται για να μη χάσει» απαντά ο πρώτος της σκόρερ.

Η περίοδος που ο Εντιν Τζέκο παρουσίασε έλλειψη αυτοπεποίθησης ανήκει στο παρελθόν. Ο ίδιος δεν ξέχασε ποτέ πως από τα μέσα Νοεμβρίου του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, πέρασαν 11 ώρες και 50 λεπτά χωρίς να σκοράρει. Το πανό των τιφόζι «Edin Cieco» που στα ιταλικά σημαίνει τυφλός τον πλήγωσε, αλλά δεν τον λύγισε. Η νέα σεζόν είναι η δικιά του χρονιά, είναι ο ηγέτης της Ρόμα και με 10 γκολ σε 12 ματς πρωταθλήματος... αναγκάζει τους οπαδούς να κάψουν το πανό. Ακόμα και το 2009, όταν ήταν στη Bundesliga και πέτυχε 26 τέρματα οδηγώντας τη Βόλφσμπουργκ στην κούπα, δεν είχε μπει τόσο δυνατά.

O Bόσνιος... τυφλός βρήκε το φως του κι εκτός από την κορυφή της Seria A θέλει να... πατήσει και στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο δρόμος είναι δύσκολος και περνά από το Γ. Καραϊσκάκης. Ο αρχηγός των Βόσνιων μίλησε στο FourFourTwo του gazzetta.gr για την κυριακάτικη μάχη, αλλά και το σούπερ ξεκίνημά του. Αποθέωσε τον Μανωλά και αποκάλυψε πως η ομάδα του έχει σούπερ ποιότητα.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος για το ξεκίνημά μου, αισθάνομαι πιο έτοιμος, πιο έμπειρος στο πρωτάθλημα. Τα γκολ σου δίνουν αυτοπεποίθηση και θέλω να σκοράρω διαρκώς. Πάνω απ όλα είναι η ομάδα μου και κάνω τα πάντα γι αυτή, είτε με τη Ρόμα είτε με τη Βοσνία. Κρίνω σκληρά τον εαυτό μου και με βοηθά να βελτιώνομαι» τόνισε ο Τζέκο για τη φετινή του εικόνα.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βοσνίας έρχεται στην Ελλάδα να συνεχίσει το... σερί των γκολ και... credit για τον ίδιο είναι η απουσία του Κώστα Μανωλά. «Λυπάμαι που δεν θα είναι ο Κώστας στο ματς. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Ρόμα, αλλά και της Εθνικής σας. Ενας εξαιρετικός αμυντικός που κάνει δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου. Τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση που είχε μαζί μου, αλλά ευτυχώς η κατάστασή του βελτιώνεται και θα είναι σύντομα κοντά μας» είπε.

H ήττα στο Βέλγιο προσγείωσε ανώμαλα τη Βοσνία, ωστόσο ο φορ της Ρόμα δεν βλέπει το ματς ως τελικό, τονίζοντας πως το άγχος το έχει η Ελλάδα «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, αλλά δεν είναι το πιο κρίσιμο σε αυτό τον όμιλο. Όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό αν μπορούσαμε την Κυριακή να μη χάσουμε. Η Ελλάδα έχει την πίεση καθώς παίζει στην έδρα της, σε αντίθεση με εμάς που έχουμε να υποδεχθούμε τους Έλληνες. Το Βέλγιο είναι το φαβορί, συμφωνώ, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες για να ολοκληρωθεί ο όμιλος, και θα δούμε τι θα συμβεί».

Ο ίδιος έρχεται ορεξάτος, πρώτος σκόρερ της Ρόμα, πρώτο βιολί στην Εθνική. Πόσο μπορεί να τον εμποδίσουν οι αμυντικές παγίδες που στήνει ο Σκίμπε; «Για τις παγίδες υπάρχουν και τρόποι να τις αποφύγεις. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να παίξουμε πολύ καλά, να κάνουμε ένα σοβαρό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη» απαντά ο Βόσνιος αρχηγός.

Οταν ο Τζέκο σκοράρει η Βοσνία κερδίζει. Είναι ο φορ της Ρόμα να ξαναπάρει στις πλάτες την ομάδα του; «Ενας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει όλη την ομάδα... Ετσι, θα επικεντρωθούμε απέναντι στην Ελλάδα ως ΟΜΑΔΑ και όχι ως μονάδες. Εχουμε διαβάσει καλά την αντίπαλό μας, πιστέψτε με, ξέρουμε καλά τα θετικά της και τα αρνητικά της. Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Οσο λιγότερα λάθη τόσο πιο εύκολα θα έρθει η νίκη. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και θα έρθουμε να το δείξουμε στην Αθήνα».

Ο τυφλός που βρήκε το φως του

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...