Κουγιατέ: «Ο Μανέ έχασε την Χρυσή Μπάλα επειδή είναι Αφρικανός»

Κουγιατέ: «Ο Μανέ έχασε την Χρυσή Μπάλα επειδή είναι Αφρικανός»

Gazzetta team
Κουγιατέ: «Ο Μανέ έχασε την Χρυσή Μπάλα επειδή είναι Αφρικανός»

bet365

Πυρ και μανία έγινε ο Σεϊκού Κουγιατέ για την τελική θέση που έλαβε ο συμπατριώτης του, Σαντιό Μανέ, στην απονομή της Χρυσής Μπάλας, δηλώνοντας ότι η εθνικότητα του στάθηκε αιτία που δεν κατέκτησε το βραβείο, το οποίο άξιζε πιο πολύ από κάθε άλλον.

Ούτε Λιονέλ Μέσι, ούτε Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, ούτε καν Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μο Σαλάχ. Για τον Σεϊκού Κουγιατέ, ο πιο άξιος νικητής της Χρυσής Μπάλας ήταν ο Σαντιό Μανέ και η τελική κατάταξη του ως 5ου, πίσω από τους προαναφερθέντες, έβγαλε τον Σενεγαλέζο... από τα ρούχα του.

Ο συμπαίκτης του Μανέ στην Εθνική Σενεγάλης και παίκτης της Κρίσταλ Πάλας, σε δηλώσεις του στην «Mirror», θεώρησε άδικη την ήττα του επιθετικού της Λίβερπουλ, έκανε λόγο για διακρίσεις με επίκεντρο την αφρικανική εθνικότητα του, ενώ πέταξε σπόντα για την σεζόν που διένυσε ο Λιονέλ Μέσι όσο και για το status που πρέπει να φέρει ο εκάστοτε νικητής.

«Αν ο Μανέ ήταν Βραζιλιάνος ή Ευρωπαίος δεν θα γινόταν καν συζήτηση. Θα έπαιρνε κατευθείαν αυτός το βραβείο και δεν το λέω επειδή ήταν συμπαίκτης μου στην Εθνική, ή επειδή τον ξέρω, είναι αυτό που αισθάνονται όλοι όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Απλά θυμηθείτε τι έκανε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και θα καταλάβετε ότι κανείς δεν ήταν καλύτερος από εκείνον. Όλοι ξέρουμε ότι ο Μέσι είναι πραγματικά καλός, ίσως ο καλύτερος παίκτης, αλλά πέρυσι; Έλα τώρα... Μάλλον πρέπει να τον συμβουλέψω να αυξήσει τη δραστηριότητα του στα social media ή να αρχίσει να αγοράζει ακριβά πράγματα για να έχει καλύτερες πιθανότητες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κουγιατέ.

 

Τελευταία Νέα