Εδώ ο Ρούνεϊ, εκεί ο Ρούνεϊ...

Εδώ ο Ρούνεϊ, εκεί ο Ρούνεϊ...

Εδώ ο Ρούνεϊ, εκεί ο Ρούνεϊ...

bet365

...που θα πάει ο Ρούνεϊ; Ο Ζοσέ Μουρίνιο του δείχνει την πόρτα της εξόδου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε πιθανούς προορισμούς για τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Αν θες να παίζεις βασικός, φύγε από την Γιουνάιτεντ». Σύμφωνα με την αγγλική SUN, αυτά ήταν τα λόγια του Ζοσέ Μουρίνιο στον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει θέσει εκτός αρχικού σχήματος τον αρχηγό της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και φαίνεται να του διεμήνυσε πως δεν βρίσκεται μέσα στα αγωνιστικά του πλάνα. Τι θα γίνει από ‘δω και στο εξής; Κανείς δεν ξέρει, όμως ήδη τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παραθέτει πέντε πιθανούς προορισμούς, που ενδεχομένως να αποτελέσουν την «επόμενη μέρα» για τον Άγγλο επιθετικό.

Έβερτον
«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Έβερτον είναι οι μόνες ομάδες που έχω αγωνιστεί επαγγελματικά και δεν πρόκειται ποτέ να αγωνιστώ σε άλλη αγγλική ομάδα». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος ως παίκτης της Γιουνάιτεντ αποκλείει το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας στο Νησί, πλην αυτής που τον ανέδειξε. Της Έβερτον. Μία ενδεχόμενη επιστροφή του Άγγλου επιθετικού στο Γκούντισον Παρκ, 13 χρόνια μετά, θα ήταν ο ιδανικός επίλογος για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου. Και γιατί όχι; Ο Ρομέλου Λουκάκου αποτελεί «μήλον της έριδος» για τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ και ενδεχομένως τα «ζαχαρωτά» να βγουν στην αγορά για να αναζητήσουν επιθετικό.

Ίντερ
Οι «νερατζούρι» θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου και – όπως έχουν αποδείξει και παλαιότερα - δε θα διστάσουν να βάλουν βαθιά χέρι την τσέπη για να τα καταφέρουν. Με το μέλλον του Μάουρο Ικάρντι να είναι αβέβαιο στο Μιλάνο, έπειτα από την κόντρα του με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, δεν αποκλείεται η Ίντερ να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Ο Γουέιν Ρούνεϊ μοιάζει ο ιδανικός, καθώς πρόκειται για έναν επιθετικό με πλούσια εμπειρία, που ταυτόχρονα δεν έχει «τελειώσει» ηλικιακά (31) και ποδοσφαιρικά. Ο δυναμισμός στο παιχνίδι του αποτελεί «διαβατήριο» για την αντιμετώπιση των σκληρών ιταλικών αμυνών.

MLS
Και ποιοι δε θέλουν τον Γουέιν Ρούνεϊ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Πρώτοι και καλύτεροι οι Los Angeles Galaxy. Ο Στίβεν Τζέραρντ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν και ο αμερικανικός σύλλογος θα ήθελε έναν ποδοσφαιριστή αντίστοιχου βεληνεκούς, ώστε να διατηρηθεί ψηλά παγκοσμίως το brand name του. Η Νέα Υόρκη, επίσης, είναι ένας προορισμός, που δε θα άφηνε αδιάφορο τον Ρούνεϊ. Στη New York City αγωνίζεται ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ στους New York Red Bulls ο Σον Ράιτ-Φίλιπς. Επίσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως ένας ακόμη πρώην συμπαίκτης του Ρούνεϊ στην εθνική Αγγλίας, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με υπό δημιουργία ομάδα στο Μαϊάμι.

Κίνα
Είναι ο πρώτος προορισμός, που έρχεται στο μυαλό όλων, όταν γίνεται κουβέντα περί ενδεχόμενης μεταγραφής κάποιου σπουδαίου ποδοσφαιριστή, ο οποίος δε βρίσκεται στο «πικ» της καριέρας του. Όλη η Κίνα θα ήθελε να κάνει δικό της τον Γουέιν Ρούνεϊ, όμως αν ο Άγγλος επιθετικός αποφάσιζε να ακολουθήσει το... δρόμο του μεταξιού, τότε προβάδισμα για την απόκτησή του θα είχε η Shanghai SIPG. Όχι επειδή είναι η μοναδική που μπορεί να πληρώσει τα χρήματα του συμβολαίου του (όλες οι ομάδες στην Κίνα μπορούν να το κάνουν), αλλά γιατί προπονητής της είναι Σβεν Γκόραν Έρικσον, με τον οποίον ο Ρούνεϊ είχε συνεργαστεί παλαιότερα στην εθνική Αγγλίας. Επίσης, στην Κίνα ο Άγγλος επιθετικός θα νιώσει οικεία, αφού εκεί βρίσκεται η πλειοψηφία των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλο τον πλανήτη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει κάτοικος Ολντ Τράφορντ; Και ο Τζον Τέρι ήταν πέρσι «φευγάτος» από το Στάμφορντ Μπριτζ, όμως τελικά παρέμεινε στην Τσέλσι. Ο Μουρίνιο μπορεί να μην χρειάζεται αυτή τη στιγμή τον Ρούνεϊ στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται τον αρχηγό της στα αποδυτήρια. Και αυτό είναι κάτι που και ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής το ξέρει. Οπότε, μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο οι δυο τους να βρουν κοινή φόρμουλα συνεργασίας και ο Γουέιν Ρούνεϊ να μην αποχωρήσει και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «μπέμπηδες».

 

Τελευταία Νέα