Χοσέ Λουίς Μπράουν: «Έσβησε» ο θρυλικός Αργεντινός (vid)

Χοσέ Λουίς Μπράουν: «Έσβησε» ο θρυλικός Αργεντινός (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Χοσέ Λουίς Μπράουν: «Έσβησε» ο θρυλικός Αργεντινός (vid)

bet365

Σε ηλικία 62 ετών, έχοντας παλέψει πολλά χρόνια με τη νόσο Αλτσχάιμερ, ο Χοσέ Λουίς Μπράουν άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Αργεντινής στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό...

Ο «Τάτα», όπως ήταν το παρατσούκλι του, πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Εστουδιάντες, πραγματοποιώντας περισσότερες από 300 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Στο φινάλε της σεζόν 1985 – 1986, παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο, κλήθηκε κανονικότατα από την εθνική ομάδα της Αργεντινής για να παραστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικό, ως back-up του Ντάνιελ Πασαρέλα.

Ο τελευταίος, τελικά δεν κατάφερε να παίξει σ' εκείνο το Μουντιάλ, ο Χοσέ Λουίς Μπράουν πήρε τη θέση του και στήριξε την «αλμπισελέστε» μαζί με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με την εθνική ομάδα της Αργεντινής να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου!

Μάλιστα, ο εκλιπών ήταν ο άνθρωπος που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Αργεντινής στη νίκη (3-2) επί της Δυτικής Γερμανίας στο Azteca Stadium.

Μάλιστα, στο φινάλε εκείνου του παιχνιδιού αρνήθηκε να βγει παρά το γεγονός πως είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου, σε σύγκρουση με τον Νόρμπερτ Έντερ. Έπαιξε με πόνο, ολοκλήρωσε την αποστολή του και βοήθησε στην κατάκτηση του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

 

Τελευταία Νέα