«Ώρα για νέες προκλήσεις»

Νίκος Τσιώκος
«Ώρα για νέες προκλήσεις»
Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για τη μετακίνησή του στη Mercedes, δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή και τόνισε πως ήρθε η ώρα για μια καινούρια πρόκληση.

Νέα σελίδα στην καριέρα του Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να ανήκει στη Mercedes από το 2013. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 αφήνει τη McLaren, έπειτα από 14 χρόνια παρουσίας του εκεί, αφού αποτελεί μέλος της από τα 13 του χρόνια.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως έφτασε η ώρα για μια καινούρια πρόκληση και δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή. «Έφτασε η ώρα για μένα να βρω μια καινούρια πρόκληση και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ ένα νέο κεφάλαιο για λογαριασμό της Mercedes. H Mercedes-Benz έχει τόσο απίστευτη κληρονομιά στα μηχανοκίνητα σπορ, καθώς επίσης και πάθος για νίκες κάτι που μοιραζόμαστε.

Μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε και να μεγαλώσουμε αυτή τη νέα πρόκληση. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω οδηγώντας τα ασημένια βέλη στην κορυφή και να πετύχουμε τους κοινούς στόχους και φιλοδοξίες μας που είναι η κατάκτηση των παγκοσμίων πρωταθλημάτων», ήταν τα λόγια του.

Στήριξη και υπερηφάνεια από Mercedes

 

Βέβαια, στο νέο κεφάλαιο ο Χάμιλτον δε θα είναι μόνος του, καθώς στη Mercedes αισθάνονται υπερήφανοι που μοιράζονται μαζί του τις ίδιες φιλοδοξίες και τον στηρίζουν. «Κοιτάζοντας μπροστά στο 2013 είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα.

Ένας οδηγός του βεληνεκούς του είναι η απόδειξη του κύρους της Mercedes-Benz στη Formula1 και είμαι υπερήφανος που ο Λιούις μοιράζεται το όραμά μας και την φιλοδοξία μας για επιτυχίες. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός του Λιούις με τον Νίκο θα είναι ο πιο δυναμικός και πιο συναρπαστικός του επόμενου έτους. Ανυπομονώ για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί», είπε ο Ρος Μπρον.

«Η Mercedes-Benz υποστηρίζει τον Λιούις σε όλη του την καριέρα από την εποχή που έκανε καρτ και στη Formula3, μέχρι την επιτυχημένη συνεργασία με την McLaren. Έτσι είναι πολύ όμορφη στιγμή για όλους μας στην ομάδα να τον έχουμε στο τιμόνι για την επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση των Βρετανών οδηγών στα ασημένια βέλη, όπως του Σερ Στίρλινγκ Μος και του Ρίτσαρντ Σίμαν», ανέφερε ο Νόρμπερτ Χογκ.

Σουμάχερ: «Τρία όμορφα χρόνια»

Όσον αφορά τον Μίκαελ Σουμάχερ, έκανε λόγο για τρία όμορφα χρόνια. «Είχα τρία όμορφα χρόνια με αυτή την ομάδα, τα οποία δυστυχώς δεν κύλισαν όσο καλά θα θέλαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας.

Εύχομαι στον Λιούις και στην ομάδα να γνωρίσουν την επιτυχία για την οποία προσπαθήσαμε σκληρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη της και όλους τους ανθρώπους για την άνευ όρων δέσμευσή τους. Τώρα αυτό που έχω να κάνω είναι να επικεντρωθώ στους υπόλοιπους αγώνες».

Για τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μίλησαν και οι Μπρον, Χογκ. «Εκ' μέρους όλης της ομάδας θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον Μίκαελ Σουμάχερ για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάπτυξη της ομάδας μας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Η ενέργειά του και η δέσμευσή του ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε.

Επίσης είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το 2012 σε όσο καλύτερη θέση γίνεται. Όπως πάντα ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με τον Μίκαελ», είπε ο Μπρον. «Φυσικά χρειάζεσαι έναν σπουδαίο οδηγός για να αντικαταστήσεις τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Μίκαελ ήταν σπουδαίος οδηγός και υποδειγματικός πρεσβευτής της ομάδας. Η εμπειρία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας μας στο Μπράκλεϊ και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για την πίστη του στην ομάδα, για την ομαδικότητά του και την δέσμευσή του».

Ρόζμπεργκ: «Εξαιρετική πρόκληση ο Λιούις»

Τέλος, ο Νίκο Ρόζμπεργκ δεν έκανε κάποια δήλωση, όμως θέλησε να καλωσορίσει τον Χάμιλτον μέσω του λογαριασμού του στο twitter, όπου τόνισε πως θα είναι άλλη μια εξαιρετική πρόκληση. «Πολύ ωραίο που ο Λιούις θα είναι ο νέος μου ομόσταβλος! Θα είναι άλλη μια εξαιρετική πρόκληση», έγραψε ο Γερμανός. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο πιλότοι θα βρεθούν στην ίδια ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!