Σενάρια τίτλου

Νίκος Τσιώκος
Σενάρια τίτλου
Το φετινό πρωτάθλημα της Formula1 φτάνει στο τέλος του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου, όμως τα σενάρια για να πανηγυρίσει ο Φερνάντο Αλόνσο είναι πολλά.

Έπειτα και από την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι των ΗΠΑ, απομένει μόνο ένα για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Formula1. Σε αυτό ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου και μόνο με ένα θαύμα θα το χάσει. Αυτό σημαίνει ότι ο Φερνάντο Αλόνσο έχει δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να τερματίσει μόνο στην πρώτη τριάδα στα τρία από τα τέσσερα σενάρια που παίζουν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο είναι ότι ο Φέτελ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αν πλασαριστεί στις πρώτες τέσσερις θέσεις ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Αλόνσο, αφού ακόμα και στην ισοβαθμία υπερτερεί στις νίκες. Το δεύτερο σενάριο λέει πως ο Γερμανός θα πρέπει να τερματίσει από την πέμπτη μέχρι την έβδομη θέση και ο Ισπανός μόνο στην πρώτη για να πανηγυρίσει ο τελευταίος τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι να δει την καρό σημαία ο Φέτελ όγδοος ή ένατος και ο Αλόνσο πρώτος ή δεύτερος. Τέλος, το καλύτερο σενάριο για τον πιλότο της Ferrari είναι ο αντίπαλός του να τερματίσει δέκατος ή εκτός των βαθμών, καθώς τότε θα έχει τη δυνατότητα να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα. Έτσι, ο «κόκκινος ταύρος» έχει σχεδόν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι δύσκολα δε θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!