Η Ντόρτμουντ σηκώνει λευκή σημαία

Η Ντόρτμουντ σηκώνει λευκή σημαία

Η Ντόρτμουντ σηκώνει λευκή σημαία

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την ανάγκη σαρωτικών αλλαγών στην Ντόρτμουντ μετά τη συντριβή από την Μπάγερν.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πέτερ Στέγκερ έδωσε αρκετές συνεντεύξεις. Δεν κρύφτηκε σε καμία από αυτές. «Ίσως είναι καλό που δεχθήκαμε αυτή τη συντριβή», ήταν η ατάκα που έλεγε από το ένα μικρόφωνο στο άλλο με ειλικρίνεια. Δεν ήταν με καμία διάθεση υπερβολής. «Θα πρέπει να γυρίσουμε όλες τις πέτρες ανάποδα εδώ». Η πρώτη του ήττα στον πάγκο των Βεστφαλών ήταν τόσο τρομακτική, ώστε ήρθε και η πρώτη παραδοχή ότι η Μπορούσια μάλλον δεν είναι τόσο καλή όσο πιστεύουμε. Ήρθε η διαπίστωση ότι δεν μπορεί να κάνει μαγικά με αυτό το ρόστερ.

Η εικόνα των παικτών του ήταν τόσο αποκαρδιωτική, που πιθανότατα τον απομακρύνει από τον πάγκο για την επόμενη σεζόν (σύμφωνα με τη διοίκηση η απόφαση για το ποιος θα είναι στο τιμόνι θα παρθεί μέσα στον Απρίλιο), ενώ φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και τους προϊσταμένους του. Πριν το ντέρμπι στο Μόναχο ο CEO Βάτσκε είχε δώσει συνέντευξη στην Westdeutsche Allgemeine Zeitung γεμάτη φιλοδοξίες για το πλάνο του πώς θα μπορέσει ξανά η ομάδα του να κοντράρει στα ίσα την Μπάγερν. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η καταστροφή και το 6-0.

«Σηκώσαμε το πόδι από το γκάζι», τόνισε ο Τόμας Μίλερ για το δεύτερο 45λεπτο και αυτό κάνει ακόμη χειρότερο τον εξευτελισμό της Ντόρτμουντ. «Ήμασταν πολύ φοβισμένοι από το ξεκίνημα», αναγνώρισε ο Γιούλιαν Βάιγκλ, που πέρασε στη θέση του Κάστρο μόλις στο 29’ μήπως και συμμαζέψει το χάος στη μεσαία γραμμή. «Δεν πηγαίναμε δυνατά σε καμία μονομαχία». Ο τεχνικός διευθυντής Μίχαελ Τσορκ χρησιμοποίησε ακριβώς τις ίδιες λέξεις με τον Στέγκερ. «Νοοτροπία, θέληση, αφοσίωση. Σήμερα μας έλειπαν βασικές αρχές».

Ο Βάτσκε έχει πει πολλές φορές φέτος ότι από αυτή την Μπορούσια λείπει ο χαρακτήρας νικητή. Πέρυσι την ίδια περίοδο οι Βεστφαλοί είχαν μεν 50 βαθμούς (48 φέτος) στο ίδιο σημείο της σεζόν, αλλά ήταν στα προημιτελικά του Champions League, ενώ στο τέλος πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο στόχος τώρα έχει περιοριστεί στην πρώτη τετράδα. Μέσα σε 12 μήνες η διαφορά είναι χαώδης. Οι προπονητές έχουν το μερίδιο ευθύνης τους, αλλά το μεγαλύτερο ανήκει στη διοίκηση.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να αλλάξουν όλα στην Ντόρτμουντ. Ο Βάτσκε θα πρέπει να διορθώσει το λάθος υπερηφάνειας με την απόλυση του Τούχελ λόγω της δημόσιας διαφωνίας τους για το χειρισμό της επόμενης μέρας της τρομοκρατικής επίθεσης. Οι Βεστφαλοί συχνά κατηγορούνται για το γεγονός ότι είναι πολύ συναισθηματικοί. Τώρα, ετοιμάζονται να δώσουν ρόλους στους Ματίας Ζάμερ και Σεμπάστιαν Κελ. Μόνο που αυτή τη φορά η πρόσληψή τους είναι κάτι περισσότερο από συμβολική: είναι η παραδοχή ότι Βάτσκε και Τσορκ χρειάζονται βοήθεια. Η παραδοχή της αποτυχίας τους να χτίσουν κάτι νέο μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Πώς θέλουμε να παίζουμε; Τι θέλει να πρεσβεύει ο σύλλογος; Ποιοι παίκτες απαιτούνται για την ιδέα του παιχνιδιού που θέλουμε;», είπε ο Στέγκερ και έδωσε το στίγμα για ένα ρόστερ λάθος δομημένο. Η Μπορούσια έχει ξοδέψει άσκοπα αρκετά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και αν αποτύχει και την επόμενη σεζόν τότε οι αλλαγές θα πρέπει να ξεκινήσουν από ψηλά. Οι πέτρες που έχουν να σηκώσουν οι Βεστφαλοί είναι πολύ βαριές...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης