Αλ-Σαντ - Χιεντζέν: Άρωμα... πρωταθλητή στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Gazzetta team
Αλ-Σαντ - Χιεντζέν: Άρωμα... πρωταθλητή στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

bet365

Οι διοργανωτές από το Κατάρ υπό τις οδηγίες του δις τροπαιούχου του θεσμού με την Μπαρτσελόνα Τσάβι, θα υποδεχθούν τους πρωταθλητές Ωκεανίας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA.

Στη... σκιά των αστεριών του Champions League διεξάγεται η πρεμιέρα του θεσμού για την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη.

Ο δις τροπαιούχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με τους «μπλαουγκράνα» (2009,2011) Τσάβι, καλείται να παρουσιάσει μια αξιόμαχη ομάδα στην διοργάνωση της FIFA, όντας στο τιμόνι της Αλ-Σαντ. Η πρωταθλήτρια του Κατάρ θα φιλοξενήσει την «πρωτάρα» στο θεσμό Χιεντζέν, η οποία είναι η δεύτερη μόλις ομάδα της Ωκεανίας που συμμετέχει και δεν προέρχεται από την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, αλλά από την Νέα Καληδονία. Είναι νησί βορειοανατολικά της Αυσταλίας.

Η Αλ-Σαντ έχει στο ρόστερ της τον 36χρονο πρώην αρχηγό της Ατλέτικο Μαδρίτης Γκάμπι, ο οποίος θα ήθελε να προσθέσει στο παλμαρέ του μετά το πρωτάθλημα, κύπελλο και Super Cup Ισπανίας έναν ακόμα τίτλο, αλλά φαντάζει δύσκολο σε μια διοργάνωση που συμμετέχουν Λίβερπουλ και Φλαμένγκο.

Παράλληλα, στην κορυφή της επίθεσής της έχει και τον Αλγερινό επιθετικό Μπουνεντιά, ο οποίος ήταν αυτός που χάρισε στη χώρα του το Κόπα Άφρικα το περασμένο καλοκαίρι σκοράροντας στον τελικό απέναντι στην Σενεγάλη.

Ως πρώτο βήμα για την ομάδα του Τσάβι πρέπει να έρθει η νίκη απέναντι στην πολύ... φρέσκια ομάδα (ιδρυθείσα το 1997) της γαλλικής αποικίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χιεντζέν συμμετέχει ανελλιπώς στο γαλλικό κύπελλο αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να προκριθεί έως τώρα.

Τέλος, αναφέρεται ενδεικτικά ότι η διαφορά ανάμεσα στα μπάτζετ των δύο ομάδων είναι... χαοτική, καθώς η αξία των Καταριανών υπολογίζεται στα 28.000.000 ευρώ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν ρόστερ της τάξης των 750.000 ευρώ.

Ο αγώνας διεξάγεται στις 19:30 και έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ERTSPORTSHD, όπως και όλη η διοργάνωση μέχρι και τον τελικό της 21ης Δεκεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα