Το ατύχημα Σουμάχερ-Σένα! (vid)
Για τρίτη φορά στα πέντε πρώτα Γκραν Πρι εγκατέλειψε τον αγώνα ο Μίκαελ Σουμάχερ, με τον Γερμανό να μην έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Αυτή τη φορά ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρέσυρε και τον Μπρούνο Σένα.
Ο Γερμανός στην προσπάθειά του να περάσει τον Βραζιλιάνο τον χτύπησε από πίσω. Αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος της Mercedes να καταλήξει στο χώμα και αυτός της Williams να αποκομίσει ένα κλαταρισμένο ελαστικό, το οποίο ήταν η αιτία που ακινητοποίησε το μονοθέσιό του λίγο αργότερα.
Ποινή πέντε θέσεων για «Σούμι»
Μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες ερεύνησαν το συμβάν και αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον «Σούμι» με ποινή πέντε θέσεων στο Γκραν Πρι του Μονακό.
«Αστεία πράγματα ο Σένα»
Βέβαια, ο Γερμανός ήταν έξαλλος και χαρακτήρισε ηλίθιο τον Σένα στην ενδοεπικοινωνία, ενώ πέταγε... φωτιές στις δηλώσεις του, στις οποίες τόνισε ότι ο πιλότος της Williams έκανε αστεία πράγματα. «Πήγε δεξιά, αλλά πήγε ξανά αριστερά στα φρένα. Είμαι πίσω του και δεν ξέρω πώς θα κινηθεί.
Γι' αυτό ήταν πολύ επικίνδυνος. Είχαμε την ευκαιρία για βαθμούς σήμερα και είναι διπλά απογοητευτικό. Πρέπει να πω ότι δε γνωρίζω τι προσπαθούσε να αποδείξει, όμως πέρυσι στη Βραζιλία οδηγούσε μέσα στο μονοθέσιό μου και σήμερα έκανε αστεία πράγματα. Ένα γύρο πριν είχε ατύχημα με τον Γκροζάν και δε ξέρω τι είχε στο μυαλό του».
Σένα: «Δεν κατηγορώ κανέναν»
Από τη μεριά του, ο Σένα δε θέλησε να ρίξει κάπου το φταίξιμο για ό,τι συνέβη στον 12ο γύρο. «Προτιμώ να μη ρίξω το φταίξιμο σε κανέναν. Σίγουρα δε θα έλεγε ότι είναι δικό του λάθος, αλλά στο τέλος της ημέρας είχε πιο φρέσκα ελαστικά από μένα. Ήδη είχα δει τον Γκροζάν να φρενάρει πολύ αργά και με χτυπάει στην πρώτη στροφή και δεν ήθελα ο Μίκαελ να κάνει το ίδιο. Όταν πήγα να φρενάρω, προφανώς προσπάθησε να περάσει και με χτύπησε, οπότε τι μπορείς να κάνεις;»
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!