Κουτίνιο - Φιρμίνο: Το τέλειο δίδυμο

Κουτίνιο - Φιρμίνο: Το τέλειο δίδυμο

Gazzetta team
Κουτίνιο - Φιρμίνο: Το τέλειο δίδυμο

bet365

O Chris Flanagan ήταν στο Selhurst Park, είδε τη νίκη της Λίβερπουλ και γράφει για τους εκπληκτικούς Κουτίνιο και Φιρμίνο.

Το 2014 ο Κουτίνιο είχε μπει στο 78’ της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας. Οι κόκκινοι ήταν με 3-0 μπροστά στο σκορ και στο κυνήγι του τίτλου, όμως μέσα σε 1’ από την είσοδο του Βραζιλιάνου η Πάλας μείωσε. Μέχρι το τέλος είχε καταφέρει να ισοφαρίσει σε 3-3. Όλα τα όνειρα γκρεμίστηκαν.

Αν και εκείνη η κατάρρευση δεν είχε να κάνει τόσο με τον Βραζιλιάνο, φαίνεται ότι ακόμα προσπαθεί να εξιλεωθεί. Η εκπληκτική του εμφάνιση στο 4-2 επί της Πάλας στο Selhurst Park ζωντανεύει ξανά το όνειρο της Premier League. Η Λίβερπουλ είχε 20 βαθμούς στα 10 πρώτα ματς της σεζόν 2013-14. Αυτή τη φορά έχει 23.

Σε εκείνη τη σεζόν ο Κουτίνιο ήταν εκπληκτικός δίπλα στους Σουάρες και Στάριτζ, με τον Φιρμίνο να είναι ο καλύτερος συμπαραστάτης του φέτος. Ο πρώτος έβαλε το χεράκι του στα τρία πρώτα γκολ, ενώ ο Βραζιλιάνος σκόραρε το τέταρτο. Ο Κουτίνιο έχει ήδη φτάσει τις 6 ασίστ στο πρωτάθλημα, επίδοση που έχει να επιδείξει μόνο ο Ντε Μπρόινε.

«Είναι καλός παίκτης», θα πει ο Κλοπ με ένα πλατύ χαμόγελο. Όταν πιέστηκε να πει κάτι παραπάνω για τον Βραζιλιάνο, απλά χαμογέλασε ξανά και απάντησε: «είναι πολύ καλός παίκτης!». Ο Κουτίνιο δημιούργησε 4 ευκαιρίες, ενώ έκανε 23 πάσες στο τρίτο της επίθεσης, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη. Είχε 4 σουτ εντός εστίας, όσα μόνο και ο Φιρμίνο.

Η άμυνα της Λίβερπουλ συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, οπότε η δική τους συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να σκοράρουν πολλά γκολ, προκειμένου οι κόκκινοι να βρεθούν στην κορυφή.

Η παρουσία του Αλμπέρτο Μορένο στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ ήταν έκπληξη. Η τελευταία φορά που ο Ισπανός ήταν βασικός είχε έρθει στην πρεμιέρα με την Άρσεναλ. Στο τέλος, δεν ήταν τυχαίο ότι η επιστροφή του έφερε ακόμη ένα παιχνίδι γεμάτο γκολ. Ο Μορένο, όμως, βοήθησε πολύ και στην επίθεση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, προσφέροντας στήριγμα στον Κουτίνιο, τον τροφοδότησε 10 φορές.

Κουτίνιο και Φιρμινο προσφέρουν πολλά και αμυντικά στο σύστημα του Κλοπ. Ο πρώτος έκανε 8 τάκλιν, με τα 13 από τα συνολικά 26 τάκλιν των κόκκινων να έρχονται στο μισό της επίθεσης. Οι δυο τους μοιάζουν ιδανικοί για το «gegenprssing».

 

Τελευταία Νέα