Ιστορίες τρέλας του Στραματσόνι για όσα έζησε στο Ιράν!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ιστορίες τρέλας του Στραματσόνι για όσα έζησε στο Ιράν!

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας στη «Gazzetta Dello Sport» παρέθεσε μια σειρά τραγελαφικών ιστοριών για όσα έζησε στο Ιράν. Για το αεροπορικό εισιτήριο του Μίλιτς που πλήρωσε από την τσέπη του, την παρέμβαση του μεταφραστή στα λεγόμενα του, μέχρι την υποχρεωτική παρουσία του σε ποδοσφαιρική εκδήλωση!

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το σίριαλ με την επιστροφή του Αντρέα Στραματσόνι στην Εστεγκλάλ συνεχίζεται με τον Ιταλό προπονητή να ζητά εγγυήσεις προκειμένου να συνεχίσει την δουλειά του στην Τεχεράνη.

Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού διηγήθηκε ιστορίες ποδοσφαιρικού παραλογισμού που έζησε στο διάστημα της παρουσίας του στον ιρανικό σύλλογο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο αεροπορικό εισιτήριο που αναγκάστηκε να πληρώσει ο ίδιος προκειμένου ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Χρβόγιε Μίλιτς να συνεχίσει στην Εστεγκλάλ την καριέρα του.

«Μου έδειξαν ένα σούπερ αθλητικό κέντρο στο οποίο δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε για μήνες. Στον μεταγραφικό τομέα για παράδειγμα ο μάνατζερ του πρώην παίκτη της Φιορεντίνα και της Νάπολι, Χρβόγιε Μίλιτς έπειτα από τέσσερις μέρες στην Τεχεράνη συμφώνησε με την Εστεγκλάλ για την μεταγραφή του πελάτη του. Σε εκείνο το σημείο ο παίκτης περίμενε το εισιτήριο για να έρθει στην ομάδα και ο σύλλογος καθυστερούσε να το καλύψει.

Πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο και του ζήτησα να μου δώσει εγγυήσεις για την μεταγραφή. Τελικά πλήρωσα εγώ το εισιτήριο του Μίλιτς. Έπειτα από 8 ώρες στο αεροδρόμιο αρνήθηκαν να χορηγήσουν visa στον ποδοσφαιριστή και τον έστειλαν στο Ντουμπάι. Μετά από αυτό παραιτήθηκα και την επόμενη μέρα λύθηκε το θέμα του Μίλιτς».

Ο «Στράμα» αναφέρθηκε μέχρι και στην ασυνεννοησία που επικρατούσε με τους μεταφραστές του, αλλά και τις παρεμβάσεις που έκανε ο ένας εξ αυτών!

«Σε ένα ματς στο Ταμπρίζ, όπου το στάδιο ήταν κατάμεστο κατά την άφιξη μου στον πάγκο, διαπίστωσα πως ο διερμηνέας μου είχε εξαφανιστεί. Ήταν αδύνατον να συνεννοηθώ με τους παίκτες γιατί κανείς δεν μιλούσε αγγλικά. Ο διερμηνέας βρισκόταν στις εξέδρες και δεν του επέτρεπαν να μπει στο γήπεδο. Τελικά χάσαμε 1-0 με γκολ που δεχθήκαμε στο 96΄ και η ιρανική ομοσπονδία μετά την λήξη της αναμέτρησης αποποιήθηκε των ευθυνών της.

Έπειτα αντιλήφθηκα πως η αντίπαλη ομάδα είχε δηλώσει 20 παίκτες, ενώ εμείς είχαμε 18. Ζήτησα εξηγήσεις και μου είπαν πως οι ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα. Εκεί την ημέρα τρελάθηκα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός συνεχίζοντας:

«Είχα δύο μεταφραστές. Έναν για το ποδοσφαιρικό κομμάτι και έναν για τις ομιλίες. Τον δεύτερο όμως δεν τον εμπιστευόμουν γιατί έκανε συνεχώς δικές του παρεμβάσεις στη μετάφραση. Στην ουσία ήθελε να μιλάω ιταλικά, αλλά εγώ είχα αρνηθεί γιατί προτιμούσα αγγλικά. Έτσι με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε να πει τα δικά του και επίσης θα άκουγαν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Μου είπαν πως θα αντικατασταθεί ο διερμηνέας, αλλά εμφανίστηκε ξανά ο ίδιος. Είχα σταματήσει τότε να μιλάω στον Τύπο. Στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων επιχείρησα να ταξιδέψω στη Ρώμη με την σύζυγο και τα δύο παιδιά μου, αλλά με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο λέγοντας μου πως είχε λήξει η τουριστική visa μου».

Ο Στραματσόνι έφτασε στο σημείο να καταγγείλει πως παρά την άρνηση του υποχρεώθηκε να παραστεί σε εκδήλωση με ταξί μάλιστα να τον εντοπίζει στο σημείο που βρισκόταν.

«Μαζί με την Περσέπολις που κατακτά εδώ και χρόνια το πρωτάθλημα, είμαστε οι μόνες κυβερνητικές ομάδες. Πάντα ένιωθα πως όλα είναι υπό έλεγχο. Μια μέρα τον Αύγουστο μου τηλεφώνησαν στις 17.00 και μου είπαν πως σε μια ώρα θα πρέπει να παραστώ σε μια εκδήλωση για έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Αρνήθηκα την πρόσκληση γιατί δεν προλάβαινα και βρισκόμουν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, αλλά ξαφνικά ήρθε ένα ταξί όπου είχαν ενημερώσει τον οδηγό να μου μιλήσει και να μην πάω στο σπίτι μου, αλλά στην εκδήλωση.

Το ταξί δεν ήταν ιδιωτικό. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί φοβάμαι να αφήσω το σπίτι μου».

Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε στο Ιράν, ο Ιταλός τεχνικός δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην Εστεγκλάλ για να παλέψει για τον τίτλο.

«Ελπίζω να επιστρέψω στην Τεχεράνη και να συνεχίσω με την ομάδα την μάχη του πρωταθλήματος, αλλά νομίζω πως δεν προλαβαίνω να βρίσκομαι στον πάγκο για το επόμενο παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα