Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Ινιέστα

Gazzetta team
Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Ινιέστα

bet365

Ο Paul Wilkes ήταν στο Etihad και γράφει για το πόσο σημαντικός είναι ο Ινιέστα για την Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι άφησε πέρυσι το Camp Nou και ο τραυματισμός του Ινιέστα πριν από λίγες ημέρες έδωσε την ευκαιρία τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να μιλήσουν για εποχή μετά τους δύο τελευταίους. Και μέχρι τώρα δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν.

Είναι μία εποχή που ο ίδιος ο σύλλογος φοβόταν για χρόνια. Το αρχικό πλάνο ήθελε του Φάμπρεγας και Τιάγκο Αλκάνταρα να τους αντικαθιστούν, όμως αμφότεροι έφυγαν νωρίς. Την Τρίτη (01/11) στο Etihad ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε τον Γκόμες για παρτενέρ του Ράκιτιτς στη μεσαία γραμμή, με τον Μπουσκέτς να έχει τον γνωστό του ρόλο πίσω τους. Ο Πορτογάλος έχει πολύ διαφορετικά στοιχεία από τον Ινιέστα, ενώ και ο Ράκιτιτς δεν είναι ακριβώς Τσάβι.

Ο Ινιέστα μπορεί να κάνει την ατομική ενέργεια και να προωθήσει την μπάλα, τη στιγμή που ο Γκόμες χρησιμοποιεί περισσότερο τη δύναμή του. Ο Πορτογάλος είχε 36 σωστές πάσες, σίγουρα λιγότερες από ό,τι θα έδινε ο Ινιέστα. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο Λουίς Ενρίκε ήταν αναγκασμένος να προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα έκανε διπλάσιες πάσες από την Σίτι, είχε 65% κατοχή, όμως αυτό δεν συνέβη λόγω των Ράκιτιτς και Γκόμες. Ο Τερ Στέγκεν είχε περισσότερες πάσες από τους δύο μέσους, δείχνοντας τον τρόπο που αναπτύχθηκαν οι Καταλανοί.

Η κατοχή της Μπαρτσελόνα ήρθε πολύ πίσω. Αυτό έκανε αυτόματα πιο δύσκολο να τροφοδοτηθούν οι Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες.

Ο Γκουαρδιόλα δεν άλλαξε τακτική σε σχέση με το ματς της Βαρκελώνης. Στο δεύτερο μέρος μετά την ανατροπή της Σίτι ο Αρντά πέρασε στη θέση του Ράκιτιτς και από τη μονομαχία του Τούρκου με τον Στόουνς ξεκίνησε η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, που κατέληξε στο δοκάρι του Γκόμες.

via GIPHY

Αποδείχθηκε το κρίσιμο σημείο. Αν ο Πορτογάλος είχε σκοράρει, τότε ίσως να έβρισκε ξανά μομέντουμ. «Είναι ευχαρίστηση να τον έχουμε αρχηγό για όλα όσα πρεσβεύει», είχε πει ο Λουίς Ενρίκε πριν την 600ή εμφάνιση του Ινιέστα τον Σεπτέμβριο. «Δεν θα υπάρξουν πολλοί Ινιέστα».

Έχει δίκαιο. Ο Ινέστα είναι ήδη 32 και δεν έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Η ανάγκη της Μπαρτσελόνα να τον αντικαταστήσει άμεσα, όμως σύντομα θα πρέπει να βρει ποιος μπορεί μελλοντικά να καλύψει το κενό.

 

Τελευταία Νέα