Η επίθεση της Αρσεναλ μπορεί να διαλύσει τη σταθερότητα της Τότεναμ

Gazzetta team
Η επίθεση της Αρσεναλ μπορεί να διαλύσει τη σταθερότητα της Τότεναμ

bet365

Ο Thore Haugstad γράφει για το ντέρμπι του Λονδίνου και εξηγεί γιατί η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο μπορεί να έχει πρόβλημα από την επιθετική γραμμή των Gunners.

Η Τότεναμ δυσκολεύεται να βρει δίχτυα στα τελευταία παιχνίδια, όμως το μεγάλο τεστ αναμένεται να το περάσει στην άλλη άκρη του γηπέδου την Κυριακή. Οι Spurs έχουν δεχθεί γκολ στα 42 από τα τελευταία 43 παιχνίδια τους κόντρα στην Αρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις και δεν έχουν κρατήσει clean sheet στα πιο πρόσφατα 14 στο πρωτάθλημα. Και πάνω απ' όλα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια επίθεση που βρίσκεται στα καλύτερά της. Η Τότεναμ είναι σταθερή στην άμυνα στη σεζόν και τα 5 γκολ που έχει δεχθεί σε 10 αγώνες είναι μακράν η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Τα 4 από αυτά έχουν προέλθει από στημένες φάσεις και το άλλο από τραγικό λάθος του Γουανιάμα με πάσα προς τα πίσω. Ακόμα και χωρίς τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ, οι Spurs παραμένουν μια εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Λυών - Μπαστιά με επιστροφή, αν ο Λακαζέτ σκοράρει το πρώτο γκολ στον αγώνα.

Hugo Lloris

Ομως αυτό το ντέρμπι θα είναι το μεγαλύτερο τεστ. Η Αρσεναλ έχει πετύχει 23 γκολ σε 10 αγώνες στην Premier League, ένα λιγότερο από τις κορυφαίες στην κατηγορία, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Ακόμα και στην πρεμιέρα, που έχασαν 3-4 από τους Reds, κατάφεραν να βάλουν 3 γκολ. Σε αυτό το σημείο, ο Αλέξις Σάντσες βρίσκει ρυθμό μπροστά, οι Μεσούτ Οζίλ και Θίο Γουόλκοτ είναι hot και ο Ολιβιέ Ζιρού γύρισε με δύο τέρματα σε βάρος της Σάντερλαντ και διεκδικεί θέση στην 11άδα.

Η εξέλιξη της επίθεσης της Αρσεναλ έχει κάποιες ενδιαφέρουσες... ανατροπές. Ολα περιστρέφονται γύρω από τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν σαν καθαρός επιθετικός, αφού ο Ζιρού είχε τεθεί εκτός. Αρχικά έμεινε ακίνδυνος κόντρα στην Λίβερπουλ, όμως από τότε έχει πετύχει 6 γκολ, επίδοση που είναι εξαιρετική ακόμα και για τα δικά του στάνταρ. Ο Χιλιανός βάζει 0.7 ανα αγώνα, ξεπερνώντας το 05. της περσινής σεζόν. Αυτή όμως είναι μόνο η μισή ιστορία. Η υπόλοιπη μισή είναι ότι εξελίσσεται σε έναν ευκίνητο poacher, ο οποίος συχνά γίνεται false-nine και δίνει ασίστ. Ηδη έχει 3 φέτος, τη στιγμή που σε όλη τη σεζόν πέρυσι είχε 4. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η εμφάνισή του στην έδρα της Μπέρνλι, που έφτιαξε 8 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Οταν ο Σάντσες γυρίζει πιο πίσω, δημιουργούνται χώροι τους οποίους ο Γουόλκοτ μπορεί να εκμεταλλευτεί. Ο άσος της Αρσεναλ είναι κάτι ανάμεσα σε εξτρέμ και επιθετικό εδώ και κάποιο καιρό και ο ρόλος που έχει αυτή τη στιγμή είναι κάτι ενδιάμεσο από τα δύο. Μένει εκτός για μεγάλα διαστήματα στους αγώνες και μπαίνει στην περιοχή όταν οι κινήσεις πρέπει να τελειώσουν. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Πέρυσι ο Σάντσες επιχειρούσε 3.9 σουτ στα 90 λεπτά και ο Γουόλκοτ 2.9. Φέτος ο Χιλιανός έχει πέσει στο 3.3 και ο Αγγλος πήγε στο 3.6. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 5 γκολ σε 9 αγώνες για τον Γουόλκοτ, κάτι το οποίο συμβαίνει χάρη στη συνεργασία του με τον Αλέξις. «Οταν έχουμε τον Γουόλκοτ, έχουμε ισορροοπία, επειδή οι δυο του συνδυάζονται εξαιρετικά» είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βενγκέρ. «Είναι ένα καλο μείγμα, ένα καλό δίδυμο».

Ενας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και ο Οζίλ. Ο playmaker έκανε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Λουντογκόρετς και ο Βενγκέρ σχολίασε το πως ο Γερμανός βρίσκεται όλο και πιο συχνά σε θέσεις από τις οποίες μπορεί να σκοράρει. Στο τελείωμα του στη νίκη με 3-2 κόντρα στην Σουόνσι εντός έδρας έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων. «Οταν βλέπεις ένα τελείωμα σαν αυτό, σκέφτεσαι 'φίλε μου, κάντο πιο συχνά', αφού στην προπόνηση το κάνει. Είναι πολύ δύσκολο να τον διαβάσουν οι τερματοφύλακες και σκοράρει όποτε θέλει. Θέλουμε να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες».

Ο Οζίλ φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης της αγωνιστικής του συμπεριφοράς. Εχει βάλει 3 γκολ και έχει δώσει μόνο μία ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας σερβίρει 19 φορές πέρυσι. Οπως συμβαίνει και με τον Γουόλκοτ, οι αριθμοί του στα σουτ που επιχειρεί είναι μεγαλύτεροι, από 1.4 σε 90 λεπτά σε 2 φέτος. Ομως και η τακτική έχει παίξει τον ρόλο της. Ο Οζίλ έχει πλέον περισσότερο χώρο μέσα στην περιοχή επειδή ο Σάντσες γυρίζει πίσω. Στην ουσία και τα 3 γκολ του στην Premier League έχουν προέλθει από τον Χιλιανό. Στην Γουότφορντ ο Αλέξις βγήκε αριστερά και έκανε σέντρα, στην Τσέλσι οι δυο τους συνδυάστηκαν στην κόντρα και με την Σουόνσι ο Σάντσες έκανε πάσα που πέρασε πάνω από την άμυνα για τον Οζίλ που τελείωσε τη φάση.

Ο Βενγκέρ δεν γίνεται να μην είναι ευχαριστημένος από τη δυναμική της ομάδας του, όμως ένας ευχάριστος πονοκέφαλος εμφανίστηκε από τη στιγμή που ο Ζιρού επέστρεψε στη δράση. Φάνηκε ότι ο Γάλλος φορ έχασε τη θέση του όταν ο Σάντσες ξεκίνησε βασικός στον αγώνα με την Σάντερλαντ, όμως ο Ζιρού ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε δύο γκολ καθαρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Η εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο περιόρισε τις κινήσεις του Σάντσες, ο οποίος επέστρεψε στα αριστερά της επίθεσης.

Με τον Ζιρού να ξεκινά και να σκοράρει με την Λουντογκόρετς, ο Βενγκέρ ίσως επιλέξει να τον κρατήσει βασικό, να βάλει στα αριστερά τον Σάντσες και να αφήσει στον πάγκο τον Αλεξ Ιβόμπι, ο οποίος έχει 3 ασίστ αλλά δεν έχει σκοράρει. Με αυτό το σχήμα θα έχει εκπληκτική δυναμική με τους φορμαρισμένους Σάντσες, Γουόλκοτ και Οζίλ. Η ισορροπία θα είναι ιδανική. Ενας target-man να απασχολεί τους αμυντικούς, ένας κινητικός playmaker που σκοράρει και σερβίρει και δύο εξτρέμ που μπορούν να συγκλίνουν αλλά και να βγουν προς τα έξω. Σπάνια οι επιθετικογενείς παίκτες του Βενγκέρ ήταν σε τόσο καλή κατάσταση την ίδια στιγμή...

 

Τελευταία Νέα