Βέλα και Σοσιεδάδ ανεβαίνουν μαζί

Βέλα και Σοσιεδάδ ανεβαίνουν μαζί

Βέλα και Σοσιεδάδ ανεβαίνουν μαζί

bet365

Το Four Four Two του Gazzetta γράφει για την Ρεάλ Σοσιεδάδ που ανεβαίνει και τον Κάρλος Βέλα που δεν χάνει πέναλτι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε το Σάββατο την ευκαιρία να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της La Liga, όμως (την) έχασε και αυτό συνέβη σε μια έδρα που δεν είχε συνηθίσει να ηττάται από το 2014. Μια ανεβασμένη Σοσιεδάδ, που πέτυχε την 3η σερί νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα, σταμάτησε τους Rojiblancos και ανέβηκε η ίδια, σε επίπεδα που θυμίζουν κάτι από τη σεζόν 2012-13 όταν η ομάδα που είχε φτιάξει ο Φιλίπ Μοντανιέ τερμάτισε πίσω μόνο από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο και εξασφάλισε την έξοδο στο Champions League. Χάρη στα πέναλτι των Κάρλος Βέλα και Γουίλιαν Ζοσέ, η Txuri Urdin υποχρέωσε τη διάσημη αντίπαλό της να μείνει στους 21 βαθμούς ύστερα από 11 αγωνιστικές και να έχει το χειρότερο ξεκίνημα επί των ημερών του Τσόλο Σιμεόνε.

Σε ένα ματς με αντίπαλο μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου, πρωταγωνιστής ήταν ο Κάρλος Βέλα, ο οποίος νίκησε με πέναλτι για το 1-0 τον Γιαν Ομπλακ και κέρδισε το δεύτερο ύστερα από εκπληκτική ντρίμπλα ανάμεσα από δύο αντίπάλους, με το οποίο ο Γουίλιαν Ζοσέ έκανε το 2-0. Η επιστροφή του Μεξικάνου επιθετικού στις σούπερ εμφανίσεις μόνο καλά νέα μπορεί να είναι για τους Βάσκους που έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά, όμως στερείται σταθερότητας. Γρήγορος, τεχνίτης, με τρομερή επαφή με την μπάλα και τελειώματα, ο 27χρονος, δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του κλαμπ πίσω μόνο από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, έδειξε ξανά ότι στην καλή του μέρα μπορεί να κρίνει οποιοδήποτε ματς.

Φέτος αποφάσισε να δείξει ξανά το καλό του πρόσωπο και μετά το γκολ με την Ατλέτικο έφτασε τα 4 ύστερα από 8 αγώνες ως βασικός στην La Liga, ενώ πέρυσι σε όλη την χρονιά είχε βάλει 5. Ο άσος που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, δείχνει να βελτιώνεται με τον Εουσέμπιο Σακριστάν στον πάγκο και το ίδιο συμβαίνει με ολόκληρη την ομάδα, η οποία μετά την ήττα από την Μπιλμπάο στο ντέρμπι, έχει μόνο νίκες και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρώτη 4άδα και το σεντόνι. Ο Βέλα έχει εξαιρετική συνεργασία με τον άλλο... παικταρά της επίθεσης, Γουίλιαν Ζοσέ, ο οποίος έχει ήδη 6 γκολ και με μαζί με τους Ογιαρθάμπαλ και Τσάμπι Πριέτο κάνουν τους aficionados στο Anoeta να θυμούνται τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Βέλα, πέρα από τη διαφαινόμενη φετινή άνοδο στο παιχνίδι του, έβαλε στο βιογραφικό του ένα στατιστικό που τον ξεχωρίζει από κάθε άλλο παίκτη που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην La Liga. Ο Μεξικάνος εκτελεστής, με το τέρμα που σημείωσε ξεγελώντας τον Ομπλακ από τα 11 βήματα, είναι ο μοναδικός που ευστόχησε όσες φορές έστησε την μπάλα στη λευκή βούλα. Το 100% του 27χρονου παρέμεινε ύστερα από το 9ο χτύπημα στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και πλέον είναι μαζί με τους Εκτορ Νούνιεθ και Ερμίδα στην 4η θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα, έχοντας μπροστά του μόνο τους Γιοκάνοβιτς (11), Πέτερνατς (14) και Αλφάρο (15).

Κάρλος Βέλα: Η ιστορία της επιστροφής στην Εθνική Μεξικού
Το θαύμα της Σοσιεδάδ

 

Τελευταία Νέα