Από την αμφισβήτηση, στην αποθέωση

Από την αμφισβήτηση, στην αποθέωση

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε ποδοσφαιριστές, που άφησαν πίσω τους μία περσινή καταστροφική χρονιά και φέτος έχουν κάνει το απόλυτο αγωνιστικό come back.

Τα τόσα πολλά παιχνίδια μέσα σε μία σεζόν δεν έχουν μόνο τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά. Με τέτοιους εξαντλητικούς ρυθμούς (ειδικά τις χρονιές που υπάρχουν διοργανώσεις εθνικών ομάδων το καλοκαίρι), οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές... κλατάρουν και δεν μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Αυτός, βέβαια, δεν είναι ο μόνος λόγος, που οι παίκτες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Είτε γιατί βρέθηκαν σε ένα νέο περιβάλλον, είτε γιατί παρασύρθηκαν από τη γενική μετριότητα της ομάδας τους, είτε, είτε, είτε... Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που πέρσι βρέθηκαν σε αγωνιστικό... ναδίρ και φέτος βρίσκονται μέχρι στιγμής στο... ζενίθ, δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις στους αμφισβητίες.

Έντιν Τζέκο
Μετά από 157 γκολ σε μία 9ετία με Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2015 ο Έντιν Τζέκο αποτέλεσε το... κόλπο γκρόσο της Ρόμα στο μεταγραφικό παζάρι. Τον απέκτησε αρχικά ως δανεικό και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή, προκειμένου να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα, κάτι που όμως δεν έγινε στην πρώτη χρονιά του Βόσνιου στο Καμπιονάτο. Μόλις οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο απολογισμός του Τζέκο το 2015-16. Φέτος, όμως, ο 30χρονος επιθετικός είναι άλλος... παίκτης. Ήδη έχει ξεπεράσει τα περσινά νούμερα μιας ολόκληρης χρονιάς, αφού ήδη έχει σημειώσει 12 τέρματα (10 στη Serie A, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ). Είναι πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή στο ιταλικό πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, να είναι και στο τέλος.

Εντέν Αζάρ
Ξεκίνησε την περσινή σεζόν... καβάλα στ’ άλογο. Είχε κατακτήσει το 2015 την Πρέμιερ Λιγκ με την Τσέλσι, ενώ ο ίδιος είχε αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η Τσέλσι η κάκιστη χρονιά της Τσέλσι παρέσυρε και τον Αζάρ. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα τον Απρίλιο (!) και συνολικά έφτασε μόλις στα τέσσερα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πως το 2014-15, ο Βέλγος άσος είχε 14 γκολ και 12 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά την άφιξη του Αντόνιο Κόντε, φέτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα, πλέον οι Λονδρέζοι είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ στα τελευταία πέντε ματς έχουν το απόλυτο, με απολογισμό τερμάτων 16-0. Μαζί με την Τσέλσι, ανεβασμένος είναι και ο Αζάρ. Μετρά ήδη επτά τέρματα και είναι τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μάριο Μπαλοτέλι
Πρόκειται για μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, που δεν είχε απλά μία κακή περσινή σεζόν, αλλά παραλίγο στα 25 του να θεωρηθεί... πρώην ποδοσφαιριστής. Τα καμώματα του εκτός γηπέδων κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, έναντι των αγωνιστικών του επιδόσεων. Τελευταία καλή σεζόν του ήταν με την Μίλαν το 2013-14, οπότε σημείωσε 14 τέρματα στο Καμπιονάτο. Στις δύο επόμενες πέτυχε μόλις 2 (!) γκολ. Ένα με την Λίβερπουλ και ένα με την Μίλαν (είχε δοθεί δανεικός πέρσι). Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν τον ήθελε φέτος να επιστρέψει στο Άνφιλντ, με τον Μπαλοτέλι να παίρνει μεταγραφή για τη γαλλική Νις, την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. Στη Νίκαια, ο Ιταλός επιθετικός δείχνει αναγεννημένος. 6 γκολ σε 6 εμφανίσεις στη Ligue 1, ενώ έχει σκοράρει μία φορά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχει πολλά χρόνια μπροστά του, αν βάλει τελικά μυαλό...

Ραχίμ Στέρλινγκ
49 εκατομμύρια λίρες έδωσε στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2015 η Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να κάνει δικό της τον Άγγλο εξτρέμ. Πρόκειται για τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «πολιτών», που όμως δεν κατάφερε στην πρώτη σεζόν να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μόλις έξι γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και συνολικά έντεκα σε όλες τις διοργανώσεις ήταν ο περσινός απολογισμός του Στέρλινγκ με την Σίτι. Η άφιξη του Πεπ Γκουαρδιόλα φέτος στο Etihad έδωσε άλλον αέρα στον 22χρονο άσο, ο οποίος ήδη μετρά πέντε τέρματα, ενώ τον Αύγουστο είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Θίο Γουόλκοτ
Είναι στην Άρσεναλ από τα 16 του και έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 350 παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες». Στο top της καριέρας του έφτασε το 2012-13, οπότε και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 21 τέρματα, ενώ είχε μοιράσει και 16 ασίστ. Μετά τους σοβαρούς του τραυματισμούς την επόμενη σεζόν, τα νούμερα του Γουόλκοτ σε συμμετοχές και απόδοση έπεσαν κατακόρυφα. Τις τελευταίες τρεις χρονιές έχει σημειώσει μόλις πέντε τέρματα ανά σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Έναν αριθμό που έχει ήδη φτάσει φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ έχει πετύχει και τρία τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα