Ντομενικάλι: «Θετικά σημάδια»
Συζήτηση με τους οπαδούς της Ferrari είχε ο Στέφανο Ντομενικάλι μέσω video chat στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας. Το αφεντικό της Scuderia τόνισε πως τα σημάδια για ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο είναι θετικά ενόψει της νέας χρονιάς. «Ακολουθούμε τα πλάνα μας. Δουλεύουμε πολλούς μήνες στο νέο πρότζεκτ.
Στα χαρτιά τα πάντα είναι θετικά, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε και μέσα στην πίστα. Τα σημάδια ότι είναι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο είναι όλα εκεί. Όμως, πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος κι ας εξετάσουμε λεπτομερώς τους εαυτούς μας. Η απαγόρευση των εξατμίσεων που δημιουργούν κάθετη δύναμη είναι πολύ σημαντική επειδή δε ξέρουμε πως να επωφεληθούμε απ' αυτές και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τη σωστή απόδοση το 2011.
Είναι σημαντικό επειδή επαναφέρει την εξέλιξη της αεροδυναμικής σε ένα επίπεδο που έχουμε δουλέψει για μήνες. Εφόσον ο Πατ Φράι έχει εκφράσει την ανησυχία του, δεν πιστεύω στην εξατομίκευση πραγμάτων, οι αποφάσεις πάνε σε μια κατεύθυνση για να βελτιώσουμε την ομάδα. Όλοι έχουν ιδιαίτερο κίνητρο και ο στόχος είναι πολύ καθαρός», ανέφερε ο Ντομενικάλι, ενώ απάντησε και στα περί φημών για την απόκτηση του Ρόμπερτ Κούμπιτσα το 2013.
«Αυτά είναι όλα μέρος των τακτικών των ενδιαφερόντων για το παιχνίδι. Περιμένω μια καλή σεζόν από τον Φελίπε και να ανακάμψει». Τέλος, ρωτήθηκε και για τα ανερχόμενα ταλέντα της ομάδας του Μαρανέλο. «Είμαστε σε μια μεταβατική φάση, όπου τα νέα ταλέντα βρίσκονται λιγότερο συχνά.
Έχουμε επενδύσει στα νέα ταλέντα από τα καρτ με τον Λανς Στρολ στη Formula3 με τον Μαϊσάνο και τον Μαρτσιέλο μέχρι τον Μπιάνκι και τον Ρίγκον. Και να μη ξεχάσουμε ότι στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari (Ferrari Drivers Academy) υπάρχει ένα παιδί, όπως ο Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στην πρώτη του χρονιά στη Formula1. Πρέπει να μπορούν να δοκιμαστούν. Γι' αυτό θέλουμε περισσότερες δοκιμές», ήταν η απάντησή του.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!