Οι Σκωτσέζοι απαγορεύουν τις κεφαλιές στα παιδιά κάτω των 12 χρονών

Gazzetta team
Οι Σκωτσέζοι απαγορεύουν τις κεφαλιές στα παιδιά κάτω των 12 χρονών

bet365

Πρόκειται για μια απόφαση - τομή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Έτοιμοι να απαγορεύσουν τις κεφαλιές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 12 ετών στις προπονήσεις είναι οι Σκωτσέζοι.

Το BBC Scottland ανέφερε σήμερα πως η σκωτσέζικη ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να θέσει την απαγόρευση μέσα στον επόμενο μήνα.

Στις ΗΠΑ η νομοθεσία ισχύει από το 2015, ωστόσο, η Σκωτία πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαική χώρα που πρόκειται να την εφαρμόσει.

Η απόφαση έρχεται μερικούς μήνες μετά την έκθεση του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, σύμφωνα με την οποία, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από βλάβες στον εγκέφαλο σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ και της Σέλτικ, Τζον Χάρτσον, υπεραμύνθηκε της απόφασης και δήλωσε στο BBC: «Οι κεφαλιές αποτελούν τεράστιο μέρος της δουλειάς ενός επιθετικού. Οι προπονητές εμένα με επέλεγαν επειδή μπορούσα να χτυπήσω καλά την μπάλα με το κεφάλι. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αυτού ή έπασχαν από άνοια, γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση της σκωτσέζικης ποδοσφαιρικής ακαδημίας και ελπίζω να την ακολουθήσουν κι άλλες χώρες»

 

Τελευταία Νέα