Μια τρομερή ιστορία πίσω από την αγκαλιά του «Πολεμιστή»

Μια τρομερή ιστορία πίσω από την αγκαλιά του «Πολεμιστή»

bet365

Ο Γκερέρο αγκάλιασε τον Γέντινακ γιατί χωρίς αυτόν ίσως να μη ζούσε ποτέ το όνειρο ενός Μουντιάλ. Η αλληλεγγύη και το μήνυμα ηθικής που πρέπει να ακολουθήσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης!
Ο Γκερέρο δεν έμεινε στο ταξίδι του Μουντιάλ, έζησε το απόλυτο όνειρο, να πανηγυρίζει ένα δικό του γκολ! Ο 34χρονος Περουβιανός , έγινε ο 3ος γηραιότερος (34 ετών, 176 ημερών) από τη Νότια Αμερική που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα φώτα ήταν πάνω του σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά σήμερα περισσότερο, αφού περίμεναν να τον δουν να αγκαλιάζει τον αντίπαλό του, Μίλε Γέντινακ! Μια χειρονομία που έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!
Ο αρχηγός του Περού, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 14 μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ο λόγος; Στο αίμα του είχε ανιχνευτεί κοκαΐνη, έπειτα από αφέψημα που φέρεται να είχε πιει, το οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία. Από τα τέλη Νοέμβρη κι έπειτα ο Γκερέρο άρχισε μια μεγάλη μάχη, ώστε να πείσει την FIFA, το CAS πως είναι αθώος. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως έχανε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταξίδι. Ηταν η πρώτη και η τελευταία του ευκαιρία να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κι ένα... τσάι του έσβηνε το όνειρο! Το CAS, αναγνώρισε, πως ο Περουβιανός δεν πήρε συνειδητά κοκαΐνη, και τον δικαίωσε. Για να φτάσει όμως σε αυτή την απόφαση, πείστηκε από τη στάση όλων των ποδοσφαιριστών!
Με την παρακίνηση της FIFPro, δηλαδή της Ενωσης των ποδοσφαιριστών, οι αρχηγοί της Γαλλίας, της Δανίας και της Αυστραλίας ευαισθητοποιήθηκαν κι έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς έναν ποδοσφαιριστή που βρισκόταν στο έδαφος και ζητούσε βοήθεια. «Ζητάμε με σεβασμό από το Συμβούλιο της FIFA να δείξει συμπόνια. Κατά την άποψή μας, θα ήταν φανερό λάθος να τον αποκλείσουμε από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κορυφή της καριέρας του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια προσωρινή αναστολή θα ήταν μια δίκαιη και σωστή λύση» τόνιζαν οι Γέντινακ, Κιάερ και Γιορίς σε επιστολή της FIFPro.
Το περιεχόμενο έκανε τον γύρο του κόσμου και ήταν το καλύτερο εργαλείο υπεράσπισης που μπορούσε να είχε ο Περουβιανός επιθετικός. Ηταν μια τεράστια ενέργεια, μια κίνηση που έδειξε πως η ηθική στο ποδόσφαιρο δεν έχει χαθεί, πως η αλληλεγγύη είναι το «όπλο» κόντρα στην αλαζονεία, αλλά και το δηλητήριο που βγάζουν παράγοντες....
Κι όμως οι τρεις αρχηγοί υπέγραψαν ξέροντας τους πως ο Γκερέρο θα μπορούσε να τους είχε «σκοτώσει» στον όμιλο. Στα δυο πρώτα παιχνίδια ο 34χρονος δεν βρήκε δίχτυα... Παραμονές του ματς με την Αυστραλία ο Γκερέρο τόνισε: «Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε μια γρήγορη συνομιλία, αλλά θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια ξανά. Είμαι τρομερά ευγνώμων για την υποστήριξή του τότε και νομίζω ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ελπίζω να του δώσω μια τεράστια αγκαλιά πριν από το παιχνίδι» είπε ο «Πολεμιστής» και το έκανε.
Ηταν μια συγκινητική στιγμή που πέρασε για πάντα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων! Λίγο αργότερα, ο Γκερέρο σκόραρε ένα ιστορικό γκολ που έβαζε τέλος στις όποιες ελπίδες των Αυστραλών για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Γέντινεκ και η ομάδα του αποχωρούν απογοητευμένοι από τα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά ο Αυστραλός έδωσε ένα μάθημα ηθικής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και όχι μόνο...
 

Τελευταία Νέα