Πάμπλο Μάρι: «Μοναδικό συναίσθημα, ο Ζέσους έχει αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι»!

Νίκος Αθανασίου
Πάμπλο Μάρι: «Μοναδικό συναίσθημα, ο Ζέσους έχει αποδείξει πόσο σπουδαίος είναι»!

bet365

Ο Πάμπλο Μάρι σήκωσε το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Φλαμένγκο στον συγκλονιστικό τελικό με την Ρίβερ και μιλά στο gazzetta.gr για την επική ανατροπή, την δικαίωση του Ζέσους και την απίστευτη υποδοχή στο Ρίο!

Το 1999 η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ προσέφερε μία ανεπανάληπτη ανατροπή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και με δυο γκολ στις καθυστερήσεις σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Είκοσι χρόνια αργότερα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Μονουμεντάλ της Λίμα, η Φλαμένγκο το... ξαναέκανε! Η Ρίβερ ήταν αγκαλιά με το τρόπαιο. Στο 88', όμως, και στο 95' οι Βραζιλιάνοι με δύο γκολ του Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, πέτυχαν μία μοναδική ανατροπή και από την κόλαση πήγαν στον παράδεισο της κατάκτησης του Κόπα Λιμπερταδόρες!

Η «Φλα» μετά από 38 χρόνια, έφτασε και πάλι στην κορυφή του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου και ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτής της σπουδαίας πορείας ήταν και ο Ισπανός στόπερ, Πάμπλο Μάρι!

«Προϊόν» των τμημάτων υποδομής της Μαγιόρκα, η καριέρα του αναλώθηκε στην Segunda Division, σε Ταραγόνα, Χιρόνα, Λα Κορούνια ενώ την σεζόν 17-18 αγωνίστηκε στην Μπρέντα.

Το καλοκαίρι του 2019 πήρε την απόφαση να αλλάξει ήπειρο, να φορέσει την φανέλα της Φλαμένγκο και να ζήσει πάνω στο χορτάρι μία μοναδική, ανεπανάληπτη, μυθική ανατροπή, γράφοντας παράλληλα και προσωπική ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ισπανός που κατακτά το Κόπα Λιμπερταδόρες!

Ο Μάρι ζώντας ένα ποδοσφαιρικό όνειρο, μιλά στο gazzetta.gr, για τον ιστορικό τελικό απέναντι στην Ρίβερ, τα τελευταία λεπτά του αγώνα, την υποδοχή ηρώων στο Ρίο και φυσικά την τεράστια δικαίωση του προπονητή της ομάδας, Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος κατάφερε να αποτινάξει μια για πάντα την... κατάρα της Μπενφίκα από την σεζόν 2012-2013!

«Βρίσκομαι σε μία στιγμή απόλυτης ευτυχίας, καθώς με επιμονή, δουλειά και θυσίες, μόλις κατάφερα να κατακτήσω έναν σπουδαίο, έναν τεράστιο τίτλο. Είναι μία εκπληκτική στιγμή για την ποδοσφαιρική καριέρα μου, από αυτές που ονειρεύεσαι από παιδί, όταν ξεκινάς το ποδόσφαιρο».

Περιέγραψε μου πως βίωσες τα τελευταία λεπτά του τελικού. Τι σκεφτόσουν στο 1-0 και τι στην συνέχεια...

«Το πρώτο γκολ ήταν αυτό που μας έφερε την ηρεμία, ώστε να σκεφτούμε ότι μπροστά μας, πως είχαμε πλέον την παράταση. Εκεί θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τίτλο. Ωστόσο, δεν είχαμε καν προλάβει να σκεφτούμε όλ' αυτά, όταν ο Γκάμπι (σ.σ.: Γκάμπριελ Μπαρμπόσα ή Γκαμπιγκόλ) έβαλε και το δεύτερο γκολ. Εκείνη η στιγμή μας χάρισε απίστευτη χαρά και ένα μοναδικό συναίσθημα. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε»!

Η Ρίβερ κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο, πιστεύεις πως το θέλατε περισσότερο; Που αποδίδεις αυτή την ανατροπή;

«Θεωρώ ότι οφείλεται σε πολλά δεδομένα αυτό που συνέβη. Ηξερα ανέκαθεν ότι το ποδόσφαιρο μου φύλαγε κάτι τόσο όμορφο, ως ανταμοιβή για τις προσπάθειες και τη δουλειά τόσων χρόνων. Ετσι, είχα εξ αρχής την αίσθηση ότι αυτή η κούπα δεν θα μου ξέφευγε. Το πιστεύαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή».

Αυτό το τρόπαιο θεωρείς πως είναι μια μεγάλη δικαίωση και για τον προπονητή σου, τον Ζόρζε Ζέσους μετά τα όσα έζησε στην Μπενφίκα το 2013;

«Ο Ζόρζε Ζέσους έχει αποδείξει πολλάκις το τι είδους προπονητής είναι. Ένας σπουδαίος τεχνικός. Κανείς, ποτέ δεν αμφέβαλε για την ικανότητά του να καθοδηγεί μεγάλες ομάδες. Εχει την αρετή του να μπορεί να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη του και μας οδήγησε στην κατάκτηση αυτού του τίτλου».

Μίλησέ μου για όσα έγιναν στο Ρίο. Πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους για να σας αποθεώσουν...

«Οι πανηγυρισμοί μετά τον τελικό ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ακόμα σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές, εκείνη τη βόλτα στην οροφή του λεωφορείου στους δρόμους του Ρίο και ακόμα συγκινούμαι. Είναι στιγμές που πάντα θέλεις να ζήσεις και στιγμές που δεν ξεχνάς ποτέ»!

 

Τελευταία Νέα