Ο Εσιέν έβαλε τον εαυτό του στους κορυφαίους Αφρικανούς της δεκαετίας

Gazzetta team
Ο Εσιέν έβαλε τον εαυτό του στους κορυφαίους Αφρικανούς της δεκαετίας

bet365

Το όνομα του δίπλα σε αυτά των Ντρογκμπά, Σαλάχ, Μανέ, Ετό έβαλε ο Μίκαελ Εσιέν στην προσωπική του ενδεκάδα Αφρικανών παικτών της δεκαετίας.

Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η δεκαετία του 2010 ολοκληρώνεται προσεχώς, όμως, ο Μίκαελ Εσιέν φαίνεται να έχει κολλήσει στην προηγούμενη, που σηματοδότησε το peak της πορείας του.

Ο 37χρονος άλλοτε μέσος του Παναθηναϊκού κλήθηκε να δώσει την προσωπική του κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών για την δεκαετία και ανάμεσα στα αστέρια που συμπεριέλαβε, βρήκε χώρο να προσθέσει και το δικό του στη μεσαία γραμμή, παρά την σταθερή πτώση της καριέρας του από το 2012 ως σήμερα.

Μπορεί ο Γκανέζος να υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων και πρώτων εξ' ορισμού box-to-box χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μεγαλουργώντας σε Λυών και κυρίως με τη φανέλα της Τσέλσι στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όμως, οι αρκετοί τραυματισμοί σταδιακά είχαν επίπτωση στην καριέρα του, ρίχνοντας τον από το κορυφαίο επίπεδο.

Η παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του «Τριφυλλιού» έδειξε χαρακτηριστικά την κατάσταση του, η οποία μάλλον δεν συνηγορούσε σε έναν παίκτη που στις αρχές του 2020 θα λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων Αφρικανών των δέκα προηγούμενων χρόνων. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, έχει καταλήξει στην Σαμπαΐλ του Αζερμπαϊτζάν, όπου και βγάζει τα τελευταία χρήματα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πάντως, οι επιλογές των παικτών που συναπαρτίζουν την ενδεκάδα μοιάζουν εν πολλοίς δίκαιες, με την επιθετική τριπλέτα των Ντρογκμπά, Σαλάχ, Μανέ να κλέβει τις εντυπώσεις.

Αναλυτικά οι επιλογές του:

Τερματοφύλακας

Βίνσεντ Ενιεάμα (Νιγηρία)

Αμυντικοί:

Μπενουά Ασού-Εκοτό (Καμερούν)

Καλιντού Κουλιμπαλί (Σενεγάλη)

Κόλο Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Μεχντί Μπενάτια (Μαρόκο)

Μέσοι

Μίκαελ Εσιέν (Γκάνα)

Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη)

Επιθετικοί

Σάμουελ Ετό (Καμερούν)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα