Λούσιο: Ανακοίνωσε το οριστικό «αντίο» ο Βραζιλιάνος αμυντικός (vids)

Gazzetta team
Λούσιο: Ανακοίνωσε το οριστικό «αντίο» ο Βραζιλιάνος αμυντικός (vids)

bet365

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002, έπαιξε σε Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Γιουβέντους, μεταξύ άλλων.

Η εύλογη απορία που γεννιέται είναι «μα, έπαιζε μπάλα ακόμα ο Λούσιο;». Και όμως, ο Λουσιμάρ Φερέιρα ντα Σίλβα, κατά κόσμον Λούσιο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση, τέσσερις μήνες προτού μπει στο 42ο έτος της ηλικίας του.

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμένα. Σήμερα (29/01) κλείνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Με μεγάλη περηφάνια και ευγνωμοσύνη σε όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο 41χρονος, παλαίμαχος πια, κεντρικός αμυντικός.

Σπουδαία καριέρα αφήνει πίσω του το τελευταίο εν ενεργεία μέλος της Εθνικής Βραζιλίας που, με αστέρια τους Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, κατέκτησε το 2002 το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας. Έκτοτε, η Σελεσάο αναζητά μάταια το έκτο παγκόσμιο στέμμα της.

105 συμμετοχές και τέσσερα γκολ κατέγραψε ο Λούσιο με την φανέλα με το εθνόσημο, με την οποία κατέκτησε ακόμα δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών, το 2005 και το 2009.

Γκουαρά, Ιντερνασιονάλ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Γιουβέντους, Σάο Πάουλο, Παλμέιρας, Γκόα, Γκάμα και Μπραζιλιένσε συνθέτουν την 21ετή διαδρομή του εξαιρετικού στόπερ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ίντερ το 2010 και κατέκτησε συνολικά 15 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα